Rembrandt voor kids

Zaterdag, 31 augustus, 2019

Geschreven door: Frank van Ark
Artikel door: Denise de Groot

Iedereen is een kunstenaar

[Recensie] Wil je een kunstenaar worden? Kunnen schilderen zoals Rembrandt dit deed? Met dit boek tover je jezelf om in een echte kunstenaar.

Het boek Rembrandt voor kids begint met wat informatie over verschillende materialen die je kunt gebruiken als je creatief bezig bent. Handige informatie die een kind samen met een volwassene kan doornemen.

Vervolgens staan er in het boek allerlei knutselopdrachten. De moeilijkheidsgraad verschilt per opdracht. Jonge kunstenaars kunnen bijvoorbeeld met hun vingerafdrukken veel leuke dingen maken, terwijl de oudere creatievelingen aan de slag kunnen met het tekenen van stillevens.

Aan het begin van de opdracht staan de materialen vermeld. Handig, want dan kun je meteen aan de slag! Ook staan er genoeg voorbeeldwerkjes in, zodat je een houvast hebt.

Wordt Vervolgd

De materialen die je gebruikt zijn niet vernieuwend. Je kan veel mooie kunstwerken maken met simpele dingen zoals papier, potlood, stiften, vingers, satéprikkers, rietjes etc. Het voordeel hiervan is dat je de materialen of al in huis hebt, of makkelijk te verkrijgen zijn.

Alhoewel er veel informatie in het boek staat, mis ik de link met Rembrandt. In het boek staat vooral veel informatie over de verschillende technieken, zoals het schilderen met stipjes (pointillisme) en het schilderen met sponzen.

Er worden verschillende oude meesters genoemd, maar Rembrandt staat niet centraal.

Kortom, Rembrandt voor kids is een leuk boek voor kinderen die creatief bezig willen zijn en iets willen leren over kunst.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles