Roljoch

Zaterdag, 11 september, 2021

Geschreven door: Maarten Kuipers, Emanuel Wiemans
Artikel door: Joost van Gelder

De jongen die leerde autorijden met YouTube

[Recensie] Tegenwoordig is YouTube niet meer weg te denken uit het leven van kinderen. Dagelijks kijken kinderen naar filmpjes waarin gekke trucs en/of vlogs getoond worden. Roljoch sluit wat dat betreft al goed aan op de belevingswereld van onze kinderen. Een leuk boek voor kinderen die houden van snelle auto’s, YouTube en spanning.

Mats heeft een probleem. Zijn vader Wannes, tevens automonteur die filmpjes op YouTube plaatst over wat je moet weten van auto’s, zit in de gevangenis en is jarig. Niemand kan Mats brengen en daarom bedenkt hij onverwachts een plan wat uitmondt in een groot avontuur: Mats steelt de supersnelle en dure auto van ‘oom’ Windolf, de voormalig werkgever van Mats vader.

Met behulp van de YouTube-filmpjes van zijn vader lukt het Mats om alles over autorijden te weten te komen. Naast de leuke en spannende verhaallijn van het boek, kom je als lezer achter talloze weetjes over auto’s. Begrippen als de koppeling, de rem, versnelling, schakelen en simpelweg ‘gas geven’ komen in het boek aan bod.  

Maarten Kuipers is de schrijver van Roljoch. Naast auteur, reclamemaker, liedjesschrijver en muzikant debuteert Kuipers nu met zijn eerste kinderboek en naar mijn mening is hij hierin ook geslaagd. De herkenbare en vaak grappige zwart-wit illustraties in het boek zijn verzorgd door Emanuel Wiemans.

Wordt Vervolgd

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: