Rupsje Nooitgenoeg in de tuin

Zaterdag, 16 juli, 2022

Geschreven door: Eric Carle
Artikel door: Katelijne van Alem

“Een sierlijke libelle met zilveren vleugels”

[Recensie] Buiten is er heel veel te zien. Rupsje Nooitgenoeg kijkt omhoog en ziet bijvoorbeeld een bij en een libelle. Wanneer hij omlaag kijkt ziet hij een vliegend hert of een worm. Ook ziet Rupsje Nooitgenoeg insecten die op ongewone plekken of in de nacht leven. Zoek jij ook mee naar alle insecten?

Buiten
Rupsje Nooitgenoeg gaat op zoek naar allerlei insecten. Leuk om buiten met dit boekje ook te gaan zoeken, in de tuin kun je al vanalles vinden! Misschien kun je er wel een vergrootglas bij gebruiken, of een netje om vlinders te vangen!

Eric Carle
Het werk van Eric Carle is geweldig, ook dit boek wordt een feestje door de vrolijke en speelse tekenstijl, het zoeken en de prettige teksten om te kunnen voorlezen. Er zijn al vele boeken verschenen over Rupsje Nooitgenoeg, leuk om te verzamelen en zijn avonturen mee te beleven.

Helaas is Eric Carle vorig jaar overleden, maar er komt nog wel werk van zijn hand opnieuw uit. Rupsje Nooitgenoeg bestaat al sinds 1969. Zijn kunstwerken maakt hij in collagetechniek, met behulp van handbeschilderd papier. Deze knipt hij uit en legt hij in lagen om vrolijke en heldere afbeeldingen te vormen. Veel boekjes hebben een extra dimensie, zoals glitters, fonkelend papier of prachtige lichtjes. Daardoor zijn de boeken gezellige speelboeken geworden.

Naast Rupsje Nooitgenoeg, zijn er ook allerlei andere boeken door Eric Carle geschreven en geillustreerd. Bijvoorbeeld ‘van top tot teen’, een boek met allerlei bewegingen van dieren. Of ‘het eenzame vuurvliegje’, over het leven van het vuurvliegje.Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Schrijven Magazine