Scampi

Zaterdag, 11 juli, 2020

Geschreven door: Sophie Matthys
Artikel door: Jeanette van de Lindt

55 recepten uit de hele wereld

[Recepten] In de serie Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken bespreken we vandaag het deel Scampi. De opzet van het boek is gelijk aan die van de andere delen. Scampi begint met een hoofdstuk over verschillende garnalen, belangrijke kooktips en adviezen omtrent kopen en bewaren. Daarna volgen 55 recepten uit verschillende delen van de wereld. Als eerste de Aziatische recepten waarin we o.a. de volgende recepten tegenkomen: Thaise soep met scampi’s en limoen, curry van scampi’s en cashewnoten, scampi’s met sperzieboontjes en geroerbakte scampi’s met groenten en noedels.

Dan gaat het boek door met de Mediterrane recepten en maken we risotto met scampi’s, venkel en rucola, soep van zoete aardappel, krokante kikkererwten en scampi’s, zwarte rijst met scampi’s, groenten en sinaasappel en nog veel meer.

We reizen naar Zuid-Amerika en eten snelle ceviche met scampi’s voorafgegaan door een avocadosoepje met scampi en uiteraard taco’s met scampi’s, salsa en avocado.

Als laatste worden de recepten uit de Scandinavische landen behandeld en ook in die landen maakt men heerlijke dingen met garnalen. Een soep van erwtjes met munt, scampi’s en zure room, een Finse soep met zalm en scampi’s of toast met scampi’s, zure room en dille.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Zoals ook in de andere delen staat het recept op de ene pagina en op de tegenoverliggende een smakelijke foto van het eindresultaat. Liefhebbers van garnalen zullen dit deel niet willen missen. 

Eerder verschenen op Kookboekennieuws

Boeken van deze Auteur:

Scampi

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Kip

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Curry's

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Gehakt

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Scampi