Schrijf je rijk

Dinsdag, 18 januari, 2022

Geschreven door: Sasja Nicolaï
Artikel door: Marco Gerritsma

Inspirerende schrijfgids voor professional en ondernemer

[Recensie] Geld verdienen met schrijven lukt weinigen. Veel tekstschrijvers leven op een bestaansminimum.  Zzp-ers en professionals missen vaak de vaardigheden om hun kwaliteiten online voor het voetlicht te brengen. Sasja Nicolaï biedt de helpende hand met praktische en inspirerende schrijftips.

Zij is een ervaren auteur, communicatieadviseur en coach. Haar eerste boek Zwanger, handboek voor aanstaande ouders, was een bestseller (meer dan 30.000 exemplaren verkocht). Ze studeerde antropologie en tekst/communicatie.

Je hoeft geen groot talent te zijn om betekenisvol te schrijven. Nieuwsgierig zijn, onbevooroordeeld luisteren, veel oefenen en doorzetten zijn belangrijk. Sasja Nicola├» behandelt 65 strategie├źn die je helpen om je doelen te behalen. Je krijgt antwoord op vragen zoals waarom verrijkt schrijven je leven?  Wat levert schrijven je zakelijk op? Wat moet je doen om succesvol te zijn met zakelijk schrijven? Hoe kun je meer geld verdienen met zakelijk schrijven?

De auteur inspireert de lezer en laat aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat de impact van schrijven is. Elke mini hoofdstuk sluit af met een pakkende oneliner, een vraag die aanzet tot reflectie of een praktische oefening. Voorbeelden van aansprekende oneliners zijn schrijven werkt net als een spier, hoe vaker je hem gebruikt, hoe sterker hij wordt. Als je een beetje bang bent om een tekst te publiceren, dan weet je dat er een stukje van jezelf in zit. Het tegenovergestelde van praten is niet zwijgen, maar luisteren.

Trouw

Schrijf je rijk bevat veel praktische stappenplannen voor schrijfklussen zoals een blog schrijven, een verhaal schrijven om je expertise te laten zien en het uitvoeren van een eindredactie op een tekst.  De strategietips zijn helder beschreven. Een minpunt is dat er weinig concrete voorbeelden zijn van uitgewerkte teksten. Dit geldt ook voor de voorbeelden uit de coachingspraktijk van Sasja Nicolaï. Zij beschrijft hoe haar klanten een schrijfproject aangepakt hebben maar geeft geen concrete voorbeelden van de resultaten.

Sasja Nicolai laat zien hoe schrijven je leven kan verrijken een hoe je met schrijven geld kan verdienen.  De auteur schrijft met veel passie en het lukt haar om verbinding te maken met de lezer.

Het boek is geschikt voor een brede doelgroep. Schrijven is een onmisbare vaardigheid voor elke professional en ondernemer. Zij hebben veel concurrenten. Juist daarom is het slim om jezelf neer te zetten door op originele en authentieke manier te schrijven over je vak en Sasja Nicolai geeft hiervoor de handvaten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles