Spiegeleffect

Zaterdag, 27 maart, 2021

Geschreven door: Ilse Ruijters
Artikel door: Ramona van den Berg

Het is even doorlezen, dan wordt dit drieluik vanzelf spannend

[Recensie] Spiegeleffect is opgebouwd uit drie delen. We lezen dit verhaal vanuit Kim. In het eerste deel ontvlucht zij haar relatie met Marius. Ze heeft dit goed voorbereid, is er al maanden stiekem mee bezig. Ze gaat naar Thailand om daar zichzelf weer te vinden, te genieten van wat het land allemaal te bieden heeft en nieuwe ervaringen op te doen. Alleen is er ook een seriemoordenaar actief in Thailand. 

Stap voor stap beschrijft Marleen Hartog Kims verblijf in Thailand, soms langdradig. Met minder gedetailleerde beschrijvingen had er misschien iets meer spanning in Spiegeleffect gezeten.

Terug in Nederland is ze niet meer de vrouw die ze was voordat ze vertrok. Toch lukt het om haar leventje weer op te pakken, maar sleept ze zich door de dagen heen. En iedere keer als ze denkt dat het weer goed gaat, wordt ze weer herinnerd aan haar tijd in Thailand.

Het tweede deel gaat over Lona, die een geheim met zich draagt. Je bijt je vast in dit tweede deel, omdat je wilt weten of zij de goede mensen vertrouwt. In dit stuk zit de vaart er meteen in. De mensen die op haar pad komen lijken allemaal wel een dubbele agenda te hebben en zijn op zoek naar antwoorden.

Hereditas Nexus

Marleen heeft een fijne schrijfstijl waarmee ze je in het verhaal trekt. Met haar twisten brengt ze de lezer uit balans. Een stug begin, maar de spanning stijgt naarmate het verhaal vordert.

Eerder verschenen op Perfecte Buren