Stelsel onbekend

Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Jasper T. Scott
Artikel door: Jeannie Bertens

Thriller in het heelal is weer eens wat anders

[Recensie] Liam Price gaat met zijn vrouw Aria, zoon Nicolai en dochter Payton op vakantie. Hij heeft voor een zacht prijsje een last-minute cruise naar Aquaria in het Kepler-zonnestelsel kunnen boeken op de Starlit Dream. Eenmaal ingecheckt, blijkt dat ze een prachtige suite voor vier hebben met alle luxe die je maar kan wensen, zelfs een privé-butler ontbreekt niet. Jules, zo heet de butler, is een robot met menselijke trekjes, hij is voorkomend en weet als geen ander de weg op het schip en de regels die er gelden. 

Ze gaan zich eerst maar eens vermaken op een nagemaakt strand op een van de vele etages. Het gigantische cruiseschip vertrekt intussen. Ze hebben veel plezier op het kunstmatige strand maar dan komt ineens de mededeling van de kapitein dat er iets onvoorziens is gebeurd: ze zijn niet in een baan rond Aquaria beland maar heel ergens anders. Het oponthoud zou niet lang duren.

Niets is minder waar! De lichten vallen uit en vanaf de positie van de kapitein worden geluiden van een gevecht gehoord. Paniek breekt uit onder de passagiers, iedereen probeert naar hun eigen suites te komen, die ook als reddingssloepen kunnen dienen. Nikolai is bij Liam, Payton bij Aria wanneer ze elkaar in de totale chaos kwijtraken. Liam weet met zijn zoon de suite te bereiken, daar is Jules gelukkig ook. Aria en Payton vluchten mee met het echtpaar dat ze eerder al ontmoet hebben. Ook enkele bewakers van het schip sluiten bij dat groepje aan.

Onbekende aliens komen op het schip en er vallen veel dodelijke slachtoffers, vooral onder de bemanning. De aliens zijn naar iets of iemand op zoek, ze vallen niet willekeurig aan. Liam staat voor de onmogelijke opdracht om eerst Aria en Payton te vinden om daarna samen naar een veilig oord te vluchten. Helaas zijn er op het schip nog een aantal mensen die daar heel anders over denken. Waarom had het schip zoveel gewapende bewakers aan boord, het was toch een pleziercruise? 

Geschiedenis Magazine

Een spannend verhaal ontwikkelt zich. Eentje dat inderdaad bol van actie staat. Actie die filmisch is beschreven zodat je op het puntje van je stoel zit als het heel spannend wordt. Liam en zijn gezin worden danig op de proef gesteld en hoewel er een aantal mensen om hen heen zijn die willen helpen, is niet iedereen te vertrouwen. En natuurlijk kun je aan de buitenkant niet zien of iemand oprecht is of een verborgen boodschap heeft. Steeds als je denkt te weten in welke richting het verhaal gaat, heeft de auteur weer een plotwending bedacht die je niet zag aankomen. 

Eerder verschenen op Perfecte Buren