Stink AVI's

Zaterdag, 5 juni, 2021

Geschreven door: Jette Schröder, Heleen Brulot
Artikel door: Denise de Groot

Wat stinkt er zo?

[Recensies] Poep, plas, boeren, scheten, jonge kinderen vinden alles wat vies is grappig. Ik heb al meerdere boeken gelezen, en gerecenseerd, die over vieze dieren gingen. Dit boek heeft ook te maken met viezigheid, maar niet met dieren. Daarom was ik erg benieuwd naar dit boek.

Dit boek is geschreven door Jette Schröder. Haar eerste verhalen verkocht ze aan Sesamstraat. Naast kinderboeken schrijft ze ook feelgood-romans.

De tekeningen uit dit boek zijn van Heleen Brulot. Zij heeft een opleiding illustreren gedaan. Ze heeft veel gereisd en tijdens die reizen allerlei boeken voorgelezen aan haar kinderen. Nu die kinderen te oud zijn, is ze kinderboeken gaan illustreren.

Los van het thema vind ik het ook leuk dat dit boek, zoals de titel al zegt, verdeeld is in avi’s. Dit boek bestaat uit 28 verhalen van avi midden 3, tot avi eind 4. Dus dit boek is vooral geschikt voor kinderen uit groep 3 en groep 4: de startende lezer dus; Het is voor startende lezers soms best lastig om leuke boeken te vinden. Stink Avi’s is zeker een aanrader.

Wordt Vervolgd

Dit boek heeft niet één verhaallijn. Elk verhaal gaat over iets anders smerigs. Het boek is heel divers. Wat ik ook heel leuk vind, is dat dit boek niet alleen maar verhaaltjes heeft maar ook verschillende quizzen en recepten. Bijvoorbeeld om je eigen drollenkoekjes te maken. Hierdoor blijft het boek erg afwisselend.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: