Stinkhond is verliefd

Zaterdag, 6 maart, 2021

Geschreven door: Colas Gutman
Marc Boutavant
Artikel door: Denise de Groot

“Wie valt er nu voor een dweil?”

[Recensie] Verliefdheid is een leuk onderwerp om met kinderen over te lezen. Ze vinden het grappig, leuk en een beetje spannend om verliefd te zijn. Stinkhond is verliefd is het vijfde boek in de serie over Stinkhond en Plattekat, een hilarisch duo. Stinkhond is een serie geschreven door Colas Gutman.

Iets wat ik zo leuk vind aan dit duo is dat het niet altijd de meest stoere helden moeten zijn, maar dat het ook leuk is om te lezen over een vies beest dat nog lelijk is ook.

Stinkhond is verliefd kun je prima lezen zonder de voorgaande delen gelezen te hebben. De karakters van Stinkhond en Plattekat blijven hetzelfde, waardoor het wel leuk is om alle delen te lezen. In dit deel voelt Stinkhond zich eenzaam en wil hij graag een maatje zoeken. Niet zomaar een maatje, nee een maatje met wie hij kan gaan trouwen. Hij ontmoet Zonderpoeha een teefje met een bril. Met behulp van een gids voor verleiders gaat Stinkhond aan de slag. Lukt het Stinkhond om haar hart te veroveren?

De Stinkhond-boeken worden omschreven als boeken voor jonge lezers. Geschikt om zelf te lezen voor lezers vanaf 7 jaar. Ik heb hier zo mijn twijfels over, omdat ik vind dat er best wel moeilijke woorden worden gebruikt. Je zou deze boeken wel samen met je kind kunnen lezen.

Ons Amsterdam

Ook vind ik het jammer dat de zinnen voor mijn gevoel een beetje van de hak op de tak gaan. Ik had graag meer willen lezen over gevoelens, gedachtes en beschrijvingen over de achtergrond.

Het boek is wel aantrekkelijk voor jonge lezers, omdat er gebruik wordt gemaakt van afwisselende pagina groottes en hier en daar leuke illustraties. Marc Boutavant, illustrator van dit boek, maakt gebruik van pagina vullende illustraties, maar ook kleinere illustraties tussendoor. Dit maakt het boek speels en leuk voor kinderen. Marc is een Franse illustrator.

Voor het eerst gepubliceerd op de Leesclub van Alles