"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Stinkhond - Stinkhond Kampioen

Dinsdag, 6 juli, 2021

Geschreven door: Colas Gutman
Artikel door: Ramona van den Berg

De fantasie die in dit verhaal gebruikt wordt is om te smullen

[Recensie] Wij hebben al eerder boeken over Stinkhond mogen recenseren zoals Stinkhond Vrolijk Kerstfeest en Stinkhond is verliefd  Dus toen wij zagen dat er een nieuw deel uitkwam, waren we enthousiast en hoopten we dat ook deze op onze deurmat zou vallen. De avonturen van Stinkhond en Plattekat hebben ons tot nu toe nog nooit verveeld.

De cover is zoals de voorgaande delen op de voorkant van het boek de personages die we in nieuwe avontuur gaan ontmoeten. Waar we onbekende en bekende personages tegenkomen.

Op de tweede bladzijde hebben we de eerste glimlach al op ons gezicht. In dit zesde deel van stinkhond maken we namelijk kennis met Josette en Jojo. Twee kinderen die hun best doen om ooit kampioen te worden. Alleen spreekt Jojo het verkeerd uit. Hij wil namelijk kampioen worden op de “Jolupmische spelen’. Maar zijn zus Josette verbetert hem al snel. Voor mijn gevoel zet deze humor wel meteen de toon van dit nieuwe avontuur. De manier zoals broer en zus spreken is vermakelijk. Kan me wordt namelijk Kamme. Britt en ik hebben hier wel plezier van. En dan is het voor mij al een schot in de roos, plezier hebben tijdens het lezen is een pre.

Nu Stinkhond weet van een evenement waarbij hij een medaille kan winnen wil hij hier ook aan meedoen. Hij heeft namelijk nog nooit een medaille gewonnen. Hij wil dan ook bij het gezin horen van Jojo en Josette zodat hij ook getraind kan worden door hun vader. De onderlinge strijd tussen broer en zus is ook erg vermakelijk.

Ons Amsterdam

Plattekat en Stinkhond verzinnen proeven die gedaan moeten worden die volgens Britt niet door ons gedaan kunnen worden, want dat is vreemd. Bijvoorbeeld zwemmen door de goot. De fantasie die in dit verhaal gebruikt wordt, vind ik om te smullen. Het neemt je echt even mee in hun wereld. De proeven gaan natuurlijk niet allemaal even goed en je mag je als lezer verheugen op leuke avonturen.

Niet alleen de Spelen en de proeven komen aan bod in dit verhaal maar ook de zoektocht naar de mama van Jojo en Josette speelt een rol. Deze is toen de kinderen klein waren verdwenen. Maar gelukkig hoeven ze de zoektocht niet alleen te doen en staan Plattekat en Stinkhond voor ze klaar.

De schrijfstijl is voor ons bekend, het leest net zo fijn als de voorgaande delen die we al hebben mogen lezen. De illustraties versterken het verhaal en geven goed weer hoe de personages uit zien. Wij geven dit deel wederom 5 sterren. Ik denk dat je ons wel Stinkhond-fans kunt noemen ;-).

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Stinkhond - Stinkhond Kampioen!

Stinkhond - Stinkhond - Vrolijk Kerstfeest!