Superjuffie in Australië

Zaterdag, 17 april, 2021

Geschreven door: Janneke Schotveld
Annet Schaap
Artikel door: Denise de Groot

“Maak dat de kangoeroe wijs”

[Recensie] Superjuffie is een serie die de meeste kinderen in ieder geval van naam kennen. Ook ik kende deze serie al, hoewel ik er nog geen boek van had gelezen. Het verbaasde mij dan ook dat Superjuffie in Australië alweer het negende deel was.

Ik vind het altijd fijn van een serie als je niet persé alle delen hoeft te lezen en dat is hier ook het geval. Er worden wel oudere avonturen genoemd, maar geen grote spoilers gegeven.

Superjuffie is een serie die gaat over juf Josje een normale juf zou je denken, maar niks is minder waar. Juf Josje hoort het namelijk als er dieren in nood zijn en heeft dan superkrachten waar ze deze dieren mee kan helpen. Ze verandert dan namelijk in Superjuffie.

Superjuffie is geschreven door Janneke Schotveld, die al aardig wat boeken op haar naam heeft staan. Naast schrijfster is ze ook juf en houdt ze ontzettend van dieren, vandaar de inspiratie voor Superjuffie.

TijdvoorTijdschriften

Het boek is geïllustreerd door Annet Schaap. Annet Schaap is zowel schrijfster als illustrator en is afgestudeerd aan de kunstacademie.

In het negende deel gaat Superjuffie, de titel verklapt het al, naar Australië. Ze gaat op huwelijksreis met haar vriend Hakim, maar ze gaan ook een week werken bij een koalaopvang.

Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat ze ook heel leerzaam zijn. Ik ga ervan uit dat dat bij de andere delen ook het geval is en wil deze dan ook zeker lezen. Een paar kinderen uit de klas van juf Josje hebben namelijk een informatieboek gemaakt over Australië. Zo leer je alles over de dieren die daar leven en staat er ook nog wat informatie over het land zelf. Doordat dit door kinderen is geschreven is de informatie heel levendig.

Natuurlijk is er ook wat spanning in het boek te vinden want op een gegeven moment is juf Josje in gevaar en wordt ze zelfs gevangengehouden. Deze spanning is niet eng, dus voor veel kinderen toegankelijk.

Als je kind fan is van avontuurlijke boeken en misschien ook van dieren dan is deze serie zeker geschikt. Ik denk dat dit deel een mooie toevoeging is en kan niet wachten om de andere delen te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles