Superkrachten voor je hoofd

Zaterdag, 18 januari, 2020

Geschreven door: Wouter de Jong
Artikel door: Denise de Groot

Word een superheld in je eigen hoofd!

[Recensie] Ik denk dat het voor iedereen herkenbaar is. Het lijkt wel of je aan 100 onderwerpen tegelijkertijd denkt. Een kind krijgt veel indrukken binnen op een dag. Best lastig om allemaal te verwerken. Met dit boek kan een kind samen met zijn ouders een plekje voor allerlei dingen vinden.

Op school leer je rekenen, lezen, spelling, aardrijkskunde, geschiedenis en nog veel meer. Tientallen vakken, maar we leren kinderen niet hoe hun hoofd werkt en hoe ze er mee om moeten gaan.

Er zijn veel trends die er voor zorgen dat je rustig wordt. Zo heb je yoga, pilates en ook mindfulness. In dit boek vind je mindgym. Een sportschool voor je hoofd. In deze sportschool zie je veel aspecten van mindfulness terug.

Superkrachten voor je hoofd is niet zomaar een leesboek. Het is een doeboek om te leren hoe je onaangename ervaringen kunt verwerken. Ook helpt het je met je sociale skills. Sociale skills zijn erg belangrijk, omdat de online wereld steeds groter wordt waardoor de normale communicatie soms lastiger wordt.

Trouw

Mindfulness lijkt heel erg zweverig, maar het is juist een grappig boek met veel anekdotes en grappige weetjes. Dit maakt het voor kinderen erg leuk om te lezen.

Als je kind moeite heeft om bepaalde prikkels te verwerken of sociaal een beetje onhandig is, is dit boek erg geschikt. Je kunt namelijk je eigen mentale superkrachten ontwikkelen.

Het enige minpunt vind ik dat ik de vormgeving erg druk vind ogen. Dit spreekt veel kinderen aan, maar ik denk dat het iets rustiger had gekund.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles