Sweet home Carolina

Maandag, 18 oktober, 2021

Geschreven door: Olivia Hill
Artikel door: Saskia Imbert

Sweet Home Carolina heeft een mooie balans tussen romantiek, spanning en humor

‘April was stiknerveus. Ze had geen idee hoe ze zich moest gedragen bij Austin in de buurt. Ja, hij was de vijand, maar hij was ook zo lief voor haar. Deed hij dat omdat hij medelijden met haar had? Deed hij het om zijn eigen ziel te redden van de duivel? Of was het oprecht en voelde hij de spanning ook knetteren als ze dicht bij elkaar waren?’

[Recensie] De cover van Sweet Home Carolina vond ik meteen zeer uitnodigend. Ik bespeur daar een beetje romantiek, een leuke hond en een fijne herfstsfeer. En ja, al deze elementen komen inderdaad terug in deze heerlijke feelgood. Zetel, dekentje, koffie, chocolade… en dan een paar uurtjes genieten van dit verhaal. Het boek is niet zo omvangrijk, op een middag had ik het uitgelezen.

April woont in klein appartementje in de stad in North Carolina met haar twee honden, de dikke Schotse collie Summer en de blonde labrador Roxy. Ze runt een hondenuitlaatservice en gaat zo vaak mogelijk met de beestenbende, in een gammel omgebouwd busje, naar het landgoed van haar oma en opa. Hier geniet ze samen met de honden van lange wandelingen in de frisse lucht. April heeft mooie herinneringen aan het landgoed, aan haar tijd bij haar grootouders. Het is dan ook haar grote droom om hier ooit te komen wonen. Oh ja, én een grotere bus met ingebouwd trimsalon staat ook op haar droomlijstje vermeld.

Tijdens één van de wandelingen op het landgoed botst ze op Austin. Hij wordt belaagd door de honden, zijn nette pak zit meteen onder de modderpoten.

Schrijven Magazine

‘Austin moest een beetje lachen om het pittige, kleine ding voor zich. Ze was feller dan al haar honden bij elkaar.’

Austin Keaton is makelaar. Hij heeft een zeer keurig en charmant voorkomen én is vrijgezel. Hij werkt voor het makelaarskantoor van zijn neef Keith. Er hangt behoorlijk wat spanning tussen de twee mannen. Keith heeft de meeste aandelen en ziet Austin niet als een volwaardige zakenpartner. Austin heeft de klus gekregen om het grote landgoed te verkopen. Dit klinkt als een goede deal, maar er blijkt daar helemaal geen droomranch te zijn, zoals Keith wel doet uitschijnen.

De confrontatie tussen April en Austin verloopt aanvankelijk vrij heftig. April wil de verkoop dwarsbomen, maar is toch ook gecharmeerd door Austin. Natuurlijk vraag je je als lezer meteen af of het iets wordt tussen die twee. De aantrekkingskracht is er zeker en het blijkt al snel dat ze ook interessante raakpunten hebben.Maar wat is er in het verleden op het landgoed gebeurd? Waarom is April opgegroeid bij haar grootouders? Aan wie behoort het landgoed nu en wie is die mysterieuze Z.W. die achter de verkoop zit?

Eerlijk, ik lees niet zo vaak feelgood, het duurt me meestal te lang en de verhalen zijn vaak zo voorspelbaar. Maar Sweet Home Carolina heeft een mooie balans tussen romantiek, spanning en humor. Het wisselende vertelperspectief én de zeer korte hoofdstukjes houden de vaart in het verhaal. Enkel de hoofdstukken met een vrijscène zijn iets langer, maar dat stoort heus niet. Door het verleden van April en Austin is er ook net voldoende diepgang. Doorheen het verhaal maken beide personages een mooie groei door. Ze hebben hun twijfels, nemen een paar moeilijke beslissingen, komen tot mooie inzichten. Er zijn niet te veel nevenpersonages, dus ook niet te veel afleiding door zijsprongen. Het verhaal is, zeker naar het einde toe, niet altijd even geloofwaardig. Maar in dit geval stoorde me dat helemaal niet, het hoort gewoon zo bij dit prettige verhaal. Ik bleef tijdens het lezen echt wel nieuwsgierig naar de afloop.

Voor de liefhebbers van romantische feelgood is dit, vermoed ik, het ideale boek en is Debra Eliza Mane waarschijnlijk ook geen onbekende. Zij is de auteur van de Twin Bridges-serie. De samenwerking met nieuw talent Olivia Hill is hier zeker geslaagd. En dit is zeker ook een aanrader als je niet zo thuis bent in dit genre, als je eens een keertje wil proeven van feelgood. Voor mij was dit een zeer fijne leeservaring, gewoon feelgood zoals het hoort te zijn. Laat het buiten maar regenen en waaien, en geniet ondertussen van dit hartverwarmende verhaal.

Graag 3,5 mooie sterren voor Sweet Home Carolina!

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Moord onder de magnolia's

Het huis in Mirrorlake

Sweet Home Carolina