Tam & Wild

Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Emanuelle Mardesson
Artikel door: Nico Voskamp

Een wereldje van tegenstellingen

[Recensie]

Ouders, verzorgers, oppassers, kleuterleiders, juffen en meesters, grootouders, pleegouders, picture this.

Een peuter.
Een rusteloze peuter.

Zo één die de hele dag om zich heen grijpt met naar nieuwe objecten zoekende knuistjes. Onverzadigbaar Nieuwe Dingen ontdekken.
U weet hoe moeilijk het is om dat grut de goeie Nieuwe Dingen aan te reiken.
Een kartonboekje, zou dat niet ideaal zijn?

Yoga Magazine

Voordelen: het kan gebruikt worden als substituut-bijtring, alternatieve hamer (niet op broertjes of zusjes), een curlingschijf over de vloer, een soort lego om met soortgelijke kartonboeken een toren van Babel te bouwen of gewoon om in te bladeren. Stevig genoeg om de losbandige manier waarop peuters met voorwerpen omgaan, te overleven.

De dreumes zal aangenaam verrast worden door de lieftallige tekeningen. Die geven het originele thema vorm dat de titel al voorfluistert: we zien dieren in hun tamme, en in hun wilde verschijningsvorm. Kanarie-Zwaluw bijvoorbeeld, of Pony-Zebra. Herkenbaar getekend, in aaibare kleuren. Op elke openslaande bladzijde staat links de tamme en rechts de wilde variant van het dier.

Zo kan de kleine Freek Vonk zien dat de slapende kat ook een roofdier als tegenhanger heeft: de panter. De kleintjes kunnen de dieren vergelijken, aanwijzen en eindeloos bladeren, zoals kinderen van die leeftijd doen. Het is een welkome en vooral stille afwisseling van Paw Patrol, het kind is lekker educatief bezig en u kunt eindelijk die kop thee opdrinken.

Ook verschenen op Nico’s recensies