Thema ZOMER

Donderdag, 15 juli, 2021

Geschreven door: Isabelle Paz Soldan
Artikel door: Perfecte Buren

Anna werkt al acht jaar bij een grote Nederlandse uitgeverij en deelt op haar dertigste nog steeds een woning met twee studenten die bedrijfskunde studeren. Vanwege haar leeftijd beginnen familie, vrienden en collega’s zich zorgen te maken of Anna nog wel aan de man zal komen, zal gaan trouwen en kinderen krijgen. Ook Anna zelf begint zich lichtelijk zorgen daarover te maken. Ze heeft genoeg kansen om af te spreken met leuke mannen, maar op een of andere manier komt het er steeds niet van of loopt de date anders dan ze van te voren had verwacht en dat ook nog eens grotendeels door haar eigen schuld. Ze analyseert elke situatie. Het lukt haar maar niet om een relatie te krijgen en ze vraagt zich steeds vaker af of er iets mis is met haar. Ze wil niet meer dat haar leven zo blijft en komt tot de conclusie dat ze meer actie moet gaan ondernemen om een leuke man aan de haak te slaan.

Liefde en ananas is een heerlijke feelgoodroman, die met humor is geschreven. Anna is een leuk personage dat met een licht sarcastische blik de wereld bekijkt. Ik moest regelmatig lachen om haar observaties van andere mensen, vooral haar collega’s die stuk voor stuk een geval apart zijn en dan met name die van het mannelijke geslacht. En dan haar twee huisgenootjes Peter en Dirk: zij zijn erg grappig met hun commentaren op Anna’s levensstijl en haar pogingen om een leuke man te vinden.

Ik had het regelmatig te doen met Anna. Ze doet zo haar best, maar het vinden van haar grote liefde gaat haar niet goed af. Ze komt regelmatig in gênante situaties terecht die mij dan aan het lachen maakten. Af en toe maakt Anna op het gebied van mannen niet de slimste keuze en ik had haar op dat moment het liefst door elkaar willen schudden.

Zo is er bijvoorbeeld haar collega Daniël, er hangt een grote aantrekkingskracht tussen hem en Anna. Ze weet echter niet of hij haar wel leuk vindt. Verder heeft zij ook een leuke klik met haar baas Mark. Maar ook met Henry, een collega uit Londen, die tijdelijk op haar kantoor komt werken. Keuzes genoeg zou je zeggen, maar of één van deze mannen ook echt de ware voor haar is?

Technisch Weekblad

Het einde is echt geweldig. Het was hilarisch om als lezer al te weten wat er zal gaan gebeuren en Anna zelf in eerste instantie niet. Ik had daardoor zelf al enorme voorpret. Het moment dat Anna dan ook zelf doorheeft welke ramp er staat te gebeuren, was heerlijk om te lezen.

Wat een mooi debuut van Isabelle Paz Soldan. Zij heeft met Liefde en ananas een goed, heerlijk en humoristisch verhaal geschreven dat ik met plezier heb gelezen. Het is het eerste boek in de Love & Fruits-serie en ik ben zeer benieuwd naar de volgende delen. Ik geef Liefde en ananas graag 3,5 sterren.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.