Toen

Zaterdag, 30 oktober, 2021

Geschreven door: Kim Jihyun
Artikel door: Katelijne van Alem

“Ik ontdek het wonder van de natuur”

De auteur

[Recensie] Jihyun Kim is illustrator, grafisch ontwerper en maker van prentenboeken uit Zuid-Korea. Ze studeerde ‘design and illustration’ aan de Universiteit van Brighton, UK, en Seoul National University, Zuid-Korea. Jihyun woont in Seoul met haar partner en hun jonge dochter.

Toen is haar eerste prentenboek en haar inspiratiebron was haar gevoel van sereniteit in de natuur; dit in schril contrast met haar leven in een drukke stad. Het boek werd geillustreerd met schrijfinkt, die Jihyun Kim in staat stelde subtiele emoties uit te drukken en verschillende kwaliteiten van licht te creëren.

Verhaal

Wordt Vervolgd

Startend in de huiskamer van de jongen, vertrek je met de auto via de binnenstad over de brug naar het platteland. De jongen komt met zijn ouders en hond aan bij zijn opa en oma en bekijkt een mooie fotowand. De huiselijke sfeer van het gezellige huis van zijn grootouders wordt mooi neergezet.

De jongen vertrekt voor een wandeling in het bos en geniet van de natuur om hem heen. Overal zie je details van het bos, en dan ontdekt de jongen een meer waarin hij gaat zwemmen. In het water ontmoet hij vissen en planten.

Geniet je mee van de natuur samen met de jongen?

Bos

Na het bekijken van dit prachtige boek, heb je vast zin om naar het bos te gaan! Ga jij weleens op zoek naar alle mooie dingen in de natuur en wat zie je dan allemaal? Probeer maar eens net als de jongen goed omlaag en omhoog te kijken, wie weet wat je daar allemaal tegenkomt!

Vormgeving

Geweldig mooi, groot boek dat helemaal getekend en geschilderd is met schrijfinkt en een langzaam drogend medium. Er is geen tekst aanwezig, het verhaal wordt volledig verteld met illustraties.

Bij het openslaan van het boek begint de verwondering al op de schutbladen. Direct word je ondergedompeld in de mooie illustraties en begint je fantasie te leven.

De tocht van de jongen vanuit het huis van zijn grootouders, naar het bos en het meer, wordt geweldig weergegeven. Je bent als het ware bij de jongen en voelt het genieten mee.

Prachtig hoe de sfeer gepakt wordt en je het gevoel krijgt daar ook te willen zijn. Zoals de auteur ook schrijft achterin het boek : “om die ervaring van verstilling te delen heb ik dit boek gemaakt”.

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles