Torak en Wolf 2 - De zielzwerver

Zaterdag, 17 november, 2018

Geschreven door: Michelle Paver
Artikel door: Sanne Wortman

Een ziekte bedreigt het Woud…

[Recensie] Na de heftige avonturen uit het eerste deel van Torak en Wolf heeft Torak een rustig plekje gevonden bij de Ravenstam. Hij mist Wolf heel erg, maar gelukkig is Renn er wel. Alles lijkt oké, maar dan komt Torak een zieke man tegen in het bos. En bij de Ravenstam blijken ook mensen ziek te zijn. Om de zieke mensen te helpen gaat Torak op zoek naar een remedie.

Deze zoektocht brengt hem naar de Zeehondeneilanden, een plek waar hij nog niet eerder geweest is. De mensen leven hier weer heel anders en dat was interessant om te zien. Het wordt weer zo goed beschreven, dat het lijkt alsof je er zelf ook bent. En ook qua spanning lijkt dit boek veel op het vorige. De hoofdpersonen rollen van het ene avontuur het andere in. Op veel punten vraag je je af hoe dit nou goed moet komen.

De stukken waar je uit het perspectief van Wolf kijkt waren heel knap gedaan! Wolf denkt duidelijk anders na dan Torak. Hij heeft zijn eigen namen voor dingen. Vuur noemt hij bijvoorbeeld het Heldere Beest met de Hete Beet.

Dit boek heeft een heel spannend verhaal, maar draagt ook bij aan het grotere verhaal dat in deel 1 begonnen is. Er zijn veel mysterieuze dingen waar Torak nog steeds niks over weet, maar je leert weer een klein beetje over de Zieleneters, de slechteriken, en over Torak zelf en waarom hij de Zieleneters moet verslaan. Er blijven nog wel veel vragen over voor het volgende deel

Sociologie Magazine

Al met al weer een super spannend boek dat je heel snel wil lezen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles