Tot nooit meer

Zaterdag, 17 april, 2021

Geschreven door: Sterre Carron
Artikel door: Severine Lefebre

Na vijftien delen is nummer zestien nog altijd vol verrassing

[Recensie] Hoofdinspecteur Rani Diaz krijgt na een avondje uit een telefoontje. Er is aan de rand van een bos een zwaar verminkt lichaam gevonden. Het onderzoek is nog maar gestart of er volgt al een tweede slachtoffer. Rani en haar team doen er alles aan om de dader te vatten, en daarbij komt de vijand heel dichtbij. De grote vraag is: wie kun je vertrouwen?

Met Tot nooit meer heeft Sterre Carron weer een spannende misdaadthriller neergezet. Het is al het zestiende boek uit de reeks rond hoofdinspecteur van moordzaken Rani Diaz. De misdaden vinden steeds plaats in en rond Mechelen. Het verhaal begint met de ontdekking van een groot geheim dat het leven van Zaira Murray ondersteboven haalt, een vrouw op de vlucht vanwege een geheim dat ze heeft ontdekt. 

In de war

Naast de sterke spanningsopbouw is ook de plot zorgvuldig opgebouwd en uitgewerkt. Het verhaal kent meerdere plotwendingen die je als lezer verrassen en soms zelfs in de war brengen. Sommige gebeurtenissen zijn echter wel vrij duidelijk.

Hereditas Nexus

Er zijn verschillende verhaallijnen in Tot nooit meer. Het begint allemaal met Zaira die per ongeluk een gesprek opvangt waarbij er iets vreselijks aan het licht komt. De andere verhaallijn is die van hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team. Rani wordt na een feestje opgeroepen, er is een zwaar verminkte vrouw gevonden in de Gestelhofhei. Al snel wordt er een tweede slachtoffer gevonden, wat de druk op het team alleen maar doet toenemen. Tot het escaleert in een onverwachte situatie. Een zeer moeilijke case dus, en als lezer heb je op een bepaald moment meer vragen dan antwoorden. 

Net zoals in de vorige boeken wordt er ook nu weer de nodige aandacht besteed aan het privéleven van Rani en haar collega’s. Zelfs na al deze boeken zie je nog steeds een evolutie hierin. Daarnaast zijn deze bij-verhaallijnen ideaal als rustpunt in de verder snelle en gruwelijke verhaallijn. Er wordt ook net voldoende algemene informatie gegeven over de vaste personages, zodat je het boek ook kunt lezen zonder de vorige boeken te hebben gelezen.

Eerder verschenen op Perfecte Buren