Van klein tot groots. Marie Curie

Zaterdag, 5 oktober, 2019

Geschreven door: Maria Isabel Sánchez Vegara, Frau Isa
Artikel door: Rita Pontororing

Nobelprijs

[Recensie] Marie Curie is vrouw en mag daarom niet studeren. Dat was in de tijd dat Marie leefde niet ongewoon (1867-1943). Ze zet door en gaat naar Parijs om daar te studeren.  In Parijs leert Marie haar man Pierre Curie kennen. Samen ontdekken zij radium en polonium. Voor hun werk wonnen ze de Nobelprijs. Later won Marie haar tweede Nobelprijs. Marie is de eerste vrouwelijke wetenschapper die de Nobelprijs heeft gewonnen.

In dit informatieve boek  wordt op een heel toegankelijke wijze verteld over Marie Curie. De tekst is beknopt en duidelijk, per bladzijde een enkele zin.

De illustraties zijn eenvoudig en beslaan een hele bladzijde. Illustraties en tekst vullen elkaar aan. Marie wordt bijvoorbeeld afgebeeld met de Nobelprijs, er zijn naast  Marie alleen mannen te zien.

Boekenkrant

Marie Curie maakt deel uit van de serie “Van klein tot Groots”. De serie bestaat uit boeken geschreven voor kinderen om hen kennis te laten maken met belangrijke vrouwen uit de geschiedenis. In elk deel  gaat het over een meisje dat opgroeide tot een belangrijke vrouw.

Achterin het boek staat beknopte informatie over Marie Curie.

Deze serie is heel bijzonder. Met  kernachtige zinnen worden verhalen verteld en leesbaar gemaakt voor jonge kinderen. Een aanrader.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles