Van XL naar S

Dinsdag, 23 februari, 2021

Geschreven door: Mieke Kosters
Artikel door: Agnes Eikema

In het boek, van XL naar S, beschrijft Mieke Kosters op welke wijze je verantwoord af kan vallen en tegelijkertijd nog steeds van (lekker) eten kunt genieten.

[Recensie De visie van Mieke Kosters over afvallen is dat je de juiste balans moet vinden tussen gezonde en minder gezonde gerechten. Door jezelf allerlei lekkernijen te verbieden, kunnen de kilo’s na het diëten er gemakkelijk weer bij komen. Wanneer je duidelijk in balans bent en dus gezonde en minder gezonde etenswaren mag eten, blijf je genieten, heb je niet het gevoel dat je iets ‘niet mag’ en val je verantwoord af.

Deze strategie heeft Kosters ook in haar boek Van XL naar S doorgevoerd. In het boek staan verschillende recepten van ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten. Bij het gerecht staat door middel van de maat (XL-S) aangegeven hoe gezond het gerecht is; met andere woorden hoeveel calorieën het gerecht bevat. Een slimme combinatie is dan om een relatief zwaar ontbijt af te wisselen met een licht gerecht avondeten of andersom.

In het voorwoord legt Kosters precies uit hoe het werkt, waar je bepaalde middelen kan kopen en wat handig is om in huis te hebben. De gerechten zijn, voor een slechte kok als ik zelf, prima te maken. Er is niets ingewikkelds aan!  Zo hebben wij tijdens de jaarwisseling een zelfgemaakte pizza mozzarella gegeten (maat M, maar dat werd als snel maat XL door normale mozzarella te gebruiken ipv de light versie en daarnaast ook een dubbele portie te verorberen…)

Technisch Weekblad

Ook het groentepakketje uit de oven met kip, rode paprika en sperziebonen vonden we erg lekker. Heel veel kan je er ook niet aan verpesten, dus dat scheelt een hoop!

De recepten zijn duidelijk en makkelijk waardoor je niet met vragen blijft zitten. Het boek is overzichtelijk met een duidelijk onderscheid van het soort gerecht (ontbijt of lunch bijvoorbeeld). Een echte aanrader wanneer je meer in balans wilt zijn, gezonder wilt eten en daarnaast ook wat overtollige kilootjes wilt verliezen.

Ook leuk om te kijken: het filmpje wat Mieke maakte bij dit boek!

Eerder verschenen op Boekenz

Boeken van deze Auteur: