Verborgen tralies

Zaterdag, 14 januari, 2023

Geschreven door: Melissa Skaye
Artikel door: Hanneke van de Water

Beter dan goed bestaat dus toch

[Recensie] Verborgen tralies is het zevende deel uit de VT-thrillerreeks van Melissa Skaye. In dit deel staat de zoektocht naar de spoorloos verdwenen Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, centraal. Ondanks alle hulp die Luca krijgt van zijn collega Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager, blijft Aisha onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waar niemand hem uit weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt.

“Pas nu drongen haar woorden écht tot hem door. Er was dus iets met Franka en hij had daar niet naar geïnformeerd. Blijkbaar had Gianni gelijk toen hij vorige week was langsgekomen en hem voor de voeten wierp dat het erop leek dat Luca zo was afgestompt dat hij net langer openstond voor de emoties van zijn dierbaren.”

De zes voorgaande delen uit deze VT-thrillerreeks waren al van hoog thrillerniveau, maar met dit zevende deel overtreft Skaye zichzelf. Wauw, wat een spanning, wat een -prachtig onder woorden gebrachte- emotie en vooral wat een geweldige verhaalconstructie.

Skaye grijpt in Verborgen tralies diverse keren terug naar eerdere zaken van het recherche-duo Philips en Borra, maar doet dat op zo’n knappe wijze dat zelfs de lezer die met dit deel begint, het nog zal kunnen volgen, en dat is een waar kunststukje.

Foodlog

“Hij sloeg zijn handen ineen. Ik zie steeds een bijl. Ja, ik begrijp hoe idioot dat overkomt, maar ik zie het ellendige ding. Oud, hout, rode kop. Maar dat is niet alles.”

Naast deze lofzang, moet toch werkelijk vermeld worden dat de personages opnieuw weer uitstekend gekarakteriseerd worden. De bekenden onder hen blijven zich ontwikkelen, hetgeen voor de groeiende schare fans van Skaye erg leuk is. De perspectiefwisselingen zitten weer heerlijk geraffineerd in elkaar en de fraai verstopte details en aanwijzingen komen altijd weer ergens terug. En dan de spanningsboog, die trekt allengs verder aan totdat je werkelijk niet meer kan stoppen met lezen. Al is het niet een aanrader om te beginnen met het laatste deel wanneer je nog geen boeken van deze auteur hebt gelezen.

Eerder verschenen op Hanneke Tinor-Centi

Boeken van deze Auteur:

Verborgen tralies

geen - Meedogenloos

Verboden tranen

Jeremy Jago 2 - De kracht van Assingna

Jeremy Jago 1 - Het geheim van de passage

Virtuele tango