Verhalen uit de apotheek

Dinsdag, 27 december, 2022

Geschreven door: Ellen Kruize Kok
Artikel door: Klaske Bakker

Praktijkverhalen van apothekers en apothekersassistenten & nog vele extra’s

[Recensie] Vol passie vertellen apotheekmedewerkers over hun werk in de apotheek. Over het contact met de patiënt; de regels van overheid; het belang van een goede samenwerking; over vroeger, nu en over hoe het in de toekomst verder moet. Verhalen geschreven vanuit het hart. Soms schrijnend, hilarisch of ontroerend.

Vervolg op Educated Drugdealer
Verhalen uit de apotheek is de opvolger van het zeer succesvolle boek Educated Drugdealer van apothekersassistente Ellen Kruize Kok. Net als Educated Drugdealer ziet dit boek er aantrekkelijk en goed verzorgd uit. Waar nodig worden medische termen kundig toegelicht. Helaas is de titel niet zo sprankelend en origineel als die van het eerste deel.

De belangstelling voor haar eerste boek was buitengewoon groot en heeft Kruize Kok veel gebracht. Voor haar was het daarom een logische stap om te gaan werken aan een vervolg. Ook omdat er, zoals ze in het voorwoord van dit tweede deel aangeeft, nog zoveel meer verhalen over de apotheek te vertellen zijn. Zelf had ik met veel plezier en interesse Educated drugdealer gelezen en was daarom nieuwsgierig naar Verhalen uit de apotheek. Zouden de verhalen me opnieuw weten te boeien? Zou het net zo lezenswaardig zijn?

Gastblogs
Het boek begint met een persoonlijke inleiding van Kruize Kok. En daarmee heeft ze je meteen te pakken. Ze schrijft vlot en spreekt je als lezer aan. Ook haar ervaringsverhalen zijn interessant om te lezen. Je ziet de omschreven situatie tijdens bijvoorbeeld een huisbezoek voor je.

Yoga Magazine

“Er kraakte opeens wat aan de zijkant van het huis en we hoorden iets piepen. Het leek alsof iemand het tuinhek open wilde trekken. En ja, daar kwam een meneer aan. Hij stak zijn hand omhoog.
‘Goedemiddag, De Waal, kom verder dames. Mien vrouw is soms wat vergeetachtig’“

In een aantal columns geeft ze je een kijkje in het wel en wee van het werk in de apotheek. Over medicijnen die niet leverbaar zijn, het belang van teamwork, over het begrip ‘Farmabuddy’ en wat de apotheek in de toekomst te wachten staat. Ook geeft ze tips voor patiënten.

Daarnaast geeft ze in dit boek veel ruimte voor gastblogs. Dit zorgt voor afwisseling, ook al is de kwaliteit van de diverse bijdragen wisselend. Sommige ontroeren je, zoals het gastblog van longarts Sander. Andere zijn inhoudelijk wat minder interessant of weten je minder te raken.

Als geheel heeft het boek Verhalen uit de apotheek me zeker weten te boeien. Het leest gemakkelijk en het is informatief. Maar wat het boek vooral aantrekkelijk maakt, is de passie waarmee de meeste verhalen geschreven zijn. Met hart en ziel betrokken bij het werk in de apotheek en bij de patiënt, om wie het uiteindelijk allemaal gaat.

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Boeken van deze Auteur:

Verhalen uit de apotheek

Educated Drugdealer