Vervlogen, deel 3 van Momentum

Zaterdag, 28 november, 2020

Geschreven door: Shelena Shorts
Artikel door: Jeannie Bertens

[Recensie] Let op, Vervlogen is het derde deel van de Momentumserie en de recensie kan spoilers bevatten als je de eerdere delen niet hebt gelezen!!

Sophie maakt zich enorm ongerust. Wes is ontvoerd en wordt gedwongen om samen te werken met een arts om het medicijn geschikt te maken voor mensen, zodat het door het leger kan worden gebruikt. Naarmate de tijd vordert wordt Sophie steeds wanhopiger. Ze is bang dat er iets ergs is gebeurd met Wes. De achtenveertig uur die Wes haar heeft gevraagd had om te wachten voordat zij de politie kan bellen zijn voorbij. Dokter Lyon heeft Sophie gevraagd om nog één extra dag te wachten in de hoop dat hij nog een aanwijzing zal vinden. Sophie weet niet naar wie ze moet luisteren en ze besluit dan toch zelf een aantal zaken te onderzoeken. Dit houdt o.a. in dat ze een gesprek aangaat met Chase, zich bewust van het feit dat hij onbetrouwbaar en gevaarlijk is. In eerste instantie loopt Sophie vast in haar onderzoek, maar al gauw heeft ze een meevaller. Pas dan begint ze te beseffen hoe groot het gevaar is waarin zij en Wes zich bevinden. Wes doet tijdens zijn gevangenschap een schokkende ontdekking en hij wil erachter komen wat deze te betekenen heeft en welke gevolgen deze ontdekking kan hebben.

Vervlogen is een heerlijk en meeslepend verhaal. Je moet wel de andere delen hebben gelezen, anders val je midden in het verhaal en mis je te veel informatie om ervan te kunnen genieten. Met elk deel wordt het verhaal over Wes en Sophie alleen maar beter. De schrijfster is sinds het eerste deel duidelijk gegroeid, ik ben blij dat ik door ben gegaan met het lezen van de serie, aangezien vooral het eerste boek Momentum mij in eerste instantie niet geheel kon overtuigen. In de eerdere delen wijdde de schrijfster regelmatig te veel uit over zaken die niet direct relevant waren voor het verhaal. Wat ben ik blij dat ik toch door ben gegaan met lezen en deze serie een kans heb gegeven.

Dit is een prachtig verhaal dat je als Young adult reader, die van een vleugje paranormaal houdt, niet wilt missen. Vervlogen heeft vanaf het eerste moment vaart en is het tevens boeiend geschreven. De schrijfster heeft op een aangename manier terugblikken naar de vorige delen verwerkt, Gebroken. Je hoeft deze dus niet opnieuw te lezen, voordat je het weet zit je weer helemaal in het verhaal. Wes en Sophie zijn een prachtig stel. Hun relatie verdiept zich en ze groeien door alle gebeurtenissen nog dichter naar elkaar toe. De emoties van de diverse personages zijn zeer goed beschreven, je leeft als lezer mee met hun verdriet, wanhoop en de angsten waar zij mee te maken krijgen. Vervlogen is een prachtig liefdesverhaal en bevat daarnaast veel actie. Ik ben erg benieuwd hoe de relatie tussen Wes en Sophie zich verder zal ontwikkelen in het vierde deel en of ze het dreigende onheil weten te keren.

C2W

Vervlogen heeft een goed en spannend einde dat een kleine opening heeft om je alvast heel nieuwsgierig te maken naar het vierde deel.Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

De Kring

Momentum

Voorbestemd

Gebroken