Volg me maar

Zaterdag, 19 november, 2022

Geschreven door: Lisanne Stam
Artikel door: Peggy Van Aert

Wat een cliffhanger op het einde van deel 1. Knap !

[Recensie] In dit eerste deel van de Aura-serie, maken we kennis met Aura (Aurora), een frisse jonge dame en een belangrijke influencer met een aanzienlijk aantal volgers. Al vanaf de eerste zin is het duidelijk dat het ‘Social Media’ een belangrijke rol speelt in dit verhaal.

Volg me maar is een zeer hedendaags verhaal op alle vlakken, de setting, de wereld van een influencer, de snelheid waarin de gebeurtenissen zicht afspelen. Dit alles wordt perfect ondersteund door de frissen en vlotte schrijfstijl van Stam.

Het verhaal raast als een sneltrein vooruit, de personages worden geïntroduceerd, en tot op een zeker niveau uitgediept. Hun onderlinge relaties worden beschreven; En dit allemaal in de context van het verhaal en de gebeurtenissen. Nooit komen er ellenlange beschrijvingen. Alle elementen nodig voor een goed uitgewerkt verhaal worden mooi in elkaar verweven.

Wat mij als Vlaamse lezer dikwijls extra aan het lachen bracht zijn, de Hollandse uitdrukkingen die in het boek gebruikt worden.

Hereditas Nexus

“Als ze allebei een drankje in hun mik hebben, vinden ze elkaar opeens lief.”

Grappig, hoe eenzelfde taal, toch zo kan verschillen.

Aura haar bestaan als infuencer is begonnen aan de hand van een uit de hand gelopen grap in haar studententijd, waar ze met de opdrachten en vragen op theezakjes aan de slag gingen. En dit is nu datgene waar ze haar tijd en haar social media mee vult, opdrachten die ze moet uitvoeren, zoals op dropping gaan. Daarnaast wil ze zich als influencer ook inzetten voor de minderbedeelden. Om zo de glamour te combineren met goede doelen. Om dit alles te verwezenlijken, wordt Aura bijgestaan door een sterk team en door haar beste vriendin Trixie.

Een mooi kader voor een aantal hilarisch, romantische, onverwachte en ook minder aangename gebeurtenissen.

Ik heb het verhaal in 1 ruk uitgelezen, en zit nu op het ongeduldig te wachten op deel 2. Wat een cliffhanger op het einde van deel 1. Knap ! Het verhaal heeft potentieel als telenovelle, of om in de setting verder te gaan, een Netflix reeks, dus wie weet wat de toekomst brengt.

Eerder verschenen op Bookswithbooks

Boeken van deze Auteur: