Wat als jij Roodkapje was?

Zaterdag, 9 juli, 2022

Geschreven door: Coralie Saudo
Jessica Das
Artikel door: Katelijne van Alem

“Je deelt je heerlijke tussendoortje met de wolf”

[Recensie] In dit spelboek ben jij Roodkapje. Het verhaal wordt verteld en je mag steeds kiezen hoe het verhaal verder gaat. Via het plaatje kom je dan bij de pagina uit die jouw keuze laat zien.

Laat je bijvoorbeeld de waterlelies aan de wolf zien of lach je hem uit als hij niet weet wat waterlelies zijn? Er zijn wel 22 verschillende verhalen mogelijk!

Modern
Het verhaal van Roodkapje in een modern jasje. Het oorspronkelijke verhaal loopt als een rode draad door dit boek, maar er zijn ook allemaal nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo kun je ervoor kiezen waterlelies te gaan plukken, de wolf te troosten, de wolf in het water te duwen of je oma heeft zich verkleed als wolf voor carnaval!

Allerlei nieuwe spelelementen, met veel humor en vaart geschreven. Het is leuk om steeds opnieuw andere plaatjes te kiezen en zo weer een ander verhaal te volgen. De eindes zijn wat vlot, maar voor kinderen op deze manier prima.

Sprookjes
Roodkapje is een bekend sprookje, het is misschien leuk om na dit boek ook het originele verhaal te lezen. En wie weet kun je dan nog meer sprookjes lezen en daar verschillende eindes voor bedenken. Die kun je dan tekenen en er boekjes van maken!

Illustratrice Jessica Das heeft een waar feestje van dit boek gemaakt, alle prenten staan vol details, zijn sprekend en voorzien van vrolijke kleuren. Eigenlijk doet deze stijl van illustreren me ook denken aan spelletjes, computerspelletjes en bordspelletjes. Modern, hip en met allerlei elementen. Superleuk om naar te kijken en passend bij kinderen!

Vernieuwend door het spelelement!Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Dans Magazine