Wine-up

Zaterdag, 24 juli, 2021

Geschreven door: Mieke Kosters
Artikel door: Agnes Eikema

Feelgood voor veertig+

[Recensie] Ik ben nog geen veertig, ik ben nog niet getrouwd (geweest) en mijn kinderen zitten nog in de luiers. Toch moest ik lachen om het fragment in het persbericht van Wine-Up. Een hilarisch boek van Yvanka van der Zwaan en Mieke Kosters over de veertigers Anna, Esmee en Caro.

In Wine-up maken we kennis met Caro, Esmee en Anna. Drie verschillende vrouwen van in de veertig. Hoe verschillend ze ook zijn, ze maken alle drie hilarische dingen mee en die ook wel gelijkenissen hebben. Zo hebben ze alle drie te maken met frustraties en onzekerheden. In de huidige maatschappij (toch heel anders dan in hun jeugd) kunnen ze zich aardig verbazen over bijvoorbeeld Tinder, internet en het daten van tegenwoordig. Het zijn allemaal grappige en realistische momenten die je je als lezer heel goed in kunt beelden, vooral als vrouw. Het zorgde in ieder geval dikwijls voor een grijns op mijn gezicht.

Afwisselend bieden Anna, Esmee en Caro je een kijkje in hun leven. Alle drie weten ze op pakkende wijze anekdotes op papier te zetten die zeker voor 30+ vrouwen voor een stukje herkenbaarheid zorgen. De blunders, de hoge verwachtingen in deze maatschappij maar ook de uiteenlopende situaties waarin Anna, Esmee en Caro zich weten te begeven doen je elke keer weer verder lezen. De schrijfstijl is erg toegankelijk en door de korte hoofdstukken blijft het erg luchtig. Wine-up is een erg grappig boek om bijvoorbeeld iedere dag voor het slapen gaan een stukje uit te lezen! Het zal er zeker voor zorgen dat je glimlachend in slaap valt :-).

Het boek hoort bij de TV-serie Bitterzoet.

Sociologie Magazine

Eerder verschenen op boekenz

Boeken van deze Auteur: