Wintergeluk

Woensdag, 11 december, 2019

Geschreven door: Nora Roberts
Artikel door: Jeannie Bertens

Gewoon lekker genieten!

[Recensie] The Queen of Romance, zo wordt ze ook wel eens genoemd, Nora Roberts. Dat ze dat inderdaad is bewijst ze weer eens met dit leuke boek. Wintergeluk bevat twee verhalen van haar hand: Spel vol vuur (voor het eerst verschenen in 1995) en Nevels in de nacht (voor het eerst verschenen in 2004).

In Spel vol vuur is de hoofdrol weggelegd voor de knappe Natalie Fletcher, een tweeëndertigjarige manager van de beroemde Fletcher keten. Ze woont en werkt in Urbana, waar ze kantoor houdt. Binnenkort lanceert ze haar nieuwste project: een mondaine en exclusieve lijn van lingerie. Dat gaat gepaard met de opening van een aantal winkels. In Urbana bevindt zich niet alleen haar kantoor, er is ook een groot pakhuis, een atelier en een van de winkels die binnenkort geopend gaat worden.

Dan slaat op een avond het noodlot voor haar toe: het pakhuis gaat in lichterlaaie op. Het vuur blijkt aangestoken te zijn. Dat ontdekt Ry Piasecki een brandweerman die zich erin gespecialiseerd heeft om brandstichters te achterhalen. Ry en Natalie zijn elkaars tegenpolen. Natalie probeert uit alle macht om haar lingerieketen in stand te houden, ze laat haar medewerkers overuren maken om de voorraad weer op peil te krijgen. Ze is vastbesloten om de opening gewoon door te laten gaan. Net zoals Ry vastbesloten is om de brandstichter van het pakhuis op te sporen. De meest voor de hand liggende verdachte is Natalie, het pakhuis was immers goed verzekerd en dat is een motief. Maar Ry is al snel onder de indruk van Natalie en hoe! Het vuur laait letterlijk op tussen hen. Maar dan ontdekken ze samen een brand in haar winkel. Het kan geen toeval meer zijn, iemand heeft het op Natalie en haar imperium voorzien! Werk aan de winkel voor Ry Piasecki al laat Natalie zich daarbij niet onbetuigd.

In Nevels in de nacht is de hoofdrol voor Laurel Armand, een telg uit een bekende familie in New Orleans. Haar vader bezit de plaatselijke krant en Laurel werkt daar als verslaggever. Haar grootste ergernis bestaat uit een collega, Matthew Bates. Hij plaagt haar vaak en ze tuint er steeds weer in. Maar daarnaast is hij ook een getalenteerd verslaggever en de beste vriend van haar broer Curt. Op een dag komt er een jonge vrouw, Susan, het kantoor van de krant binnen. Laurel vangt haar op en luistert naar haar verhaal. Susan blijkt de zus te zijn van Anne Trulane, een jonge vrouw die nog niet zo lang geleden tragisch is overleden. Ze is ’s-nachts in het moeras in de omgeving verdwaald, gebeten door een slang en overleden door onderkoeling en de slangenbeet. Susan denkt echter dat het geen ongeluk is geweest maar moord!

Foodlog

Laurel ziet er een verhaal in, overlegt het met haar hoofdredacteur en mag op pad. Maar alleen als Matthew meegaat, omdat die eerder het nieuws over Anne Trulane had verslagen. Als eerste brengen ze een bezoek aan het landhuis waar Anne met haar echtgenoot Louis woonde. Laurel kent Louis goed, als jong meisje was ze hevig verliefd op hem. Louis blijkt eerder getrouwd te zijn met Elise maar zij is tien jaar geleden er met zijn broer vandoor gegaan. Louis is verbitterd achtergebleven. En ook nu lijkt Louis niet zozeer verdrietig maar veeleer verbitterd. Na het bezoek aan het landhuis wordt Laurel tot drie keer toe bedreigd. Maar Laurel wil de zaak oplossen en geeft hier niet aan toe. Voor Matthew de ondankbare taak om haar te beschermen en tegelijkertijd het raadsel rondom de dood van Anne Trulane mee te ontwarren.

Boeken van Nora Roberts zijn vrijwel altijd pageturners. Ze lezen heerlijk vlot weg, zijn ongemeen spannend maar ook de romantiek wordt niet onderbelicht. Dat geldt ook voor deze twee verhalen. Gewoon lekker genieten!

De cover laat een vrouw in een rode jas met een winters achtergrond zien. Dat laatste lijkt meer te slaan op de tijd van het jaar nu dan op de inhoud van de verhalen. Beide verhalen hebben wel een vrouw in de hoofdrol. De titel van het eerste verhaal, Spel vol vuur, is goed gekozen. Niet alleen speelt vuur een grote rol in het verhaal ook het vuur tussen Ry en Natalie slaat over. Het tweede verhaal is getiteld Nevels in de nacht. Dat slaat op de nevels die ’s-nachts boven de moerassen rondom New Orleans hangen. Daar waar de geesten rondwaren.

Ik heb een paar heerlijke uurtjes doorgebracht met de verhalen van Nora Roberts. Vier sterren want geen hoogwaardige literatuur maar wel vakkundige ontspanning.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Identiteit

Drakenhart 3 - Ontvouwen

Nachtwerk

Nachtwerk

Winterwonder

De bron 2 - Vanuit het duister