Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Schrijvers & Vertalers

Beste schrijver en/of vertaler,

De nieuwe boekensite Bazarow wil een “kleine revolutie” – vreedzaam uiteraard – teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen.

We vinden al jaren dat door de komst van de grote (inter-)nationale online boekhandels de situatie in het boekenvak verslechtert. Boekhandels verdwijnen, uitgevers moeten grote inkoopkortingen toestaan waardoor de marges afnemen en er een kale bestsellercultuur ontstaat. Schrijvers en vertalers houden weinig over aan hun inspanningen.

Wie zijn wij?

Initiatiefnemer van Bazarow is filosoof en mediaondernemer Roeland Dobbelaer, die ooit Filosofie Magazine bedacht en oprichtte en daarna nog tientallen initiatieven startte. In 2016 begon hij met De Leesclub van Alles. Bazarow.com is het logische vervolg hierop. Bazarow is ondergebracht in Smartwave bv, een zuster van de mediabedrijven Twin Media en Twin Digital. Lees hier over wie we zijn en wat we beogen.

Waarom Bazarow?

Met ons initiatief willen we verschillende zaken stimuleren en geld in de sector houden:

  • Op de eerste plaats gaat een deel van de opbrengst naar de nu levende Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken.
  • Op de tweede plaats respecteren we de standaard inkoopkorting voor uitgevers. Hoe groot we ook worden, we gaan niet met uitgevers onderhandelen om grotere kortingen te krijgen. Zo worden de uitgevers sterker!
  • Op de derde plaats willen we de onafhankelijke boekhandel steunen. Publicitair en op termijn ook financieel. Zo werken we op dit moment aan een systeem waarmee we gezamenlijk boeken kunnen uitleveren waardoor de opbrengsten gedeeld worden. Op Bazarow en in Bazarow Magazine besteden we veel aandacht aan nieuws en activiteiten over en van boekhandels.
  • Op de vierde plaats kijken we met het Centraal Boekhuis of de kosten voor verzending en distributie naar beneden kunnen.

Ben jij schrijver en of vertaler en heb je belangstelling om mee te doen met Bazarow, schrijf je dan in via de onderstaande button.

Inschrijven

Kijk hier welke schrijvers en vertalers zich al hebben ingeschreven.

Team Bazarow.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden