"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

ILFU organiseert verhalenwedstrijd

woensdag, 21 juli 2021

Voor de tweede keer organiseert het  International Literature Festival Utrecht (ILFU), een verhalenwedstrijd. Het thema dit jaar is ‘wat ertoe doet’; dit mag je interpreteren zoals je wil. Op de site van ILFU wordt het thema uitgelegd: 

“Verhalen doen ertoe. Verhalen die gaan over iets wat ertoe doet, doen er zo mogelijk nog meer toe. Verhalen zijn bij uitstek geschikt om boodschappen over te brengen, aan te kaarten wat er mis of juist prachtig is in onze samenleving, en anderen een inkijkje te geven in een nieuwe wereld.” 

Het festival vindt sinds 2018 ieder jaar plaats in Utrecht, een UNESCO City of Literature. Door de hele stad vinden er evenementen plaats. Zo vertellen dichters, vertalers, schrijvers en andere artiesten over hun werk en is er een boekenmarkt. Ook het NK Poetry Slam vindt plaats tijdens ILFU. 

In de verhalenwedstrijd van het ILFU zijn alle soorten verhalen welkom: een “gewoon” verhaal, een gedicht, liedjes of zelfs TikTokfilmpjes of InstaStories. Je kan je verhaal in één van de vijf categorieën insturen: tekst, audio/muziek, beeld, drama en spoken word. De winnaar krijgt 5.000 euro, daarnaast zijn er categorieprijzen van 1.000 euro. 

Boekenkrant

Je hebt tot 5 september om je verhaal in te sturen via de site van ILFU. Op deze site kun je ook meer info vinden over de wedstrijd. Tijdens het International Literature Festival Utrecht worden de winnaars bekend gemaakt. Dit festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober, als de maatregelen het toelaten in fysieke vorm. 

— 

Richtje Scholtmeijer 


Nieuws: Schrijvers over het nieuwe kabinet

vrijdag, 17 mei 2024

In de kranten en op de socials laten Nederlandse schrijvers zich massaal uit over het nieuwe kabine...


Nieuws: Boekenvak meteen in de aanval tegen nieuwe kabinet

vrijdag, 17 mei 2024

De inkt van het collatieakkoord van het nieuwe kabinet wat waarschijnlijk Plasterk I gaat heten, wa...


Podcast literatuur: De Nieuwe Contrabas 139 – Goddeloze portie Christophe Vekeman

vrijdag, 17 mei 2024

Hans en Chrétien zijn enthousiast over het passeren van de 10.000 euro-grens (in donaties), mi...


Longlist Europese Literatuurprijs 2024 bekend gemaakt

donderdag, 16 mei 2024

Gisteren maakte het Letterenfonds de Longlist Europese Literatuurprijs 2024 bekend. “Veertien rom...