"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Bazarow.LIVE


Terugkijken: Bazarow.LIVE van 10 oktober 2023 met o.a. Louise O. Fresco en Cor Hermans

De eerste aflevering van seizoen 2023-2024 van Bazarow.LIVE in Bieb Neude stond in het teken van De Maand van de Geschiedenis. Liliane Waanders en Roeland Dobbelaer ontvingen Louise O. Fresco (Essay van de Maand van de Geschiedenis: Kruiden, kokkels en kippen. Wetenschap als ontdekkingsreis) en Cor Hemans (De uitgewiste horizon). In De Kwestie ging het nut van literaire prijzen.

Terugkijken: BazarowLIVE van 10 mei 2023 met o.a. Martin de Haan en Lenneke Berkhout

In de laatste aflevering van seizoen 2022-2023 van Bazarow.LIVE in Bieb Neude ontvingen Roeland Dobbelaer en Liliane Waanders Lenneke Berkhout (Hoveniers en tuinbazen: een cultuurgeschiedenis van het tuinieren door de eeuwen heen) en Houellebecq vertaler Martin de Haan. In De Kwestie ging het over schrijvers die collega-schrijvers recenseren. Kan dat of staat dat een afgewogen oordeel in de weg?

Bazarow.LIVE van 5 april 2023 met o.a. Hans Achterhuis en Joke van Leeuwen

Op 5 april stond Bazarow.LIVE in Bieb Neude in het teken van de Maand van de Filosofie. Voormalig Filosoof des Vaderlands Hans Achterhuis kwam praten over Ik wil begrijpen: de onbekende Hannah Arendt. En Joke van Leeuwen was er: ze schreef dit jaar het kinderboek voor de Maand van de Filosofie Dát bedoel ik, zei de zalm.

Bazarow.LIVE van 8 maart 2023 met Basje Boer, Christine Otten en Femke Brockhus

Op 8 maart stond Bazarow.LIVE in Bieb Neude in het teken van Internationale Vrouwendag. Literair talent 2023 – volgens NRC – Femke Brockhus schreef met ‘Kleine haperende vluchten’ een roman over een vrouw die ontsnapt uit een keurslijf. Filmessayiste Basje Boer spreekt zich in ‘Pose’ uit over clichébeelden van vrouwen en de vraag of vrouwen zich wel voldoende geroepen voelen om dat beeld bij te stellen. We begonnen met De Kwestie met Christine Otten. In De Kwestie ging het over het belang van representatie. Hoe belangrijk is het dat boeken aansluiten bij de belevingswereld van lezers? En wat is er nodig om aanbod te ontwikkelen om die diversiteit te garanderen.

Kijk hier de uitzending terug


Bazarow.LIVE van 2 februari 2023 met Caroline Reeders, Mireille Bermen, Gijs Wilbrink en Thijs Lijster

Kijk hier de aflevering terug: