"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Over ons

Waar houden we ons mee bezig en wat zijn onze ambities?

Bazarow.com bestaat sinds najaar 2019. Voorjaar 2022 is Bazarow samengevoegd met De Leesclub van Alles, dat sinds de zomer van 2016 bestond. We willen 360 graden rond over alle denkbare boeken over alle denkbare onderwerpen schrijven, zowel fictie als non-fictie. We hebben de ambitie om één van de grootste boekensites in het Nederlandse taalgebied te worden. Bij Bazarow.com kunnen mensen die een boek zoeken terecht voor kritische beschouwingen over ‘alle’ soorten boeken; nieuwe én oudere boeken, fictie én non-fictie. Hiermee willen we een belangrijke stimulans geven aan het lezen van boeken in Nederland en Vlaanderen, zeker van boeken die elders nauwelijks aandacht krijgen. Ook heeft Bazarow diverse nieuwsbrieven die wekelijkse of tweewekelijks verschijnen. Abonneer je je (gratis) op de nieuwsbrieven naar keuze, dan ontvang je telkens recensies en nieuws over jouw categorie boeken in je mailbox.

Lees hier over de ontstaansgeschiedenis van Bazarow.com en De Leesclub van Alles.

Wil je Bazarow.com (financieel) steunen? Kijk dan hier wat je kunt doen.

Bazarow besteedt aandacht aan o.a. de volgende domeinen

  • Natuurwetenschappen & Techniek
  • Mens & Maatschappij: Gezondheid, Politiek, Economie, Sociologie, Onderwijs, Management
  • Nederlandstalige Literatuur
  • Geschiedenis & Archeologie
  • Kunst & Cultuur
  • Vertaalde Literatuur, Literatuurwetenschappen
  • Populaire Fictie én non-fictie zoals Sport, Thrillers, Fantasy & Science Fiction, Kinderboeken & Jeugdboeken, Kookboeken, Young Adult en Reisboeken.
  • Filosofie & Religie

In een aantal domeinen zoeken we nog uitbreiding van ons medewerkersbestand, vooral op het gebied van Kunst & Cultuur, Natuurwetenschappen & Techniek, Literatuur, Mens & Maatschappij, Filosofie & Religie. Belangstelling? Stuur dan een mail naar infob@bazarow.com.

Recensies overnemen? Dat kan alleen na toestemming van Bazarow en de betreffende auteur. Stuur hiervoor een mail naar info@bazarow.com. Bazarow kan ook voor jouw tijdschrift of website een relevante boekenrubriek inrichten.

Wie zijn Bazarow.com:

    Redactie

  • Roeland Dobbelaer

    Roeland Dobbelaer

    Roeland Dobbelaer

    (1962) studeerde filosofie in Utrecht en Parijs. Hij is de bedenker, oprichter en was de eerste hoofdredacteur van Filosofie Magazine en was hoofdredacteur van Natuur&Techniek. Ook stond hij aan de wieg van vele andere tijdschriften en de uitgeverijen Bèta Publishers, Veen Media.  Tegenwoordig is hij mediaondernemer. Hij is directeur van Twin Media en uitgeefdirecteur van Alea Publishers. Tevens bestiert hij als hoofdredacteur boekenplatform Bazarow.com. Een van zijn leesprojecten is het biografisch lezen: de favoriete boeken lezen van geliefden en vrienden zodat het leven een grote boekenclub is. Samen met Liliane Waanders presenteert hij elke maand Bazarow.LIVE in Bieb Neude.


    Bekijk Roeland Dobbelaer's recensies
  • Laura van de Bult

    Laura van de Bult

    Laura van de Bult

    Ik ben altijd al dol geweest op verhalen, horen en vertellen. Verhalen zijn een stukje van de verteller, of het nou fictief is of niet. Ze kunnen gevoelens opwekken. Je voelt het verdriet wanneer een personage iemand verliest, de blijheid wanneer ze weer herenigd worden met iemand en angst wanneer ze door een donker bos lopen. Dit is waarom verhalen ook zo veel steun kunnen geven aan lezers. 

    Mijn favoriete genre is Young Adult fantasy, het liefst met een beetje duisternis en romantiek. Zo ben ik groot fan van Anatomy van Dana Schwartz, Gallant van V.E. Schwab en Lockwood & Co van Jonathan Stroud.

    In mijn dagelijks leven wandel ik, schrijf ik en lees ik natuurlijk heel veel boeken. Ik hoop ooit een grotere boekenkast dan mijn vader te hebben, al gaat dat nog wel een tijdje duren. Ik studeer Media en Communicatie bij Nimeto Utrecht en zit nu in mijn 3de jaar. 

    Najaar 2023 is Laura stagiaire bij Bazarow


    Bekijk Laura van de Bult's recensies
  • Piet Halma

    Piet Halma

    Piet Halma

    Piet Halma (1950), Fries van geboorte, heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerd communicatieman. Hij is werkzaam geweest als (HBO) theoloog, vormings- en opbouwwerker, maar ook als pionier en hoofd communicatie bij o.a. de protestantse kerken, IKON en vredesorganisatie Pax. Bioscoopbezoek is zijn favoriete hobby. Zo maakte hij deel uit van vele jury's op Europese filmfestivals. Voor het Friesch Dagblad schrijft hij filmrecensies. Hij was als bestuurslid betrokken bij Hematon (waarvoor hij nog de boekrecensies schrijft) en is nu lid van de patiëntenadviesraad van het IKNL. Voor De Leesclub van Alles is Piet redacteur Filosofie en Religie. 


    Bekijk Piet Halma's recensies
  • Jeanette van de Lindt

    Jeanette van de Lindt

    Jeanette van de Lindt

    Jeanette van de Lindt is een leesgek met een voorkeur voor kookboeken, biografieën, geschiedenis en reisverhalen. Een goede, liefst Engelstalige, roman of thriller mag ook. Schrijft recensies voor verschillende opdrachtgevers en is actief in de culinaire wereld. Beheert een aantal websites op boekengebied en is daarnaast foodblogger avant la lettre. Dol op katten, koken, klassieke muziek en de zomer. Heeft een hekel aan met vakantie gaan. Fijn op het balkon onder de parasol met een boek en een goed glas wijn. Beter wordt het leven niet. Verder schrijft ze recensies voor de site www.kookboekennieuws.nl.


    Bekijk Jeanette van de Lindt's recensies
  • Rita Pontororing

    Rita Pontororing

    Rita Pontororing

    Rita Pontororing, gepensioneerd, altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Begonnen als onderwijzeres op de basisschool. Daarna maakte ze de overstap naar het volwassenenonderwijs en werkte eerst met laaggeletterden. Na een scholing tot docent Nederlands als tweede taal kon zij lesgeven aan mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben. Momenteel is zij actief als vrijwilligster in de kunstuitleen. En zij organiseert exposities van amateurkunstenaars in verzorgingshuizen. Haar voorkeur voor recenseren ligt bij de kinderkunstboeken.


    Bekijk Rita Pontororing's recensies
  • Demi Stein

    Demi Stein

    Demi Stein

    Samen met mijn vriend en onze huisdieren wonen we in het mooie Enschede. In mijn vrije tijd lees ik graag, waarbij allerlei genres gelezen worden. Naast dat ik een grote liefde heb voor boeken, ben ik ook gek van BMW (het automerk) en zit ik in het bestuur van BMW Club Twente als secretaris. Momenteel lees ik gemiddeld 15 boeken per maand. Sinds augustus 2021 ben ik de opleiding Mediaredactie medewerker gestart aan het ROC van Twente, tijdens toets periodes zal dit aantal dus iets lager kunnen liggen. Sinds september 2023 ben ik Young-Adult van Bazarow.


    Bekijk Demi Stein's recensies
  • Henk Vlaming

    Henk Vlaming

    Henk Vlaming

    Henk Vlaming (1959) is schrijver, adviseur en trainer. De geboren Texelaar woont en werkt al jaren aan de rand van Amsterdam. Hij schreef twee boeken, waaronder een misdaadroman (Een van ons, 2013). Voor De Leesclub van Alles is Henk redacteur Thrillers.


    Bekijk Henk Vlaming's recensies
  • Nico Voskamp

    Nico Voskamp

    Nico Voskamp

    Wonend in Noord Holland, uit 1957. Getrouwd, twee dochters, vier kleindochters. Opleiding en carrière: Wetenschapsjournalistiek (UvA), Interviewen, Storytelling (Hogeschool Utrecht), gewerkt bij een octrooibureau, bedrijfsleider geweest van een boekhandel en communicatie gedaan bij een overheidsinstelling. Sinds 2017 ben ik communicatieadviseur. Rond het jaar 2000 publiceerde ik vijf kinderboeken. Sinds mijn kleindochters kunnen lezen, schrijf ik een kinderboekje per jaar voor ze. En natuurlijk bespreek ik boeken die interessant zijn. Hobby’s: sporten, maar zeker ook lui achterover zitten met een drankje, en lezen – duh. Genres: literatuur, kookboeken, kinderboeken/young adult (Ned. en vertaald), Nederlandse thrillers. Meer info: www. nicovoskamp.com 

     


    Bekijk Nico Voskamp's recensies
  • Liliane Waanders

    Liliane Waanders

    Liliane Waanders

    Liliane Waanders (1963) is (literair) journalist en programmamaker. Zij begon haar loopbaan in de openbare bibliotheek, waar ze als directeur diverse veranderingsprocessen begeleidde. In 2000 stapte ze definitief over naar de journalistiek.
    In de meer dan veertig jaar dat ze actief is als journalist volgde ze de politiek, portretteerde ze bekende en minder bekende mensen, schreef ze over kunst en cultuur, had ze een radioprogramma en was ze meeschrijvend hoofdredacteur van een tijdschrift over afstand en adoptie.
    Dat ze zich op dit moment op de literatuur concentreert is geen toeval. Liliane interviewt al dertig jaar schrijvers op podia, recenseert voor AwaterPoëziekrant en Biografieportaal, maakt inmiddels – samen met Roeland Dobbelaer – een maandelijks boekenprogramma: Bazarow.LIVE in Bieb Neude, en voedt op bijna dagelijkse basis haar eigen website hanta.nl


    Bekijk Liliane Waanders's recensies
  • Gerda Wiggemans

    Gerda Wiggemans

    Gerda Wiggemans

    Gerda (1962) studeerde Engels en Nederlands in Rotterdam. Haar passie voor literatuur geldt die twee taalgebieden en vertaalde klassieke wereldliteratuur. Ze wandelt graag, met of zonder hond, maakt analoge collages van surrealistische werelden met mens en natuur die ze publiceert op Instagram en heeft een boekenblog als Literatuurder.

    Voor Bazarow is Gerda Redacteur Literatuur.


    Bekijk Gerda Wiggemans's recensies

    Medewerkers

  • Jef Abbeel

    Jef Abbeel

    Jef Abbeel

    Jef Abbeel (1948) is master in klassieke talen en master in geschiedenis (K.U. Leuven). Hij was docent geschiedenis en Latijn aan het Sint-Jozefcollege in Turnhout (1970-2015) en aan het Onze-Lieve-Vrouwelyceum in Breda (1971-2005). Hij recenseert vele boeken sinds 1978 en geeft al 30 jaar voordrachten over Rusland en China.
    Verdere hobby’s: in het verleden: 30 x marathon (beste: 2u36’) en 4 x 100 km (beste: 7 u 46’); nu: fietsen: > 70 km per dag, >25.000 per jaar.


    Bekijk Jef Abbeel's recensies
  • Bas Aghina

    Bas Aghina

    Bas Aghina

    Sebastiaan Aghina werkt als publicist, coach/kunstenmak(k)er en docent in onderwijs, zorg en het publiek domein. Eerder schreef hij recensies en artikelen voor Managementboek.nl, Filosofie Magazine en CDV.

    In 2020 debuteerden Sebastiaan en zoon Thymen als respectievelijk jeugdboekenschrijver en illustrator met Surrealinea – De Zwevende Stad. Nog dat jaar verscheen zijn eerste dichtbundel Immanuel en Ironie. Poëtische monologen over leven op gepaste afstand, zie: https://www.thisideas.nl/. Over Hoorn en Amersfoort verschenen van zijn hand gedichten in bundels Nederlandse en Vlaamse stadsgedichtenwedstrijden 2012 en 2019. Samen met zijn zoon maakte Bas in 2022 Piets Dream, een tekenfilm over Piet Mondriaans laatste onvoltooid gebleven schilderij Victory Boogiewoogie. De première was op 20 november in het Mondriaanhuis te Amersfoort in het kader van het festival Mondriaan 150.

    Van oorsprong als Politiek en Sociaal Filosoof afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht bij Jan Bransen op Belang van humor in het filosofisch betoog behaalde Sebastiaan nog in de vorige eeuw zijn eerstegraads-onderwijsbevoegdheid Filosofie bij Jos Kessels.


    Bekijk Bas Aghina's recensies
  • Veronique Aicha Achoui

    Veronique Aicha Achoui

    Veronique Aicha Achoui

    (1986) studeerde Europees bestuur en beleid en sociale psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is de oprichter van CHAINS (Change Institutions SMART), een stichting die zich bezighoudt met sociale verandering dmv het stimuleren van veranderingen bij instituties. Hierbij richt zij zich voornamelijk op het gevangeniswezen en het proces van digitalisering in onderwijs. Hiervoor werkte zij onder andere als interviewer bij VU universiteitsblad Ad Valvas en als office manager bij film en reclame productiebedrijf Hazazah. Ook heeft zij filosofielessen gegeven aan jeugd en volwassenen in detentie.


    Bekijk Veronique Aicha Achoui's recensies
  • Katelijne Alem van

    Katelijne Alem van

    Katelijne Alem van

    (1985) heeft altijd al veel van lezen gehouden. Ze studeerde af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heeft in haar werk als leidinggevende in de Kinderopvang gezorgd voor veel aandacht voor lezen en voorlezen. Ze leest graag voor aan haar twee dochters en schrijft recensies voor diverse uitgeverijen. Haar oudste dochter pakt graag de recensieboeken uit en gaat er dan meteen in bladeren en 'lezen'! Katelijne leest met name kinderboeken van 0-12 jaar, en daarnaast Nederlandse Literatuur.


    Bekijk Katelijne Alem van's recensies
  • Anne van Amsterdam

    Anne van Amsterdam

    Anne van Amsterdam

    Anne van Amsterdam is in 2021gedebuteerd met De verkeerde vrouw. Deze auteur schrijft onder pseudoniem vanuit de gedachte dat een boek beoordeeld moet worden op de inhoud en niet op de persoon van de auteur. Meer informatie over de auteur is te vinden op www.annevanamsterdam.nl. Op deze site staan verhalen op het gebied van romantiek en/of relaties. Gastschrijvers kunnen zich aanmelden voor publicatie van een gedicht of (ingekort) verhaal. 


    Bekijk Anne van Amsterdam's recensies
  • Niklas Anderberg

    Niklas Anderberg

    Niklas Anderberg

    Niklas Anderberg studeerde filosofie aan de universiteit in Gotenburg en studeerde van 1976 tot 1983 aan de Kunstacademie van Kopenhagen. Sinds 1983 woont hij in Nederland.

    Anderberg is werkzaam als beeldend kunstenaar en freelance schrijver voor o.a. de Zweedse tijdschriften Axess en Sans, heeft gepubliceerd in de Nederlandse Boekengids en schrijft sinds medio 2019 voor DLVA.

    www.niklasanderberg.com


    Bekijk Niklas Anderberg's recensies
  • Hanneke Arts-Honselaar

    Hanneke Arts-Honselaar

    Hanneke Arts-Honselaar

    Hanneke Arts-Honselaar (1970) studeerde theologie en religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en maakte onlangs de overstap naar het basisonderwijs. Ze heeft een brede interesse die zich weerspiegelt in haar boekkeuzes. Van kinder- en jeugdboeken, Young Adult, fantasy en historische boeken, tot feelgoods, spirituele boeken, natuurboeken en thema’s uit het basisonderwijs. De boekbesprekingen van natuurboeken, en meer, zijn ook te vinden op haar website amateur-biologe.


    Bekijk Hanneke Arts-Honselaar's recensies
  • Astrid Aveling-de Jong

    Astrid Aveling-de Jong

    Astrid Aveling-de Jong

    Ik ben Astrid Aveling-de Jong, 54 jaar en ik woon in het mooie Rotterdam... samen met mijn man Martin, met wie ik al 36 jaar lief en leed deel. We hebben samen 2 kinderen en inmiddels ook 2 kleinkinderen. Martin is sinds een aantal jaren ziek, kan niet meer werken en ik probeer hem in alles zo goed mogelijk te ondersteunen. Verder ben ik een zeer betrokken moeder en oma en sinds kort ook mantelzorger voor mijn moeder van 84. 
    Mijn hobbies zijn lezen, schrijven (gedichten en columns), het bezoeken van rommelmarkten en kringloopwinkels, muziek (ik spaar vinyl) én planten en bloemen. Ik ben een huismus. Mijn huis is kleurrijk en staat vol met vintage spullen, planten, boeken en muziek(instrumenten). Ik heb een heerlijk groot balkon, waar ik mijn groene vingers graag op loslaat.
    Ik schrijf al heel mijn leven verhaaltjes. Mijn eerste publicatie was toen ik 6 was, in de schoolkrant. Tegenwoordig heten die verhaaltjes blogs en columns, maar de kern blijft hetzelfde... mijn kijk op de wereld delen. Ik schrijf voor MantelzorgNL, in het recente verleden columns voor Perfecte Buren en nu dus voor Bazarow. Leuk!

    Wil je meer weten? Mail me maar op astridaveling@gmail.com of neem een kijkje op mijn Instagram of Facebook. Daar staan ook al mijn gedichtjes, die ik 'hersenspinsels' noem. Voor nu, groetjes vanuit Rotterdam. Astrid


    Bekijk Astrid Aveling-de Jong's recensies
  • Wim Backx

    Wim Backx

    Wim Backx

    Ik ben een lezer. Ik lees vaak. Ik lees graag. Heel waarschijnlijk werd die goesting mij ingegeven met de paplepel. Lezen kan je best een familietrekje noemen. Lezen biedt mij vele dingen. Het daagt mij uit. Het laat mij nieuwe werelden ontdekken. Het biedt mij troost. Het stelt mij gerust. Het doet mij lachen. Het brengt tot een beter en ruimer begrip. Het zet mijn oogkleppen af. Het geeft mij tonnen plezier. Het wakkert mijn zin voor avontuur aan. Het verleidt mij te dromen. Het schakelt de hectiek van het leven eventjes uit. Het staat mij toe heel eventjes stil te staan. Al die dingen wil ik delen met anderen. Al die dingen wil ik laten zien aan anderen. Daarom schrijf ik wekelijks een recensie. Over een boek. Over een goed boek. Dat doe ik in de vorm van een brief aan de auteur.


    Bekijk Wim Backx's recensies
  • Klaske Bakker

    Klaske Bakker

    Klaske Bakker

    Klaske Bakker (1960) studeerde Voeding en Diëtetiek in Groningen en werkte bijna 40 jaar als klinisch diëtist. Naast haar passie voor dit werk, heeft ze altijd een grote interesse gehad in het lezen van Nederlandse literatuur. In 2008 is ze gestart met een tweejarige schrijfopleiding en is ze zelf serieus bezig gegaan met het schrijven van fictie. Dit heeft inmiddels geleid tot de uitgave van drie boeken. Op haar eigen website  (www.klaske-bakker.nl) kun je hier alles over lezen.

    Als recensent bij De Leesclub van Alles wil ze zich met name gaan bezighouden met Nederlandse literatuur.


    Bekijk Klaske Bakker's recensies
  • Peter van den Boom

    Peter van den Boom

    Peter van den Boom

    Peter van den Boom is consultant bij Boom Training and Consultancy en gastdocent bij verschillende masteropleidingen. Peter heeft enkele boeken en diverse artikelen geschreven over de dynamiek van organisaties in verandering. Ook schrijft hij boekrecensies over een breed scala van onderwerpen.

    De studie achtergrond van Peter: Marketing, Personeel & Organisatie, Sociaal-Culturele Wetenschappen en Filosofie. Interesses: lezen, fietsen, wandelen en genieten van de natuur. Vrijwilliger: bestuursfuncties en taalcoach. Meer informatief: www.boomtrainingandconsultancy.nl       


    Bekijk Peter van den Boom's recensies
  • Marc van den Bossche

    Marc van den Bossche

    Marc van den Bossche

    (1960) is hoogleraar cultuurfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij begin jaren tachtig ook onder andere filosofie studeerde. Voordat hij startte met zijn academische carrière werkte hij als journalist. Van den Bossche is een fanatiek wandelaar en wielrenner. In zijn boeken doet hij verslag van zijn persoonlijke leven, van de dingen die hem boeien en overkomen, uiteraard doorspekt met filosofische analyses. Zo schreef hij een aantal sportboeken, maar het meest persoonlijk boek ontstond na de ziekte en het overlijden van zijn vrouw Hilde: Leven na de dood. Dagboek van een rouwproces (2014). Op zijn blog https://www.marcvandenbossche.be/ doet hij wekelijks verslag van zaken die hem bezighouden en opvallen.


    Bekijk Marc van den Bossche's recensies
  • Mischa Brendel

    Mischa Brendel

    Mischa Brendel

    Mischa Brendel woont in Meppel en werkt als redactiecoördinator bij het ingenieursvakblad TW. Vanuit die functie recenseert hij de nodige boeken over dit vakgebied, maar ook in zijn privéleven leest hij graag. Een hobby die de laatste tijd nog meer aandacht krijgt, sinds hij als vrijwilliger bij de plaatselijke bibliotheek is begonnen. Van oorsprong las hij vooral fantasy- en sf-boeken, maar met name de laatste jaren waagt hij zich meer en meer aan andere genres. Lezen is voor hem een prachtige manier om nieuwe dingen te leren, nieuwe inzichten te verkrijgen, maar ook om te ontsnappen aan de werkelijkheid.


    Bekijk Mischa Brendel's recensies
  • Aart G. Broek

    Aart G. Broek

    Aart G. Broek

    Dr. Aart G. Broek / sociaal wetenschapper en deskundige conflict-, agressie- en geweldsbeheersing; auteur van onder meer De terreur van schaamte; Brandstof voor agressie (2015) en Geboeid door macht en onmacht; De geschiedenis van de politie op de Nederlands-Caribische eilanden (2011).


    Bekijk Aart G. Broek's recensies
  • Nathalie Brouwers

    Nathalie Brouwers

    Nathalie Brouwers

    Ik woon en werk in Antwerpen, dat laatste sinds 2008 als meertalig Management Assistente in de academische sector. De leesmicrobe had ik als kind al snel te pakken. Sinds 2016 publiceer ik regelmatig recensies en artikelen op kanalen als Hebban en Goodreads. Begin 2021 heb ik een onafhankelijke blog opgestart onder https://villanathalieoverlezen.blogspot.com/. Ik werkte als twintiger een aantal jaren als vrijwilliger voor de ter ziele gegane literaire hoogmis Het Andere Boek in Antwerpen. In 2017 mocht ik deelnemen aan de lezersjury van de Fintro Literatuurprijs. Ik ben een enthousiaste bezoeker van live leesclubs en literaire activiteiten. Mijn favoriete genres zijn vooral (moderne) literatuur en literaire non-fictie. Ook andere genres komen af en toe aan bod.


    Bekijk Nathalie Brouwers's recensies
  • Juno de Bruin

    Juno de Bruin

    Juno de Bruin

    Juno de Bruin is studenten literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Voor DLVA is hij redacteur Geschiedenis & Archeologie. Zijn recensies lees je hier.


    Bekijk Juno de Bruin's recensies
  • Bianca Brummelhuis

    Bianca Brummelhuis

    Bianca Brummelhuis

    Ik ben geboren in 1981. De liefde voor boeken begon al meteen vanaf het moment dat ik kon lezen. Ik lees gemiddeld twee boeken per week, in alle genres. Ik werk als administratief medewerkster bij een administratiekantoor voor basisscholen. Ik blog sinds 2011 op drukinkt.net en daarvoor blogde ik voor een grote Fantasy/SF site. Naast lezen hou ik erg van wandelen en uit eten gaan met vrienden.


    Bekijk Bianca Brummelhuis's recensies
  • Roelant de By

    Roelant de By

    Roelant de By

    Van jongs af aan was ik al dol op boeken. Een echte veel lezer was ik. Toen ik ging studeren kwam er een enorme leesdip bij mij. Al die wetenschappelijke studieboeken kregen voorrang, voor lezen als ontspanning had ik geen ruimte meer. Jaren later ben ik weer voorzichtig begonnen met lezen. Eerst uitsluitend thrillers, daarna ook andere boeken. Zo’n zes jaar geleden startte ik met het interviewen van schrijvers. De eerste 4,5 jaar bij Perfecte Buren, en toen dat werd overgenomen, voor Bazarow.


    Bekijk Roelant de By's recensies
  • Jaap Cohen

    Jaap Cohen

    Jaap Cohen

    (1980) is historicus. Hij verbindt graag de actualiteit aan de geschiedenis (en andersom) en publiceert daarover in uiteenlopende boeken, kranten en tijdschriften. Daarnaast schrijft hij recensies in NRC Handelsblad en Geschiedenis Magazine.jaapcohen.nl In 2015 promoveerde hij aan de UvA op De onontkoombare afkomst van Eli d’Oliveira. Een Portugees-Joodse familiegeschiedenis (Querido). Eerder verscheen What’s New? 100 vergelijkingen tussen het verleden en vandaag (Querido, 2011). Momenteel werkt hij aan een biografie van Theo van Gogh.


    Bekijk Jaap Cohen's recensies
  • Anke Cuijpers

    Anke Cuijpers

    Anke Cuijpers

    Anke Cuijpers is schrijfster en dichter. Ze studeerde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Anke werkte een tijdlang onder andere als copywriter voor ze zich volledig aan het literaire vak wijdde. Ze publiceerde in de literaire tijdschriften De Poëziekrant en De Revisor, en recenseerde oorspronkelijk Nederlandstalige fictie voor Recensieweb.nl. Ze woont en werkt in Maastricht. Voor de Leesclub van Alles zal ze literaire fictie recenseren.


    Bekijk Anke Cuijpers's recensies
  • Sanne de Jong

    Sanne de Jong

    Sanne de Jong

    Na mijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht heb ik de master Redacteur/editor gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Via mijn Instagram @sann.books deel ik meer over mijn leeservaringen en schrijf ik recensies. Ik lees met name jeugdliteratuur en young adult-boeken.


    Bekijk Sanne de Jong's recensies
  • Bart Deckx

    Bart Deckx

    Bart Deckx

    Bart Deckx volgde de lerarenopleiding voor de vakken Nederlands, godsdienst en geschiedenis en behaalde later een master in de theologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn interesseveld is dan ook zeer breed. Zo boeit ook de literatuur in al haar facetten, fictie en non-fictie, hem. Sinds 2011 geeft hij de vakken Nederlands en godsdienst in het voortgezet onderwijs in Vlaanderen.


    Bekijk Bart Deckx's recensies
  • Jos van Dijk

    Jos van Dijk

    Jos van Dijk

    Jos van Dijk (1947) is socioloog en was tot 2012 docent aan de Haagse Hogeschool. In 2007 publiceerde hij het boek Dit kan niet en dit mag niet; belemmering van de uitingsvrijheid in Nederland. Over dat onderwerp schrijft hij sinds 2005 op zijn blog Free flow of Information. Sinds 2010 is hij medewerker van het blog Sargasso en schrijft hij over Europese politiek en het vrije verkeer van informatie. In 2016 verscheen zijn boek Ondanks hun dappere rol in het verzet; het isolement van communisten in de Koude Oorlog.


    Bekijk Jos van Dijk's recensies
  • Wouter van Dijk

    Wouter van Dijk

    Wouter van Dijk

    Wouter van Dijk is historicus en studeerde Middeleeuwse en Vroegmoderne Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij is als onderzoeksmedewerker verbonden geweest aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en de Universiteit Utrecht. Momenteel is hij werkzaam als Archivist Collectiebeheerder bij archiefdienst Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Hij schrijft regelmatig boekrecensies en artikelen voor Hereditas Nexus.


    Bekijk Wouter van Dijk's recensies
  • Erica van Dooren

    Erica van Dooren

    Erica van Dooren

    Erica is zelfstandig ondernemer  en besteedt vele uren aan het schrijven van verhalen, veelal gebaseerd op gebeurtenissen in het leven. Die trend trekt zij door met haar nieuwe verhalen als Paniekvogel.  Momenteel werkt zij aan een langere tekst onder de werktitel Winterbloemen, die ze wil laten uitgroeien tot een roman. Haar creatieve geest  heeft de drang  om schurende zaken van het leven te beschrijven, zoals het menselijke tekort, schuld, boete, seks en de dood . Dit doet ze op een wat  sardonische en verrassende manier, waarmee ze haar werk een eigen stem geeft.

    Voor Bazarow schrijft ze recensies over literatuur.


    Bekijk Erica van Dooren's recensies
  • Maarten Doorman

    Maarten Doorman

    Maarten Doorman

    Maarten Doorman is schrijver en filosoof. Hij doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland aan de Vrije Universiteit. Hij publiceerde recensies in NRC Handelsblad, de Volkskrant, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Veel artikelen verschijnen op http://www.maartendoorman.nl. Zijn laatste boeken zijn De romantische orde (2004), Paralipomena (opstellen, 2007), Denkers in de grond (2010), Rousseau en ik. Over de erfzonde van de authenticiteit (2012), Je kunt bellen (poëzie, 2013), De navel van Daphne. Over kunst en engagement (2016) en Dichtbij en ver weg(opstellen, 2018).


    Bekijk Maarten Doorman's recensies
  • Agnes Eikema

    Agnes Eikema

    Agnes Eikema

    Agnes Eikema (1983) studeerde Integrale- en hogere veiligheidskunde en is ruim 9 jaar in de ziekenhuiszorg werkzaam geweest. Inmiddels is ze als freelancer begonnen en ondersteunt ze ondernemingen en instellingen bij vraagstukken op het vlak van veiligheidskunde en arbeidshygiëne. Lezen is haar grootste passie en dan met name vertaalde en onvertaalde literatuur, romans en non-fictie. Onder de naam Sue blogt ze sinds januari 2013 op haar boekenblog www.boekenz.nl. Naast lezen bezoekt ze graag musea, steden en reist naar voor haar onbekende plaatsen.


    Bekijk Agnes Eikema's recensies
  • Suzanna Esther

    Suzanna Esther

    Suzanna Esther

    Suzanna Esther, pseudoniem voor Esther Suzanna Mäkel, werkte jarenlang in het bedrijfsleven en studeerde literatuurwetenschap en psychologie. Haar schrijverscarrière begon ze als columniste, inmiddels is ze voltijds auteur. Ze debuteerde met Wervelstof Oklahoma (2017), een spannende novelle gebaseerd op waargebeurde feiten. De magisch realistische roman De Stem verscheen in 2018. Vervolgens schreef ze de thrillerserie Kamp Alpha: De pest meester (2020) en De nieuwe wereld (2021) die ze in eigen beheer uitgaf (Poseidon Uitgevers), gevolgd door de psychologische roman Giftig (2021). Momenteel werkt ze aan haar zesde spannende roman.

    Naast haar passie voor taal houdt Esther Suzanna veel van haar huisdieren, van lezen en leren, schilderen en tekenen, de natuur, haren knippen en entertainen. In juni 2021 schreef ze haar eerste boekrecensie voor LeesKost


    Bekijk Suzanna Esther's recensies
  • Joshua Eykens

    Joshua Eykens

    Joshua Eykens

    Joshua is geboren en getogen in de stille Vlaamse Kempen. Na zijn opleiding in de orthopedagogie aan de Artesis-Plantijn Hogeschool te Antwerpen studeerde hij sociologie en conflict- en ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Gent. Momenteel is hij aan de slag als doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen. Daar doet hij onderzoek naar communicatiepatronen binnen de sociaal wetenschappelijke disciplines. Hij heeft een sterke interesse in sociale netwerk analyse, sociologie en geschiedenis van de wetenschap, en sociaal wetenschappelijke onderzoeksmethoden.


    Bekijk Joshua Eykens's recensies
  • Elisabeth Francet

    Elisabeth Francet

    Elisabeth Francet

    Ik ben arabist van opleiding en werkte jarenlang als vertaler Arabisch. Sinds 5 jaar werk ik in de openbare bibliotheek van Landegem (Deinze), waar ik collectievorming voor de fictie (volwassenen) doe. Ik ben een verwoed lezer en sinds jaar en dag een gepassioneerd recensent. Ik schrijf regelmatig voor de Vlaamse recensiewebsite Mappalibri en voor mijn eigen blog geendagzonderboek.com . Niets liever doe ik dan op zwerftocht gaan door de literatuur, op jacht naar metaforen en nieuwe verhalen. Goede literatuur stelt me in staat om tijdelijk een ander leven te leiden in een andere wereld. Door te lezen en te recenseren wil ik hulde brengen aan de taaltovenaars, de schoonheid van taal en het mysterie van poëzie.


    Bekijk Elisabeth Francet's recensies
  • Monique van Gaal

    Monique van Gaal

    Monique van Gaal

    Na jarenlang reizen en bij een reisorganisatie gewerkt te hebben, ben ik thans part-time reisjournalist. Ik verzorg zowel tekst als beeld.

    Dit is ontstaan uit mijn liefde voor reizen en fotograferen; ik ben er gaandeweg bij gaan schrijven.

    Zie ook mijn eigen website: www.onderweg-reismagazine.nl.


    Bekijk Monique van Gaal's recensies
  • Dietske Geerlings

    Dietske Geerlings

    Dietske Geerlings

    Dietske Geerlings (1971) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht. Sinds 1996 is ze docent Nederlands op een middelbare school in Zutphen, waar ze het lezen van literatuur tot belangrijk onderdeel van de lessen heeft gemaakt. Ze leest vooral Nederlandse literatuur, maar maakt ook regelmatig een uitstapje naar de wereldliteratuur of jeugdliteratuur. Naast docent is ze ook zelf auteur van literaire romans, verhalen en poëzie. Ze heeft een eigen website www.dietskegeerlings.nl.


    Bekijk Dietske Geerlings's recensies
  • Marco Gerritsma

    Marco Gerritsma

    Marco Gerritsma

    Marco Gerritsma (1961) studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Hij was 16 jaar als docent verbonden aan de voormalige Hogeschool Drenthe. Vervolgens werkte hij 9 jaar als zelfstandig organisatieadviseur. Daarna was hij 8 jaar werkzaam als beleidsadviseur bij Univé. Samen met Roel Grit schreef hij de volgende boeken: Zo maak je een beleidsplan, Zo maak je een kwaliteitsplan en Zo maak je een personeelsplan.
    Hij schrijft recensies over boeken op het gebied van levensverhalen, sport, cultuur en management.


    Bekijk Marco Gerritsma's recensies
  • Willemijn Gigase

    Willemijn Gigase

    Willemijn Gigase

    Willemijn Gigase (2000) is bezig met de opleiding Journalistiek in Utrecht. Sinds kinds af aan leest ze veel en daar staat ze dan ook om bekend. In haar brede smaak hebben over de jaren heen verschillende genres een plaats veroverd. Ze heeft een voorliefde voor Harry Potter, maar auteurs als Gena Showalter en Nicholas Sparks gooien ook hoge ogen. Daarnaast heeft ze haar eigen website, willemijngigase.com, gaat ze graag met haar camera op pad en schrijft ze regelmatig recensies voor Nieuweplaat.nl. Voor De Leesclub van Alles verzorgt Willemijn de rubriek Science Fiction & Fantasy.


    Bekijk Willemijn Gigase's recensies
  • Ger Groot

    Ger Groot

    Ger Groot

    (1954) studeerde theologie en filosofie in Amsterdam en Parijs. In de jaren tachtig doceerde hij filosofie aan de UvA, o.a. esthetica en recente Franse filosofie. Daarna was hij redacteur van Letter en Geest van Trouw. Enkele jaren later werd hij medewerker voor filosofie en (vooral Spaans-talige) literatuur van NRC-Handelsblad en medewerker van De Groene Amsterdammer. Ook is hij columnist van Trouw. Sinds 1995 doceert Groot cultuurfilosofie en wijsgerige antropologie in Rotterdam (EUR). Van 2009 tot 2014 was hij bijzonder hoogleraar ‘Filosofie en literatuur’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Recente boeken: Religie zonder God (2013, met Theo de Boer), Dankbaar en aandachtig (2013) en Plato in tijden van photoshop (2014).


    Bekijk Ger Groot's recensies
  • Miriam Grootscholten

    Miriam Grootscholten

    Miriam Grootscholten

    Miriam Grootscholten studeerde Nederlandse taal-en letterkunde in Utrecht. Ze is recensent bij Afrika Nieuws en bespreekt fictie en non-fictie. Als docent werkt ze in de gevangenis in Westzaan en op het ROC in Zaandam. Ze reist veel en heeft een voorkeur voor West-Afrika.


    Bekijk Miriam Grootscholten's recensies
  • Wilma Hartman

    Wilma Hartman

    Wilma Hartman

    Mijn naam is Wilma Hartman. Ik woon samen met mijn man, mijn twee hondendames en inmiddels nog een kattendame in een rijtjeshuis in Huizen. Lezen is mijn grote passie van jongs af aan. De hoeveelheid boeken die ik als kind mocht lenen per 3 weken had ik al ruim voor tijd uit. Daarom las ik als puber veel Engelse boeken daar deed ik wat langer over.

    Ik lees van alles en nog wat van fictie tot non fictie. Science fiction en horror (zombies e.d.) houd ik niet van. Mij maak je blij met een prachtige roman zoals Het achtste leven of De ontembare maar ook een fijne Scandinavische thriller of historische roman. Een feelgood lees ik ook wel maar vaak vind ik die toch te voorspelbaar.Wij hebben een tijd in Zweden gewoond en wij hopen als we met pensioen zijn weer terug te gaan. De Scandinavische romans roepen die sfeer van Zweden weer op en zo ben ik dan toch even terug.

    Naast lezen werk ik fulltime deels in loondienst als secretaresse van de bestuurder en deels als zelfstandige officemanagement/ projectondersteuner/ salesoffice dat zorgt voor de afwisseling. Mocht ik nog wat vrije tijd hebben dan ben ik ook graag aan het borduren, quilten of iets anders creatiefs.


    Bekijk Wilma Hartman's recensies
  • Thomas Heij

    Thomas Heij

    Thomas Heij

    Thomas Heij (1989) is filosoof, redacteur en vertaler. Na zijn studie filosofie in Groningen werkte hij voor OCW, een adviesbureau en de ISVW, waar hij medeoprichter en eindredacteur was van het digitale tijdschrift iFilosofie. Nu werkt hij als redacteur en promotiemedewerker bij het Nexus Instituut. Van zijn hand verschenen vertalingen van filosofische klassiekers van onder meer Isaiah Berlin, Margaret Cavendish, Francis Bacon en Thomas Jefferson – zie thomasheij.nl


    Bekijk Thomas Heij's recensies
  • Karl van Heijster

    Karl van Heijster

    Karl van Heijster

    Karl van Heijster (1991) studeerde Filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij interesseert zich met name voor religie(kritiek) en taalfilosofie. Naast boeken recenseert hij ook films voor diverse cultuurwebsites.


    Bekijk Karl van Heijster's recensies
  • Arnold Heumakers

    Arnold Heumakers

    Arnold Heumakers

    (Tilburg 1950, woonachtig in Amsterdam) is literair criticus en essayist. Hij was, respectievelijk is medewerker van de Volkskrant en NRC Handelsblad. Daarnaast doceerde hij tot voor kort cultuurgeschiedenis aan de UvA. Hij publiceerde talloze essays en diverse essaybundels, w.o. Onleefbare waarheden. Drie lezingen over literatuur en literaire kritiek (1990), Schoten in de concertzaal. Over literatuur, politiek en het Kwaad (1993), De fatale cirkel (1997) en De schaduw van de Vooruitgang (2003). Begin 2015 verscheen De esthetische revolutie - Hoe Verlichting en Romantiek de Kunst uitvonden.


    Bekijk Arnold Heumakers's recensies
  • Madelon van Honk

    Madelon van Honk

    Madelon van Honk

    Madelon van Honk (1989) studeerde filosofie in Nijmegen en is momenteel werkzaam bij een woningbouwvereniging als assistent-wijkbeheerder. Ze schrijft in haar vrije tijd over muziek voor het tijdschrift Gonzo (circus) en heeft haar eigen website (www.boekuitroepteken.nl) waar ze vooral schrijft over boeken, maar ook over muziek en film.


    Bekijk Madelon van Honk's recensies
  • Just Houben

    Just Houben

    Just Houben

    Just Houben (1985) studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wil anderen graag kennis laten maken met verhalen die de moeite waard zijn. Op zijn website www.justread.nl blogt hij daarom over de boeken die hij leest. Hij recenseert ook voor Literair Nederland. Voor De Leesclub van Alles zal hij veelal fictie bespreken.


    Bekijk Just Houben's recensies
  • Minca Huiberts

    Minca Huiberts

    Minca Huiberts

    Minca, afgestudeerd als HBO Pedagoog, werkt al vanaf 2018 fulltime in de kinderopvang. Voor die tijd heeft ze acht jaar lang bij de Bruna in Weert gewerkt en op die manier haar fascinatie voor boeken kunnen uitbreiden. Ruim twee jaar onderhoudt ze haar eigen blog My Winged Books waar ze recensies van Young Adult en New Adult boeken deelt. Verder plaatst ze unboxings van bijvoorbeeld Fairyloot en Illumicrate, en maandelijks een wensenlijst en wrap-up en nog veel meer boekgerelateerde berichten. Sinds begin 2020 is ze actief als Hebbanrecensent en ze volgt een opleiding tot freelance redacteur aan de schrijversacademie.


    Bekijk Minca Huiberts's recensies
  • Leonard van 't Hul

    Leonard van 't Hul

    Leonard van 't Hul

    Leonard van ’t Hul is redacteur bij Sociologie Magazine en studeerde af als cultuursocioloog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt op dit moment als promovendus bij de afdeling geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daar is hij bezig met een historisch onderzoek over de politieke ontwikkelingen tussen religieuze- en levensbeschouwelijke organisaties en de overheid sinds 1946. Zijn interesses gaan zowel uit naar culturele en religieuze ontwikkelingen, als naar de geschiedenis van de sociologie.


    Bekijk Leonard van 't Hul's recensies
  • Robin Hurkens

    Robin Hurkens

    Robin Hurkens

    Robin Mattias Hurkens is filosoof, schrijver en schilder, gepromoveerd op het verband tussen de ethiek van Nietzsche en de esthetica van Immanuel Kant. Titel van zijn proefschrift: Een kwestie van smaak, 'Kant'-tekeningen bij Nietzsche (uitgegeven door Damon in 2002). Onder het pseudoniem 'Maria Foerier' verschenen vervolgens in 2012 zijn debuutroman Mooie jongens en zijn verzamelbundel Van wie dit leest houd ik. Deze boeken zijn niet meer verkrijgbaar, maar bijna al zijn teksten zijn wel te lezen op de site www.robinhurkens.nl waar ook het schilder- en tekenwerk van Robin Mattias is te bekijken.


    Bekijk Robin Hurkens's recensies
  • Wolter Huttinga

    Wolter Huttinga

    Wolter Huttinga

    (1980) is theoloog en schrijft als freelancer, met name voor Trouw (als religie-recensent en als ‘coach’ van het Theologisch Elftal) en soms voor Lazarusmagazine. Ook is hij als onderzoeker verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen. In 2014 promoveerde hij aan deze instelling op zijn proefschrift over De relatie tussen God en de wereld.


    Bekijk Wolter Huttinga's recensies
  • Florian Jacobs

    Florian Jacobs

    Florian Jacobs

    Florian Jacobs is werkzaam als uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Daarnaast is hij hoofdredacteur van het online boekentijdschrift iFilosofie. Hij studeerde filosofie en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en heeft gepubliceerd bij de tijdschriften Filosofie Magazine en Filosofie-Tijdschrift, en meerdere websites. Daarnaast was hij persoonlijk assistent van René Gude, van wie hij meerdere boeken redigeerde. Ook stelde hij het citatenboek van René Gude, Zinvolle volzinnen, samen. Samen met Frans Jacobs schreef hij het jubileumboek van de ISVW, Markante denkers. Begin 2017 verscheen zijn dichtbundel Zwaan en zang. Momenteel werkt hij aan een boek over de dichter Rainer Maria Rilke.


    Bekijk Florian Jacobs's recensies
  • Marianne Janssen

    Marianne Janssen

    Marianne Janssen

    Marianne Janssen (‘s-Gravenhage, 1947) werkte tot haar pensionering als journalist bij De Telegraaf en verzorgde daar onder meer het onderwerp onderwijs, zowel voor de nieuwsdienst, de voorlichtende artikelen als de politieke commentaren. Eens in de 14 dagen schreef zij een column over nieuws op het politieke onderwijsfront.
    Onder de naam Tekstbureau Tempelier werkt zij als redacteur / corrector voor verschillende uitgeverijen. In 2005 kwam haar boek uit met 100 verzamelde columns over "mensen in de verschillende seizoenen van hun leven": Oud was voor later. In 2011 en 2013 publiceerde zij twee novellen. In 2016 verscheen haar hartverscheurende roman Anna’s Oorlog. In 2017 publiceerde ze De soep ruikt naar hond over de vaak harteloze repatriëring van Indische Nederlanders.
    Eind 2013 vroeg Adrianus haar als mede-recensent voor Leeskost. Marianne accepteerde graag. Zij vindt het heerlijk werk voor een fervent lezer én schrijver. Zij leest (bijna) alles wat los en vast zit. En ontdekt al lezende schrijvers, die lezers van Leeskost.nl niet zouden mógen missen. Dat maakt het werk extra plezierig. Want gedeelde vreugde is dubbele vreugde en dat geldt ook voor lezen.


    Bekijk Marianne Janssen's recensies
  • Christian Jongeneel

    Christian Jongeneel

    Christian Jongeneel

    is wetenschapsjournalist en cultureel ondernemer. Hij publiceerde twee populair-wetenschappelijke boeken en een dozijn korte verhalen in diverse literaire tijdschriften.  www.ChristianJongeneel.nl.


    Bekijk Christian Jongeneel's recensies
  • Annabel Junge

    Annabel Junge

    Annabel Junge

    (1961) Schrijfster, onderzoekster en recensent. Studeerde theologie, maar haar ware passie is schrijven en researchen over de Tweede Wereldoorlog. Ze schrijft artikelen over Duits verzet op eigen website (duitsverzet.wordpress.com) Daarnaast doet ze onderzoek naar vrouwen in de Tweede Wereldoorlog. Haar eerste boek was Girlpower in de Tweede Wereldoorlog (2015). Maar ook leverde ze een bijdrage aan Keulen: Kalifaat Light, waarvoor zij de chronologie schreef, want haar interesses zijn breder: geschiedenis in het algemeen, kunst, religie/spiritualiteit, psychologie en wetenschap. Grote liefde voor boeken – bij voorkeur non-fictie en 19de eeuwse literatuur – en alles wat daarmee samenhangt, van schrijven tot en met uitgeven. Ze schrijft recensies voor haar eigen websites (oorlogsboekenreviews.wordpress.com, hetleveniseeuwig.wordpress.com ), en voor go2war2.nl en Historiek.net.


    Bekijk Annabel Junge's recensies
  • Karin Kallenberg

    Karin Kallenberg

    Karin Kallenberg

    Karin Kallenberg is geboren in Amsterdam en volgde daar de lerarenopleiding Nederlands.

    Ze verblijft afwisselend in Amsterdam en Rome en heeft inmiddels vier boeken gepubliceerd. Drie thrillers samen met een coauteur en meer recentelijk haar solodebuut, een deels autobiografische feelgood roman. Momenteel werkt ze aan haar vijfde script, een roman met een literaire insteek.


    Bekijk Karin Kallenberg's recensies
  • Michiel van Kempen

    Michiel van Kempen

    Michiel van Kempen

    Michel van Kempen is hoogleraar, bijzondere leerstoel Nederlands-Caraïbische Letteren vanwege de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, met steun van de Vereniging KITLV en KITLV/KNAW, Universiteit van Amsterdam.


    Bekijk Michiel van Kempen's recensies
  • Marthe Kerkwijk

    Marthe Kerkwijk

    Marthe Kerkwijk

    Marthe Kerkwijk is programmamanager bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) en redactielid bij iFilosofie. Na een studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam deed ze onderzoek naar het werk van Habermas over religie in de publieke sfeer aan de University of London en doceerde er sociale filosofie en geschiedenis van de filosofie. Publieksfilosofie trok steeds meer haar aandacht, wat leidde tot vrijwilligerswerk bij een filosofieforum voor mensen met geestelijke gezondheidsklachten en de oprichting van de West London Philosophy School. Ze geeft regelmatig lezingen, workshops en interviews over uiteenlopende filosofische onderwerpen, zoals Hannah Arendt, Jürgen Habermas, filosofen uit ondergerepresenteerde groepen en het klimaat.


    Bekijk Marthe Kerkwijk's recensies
  • Peter van Keste

    Peter van Keste

    Peter van Keste

    (1955) is kunsthistoricus, gespecialiseerd in hedendaags internationaal design, toegepaste kunst en architectuur. Met een voorliefde voor design op het snijvlak van beeldende kunst (design art). Hij schreef voor Het Parool, Items, Museumtijdschrift en Collect en werkte van 1984 tot 1998 in de Amsterdamse designgalerie BINNEN. Daar presenteerde hij ontwerpers als Ettore Sottsass, Jasper Morrison en Konstantin Grcic, lang voordat zij wereldberoemd werden. Sinds1998 werkt hij als freelance journalist, curator, taxateur en adviseur. Vrije vormgeving, vintage design en religieuze kunst en architectuur hebben zijn speciale aandacht. http://www.petervankester.nl


    Bekijk Peter van Keste's recensies
  • Johan Klein Haneveld

    Johan Klein Haneveld

    Johan Klein Haneveld

    Johan Klein Haneveld (1976) is enthousiast lezer en recensent van SF- en fantasyboeken. Hij is de auteur van zeven boeken, waarvan zijn verhalenbundel ‘Conquistador’ de meest recente is. In december 2017 verschijnt het slot van zijn fantasytweeluik ‘De Krakenvorst boek 2: Kartaalmon’. Zijn korte verhalen verschenen in Fantastische Vertellingen, SF Terra en The Flying Dutch en de Ganyemedes-jaarboeken. Op zijn website JohanKleinhaneveld.blogspot.nl verschijnt regelmatig nieuws over zijn boeken, net als op zijn facebookpagina https://www.facebook.com/JohanKleinHaneveldschrijver/. Hij werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en woont met zijn vrouw in Delft.


    Bekijk Johan Klein Haneveld's recensies
  • Rijkert Knoppers

    Rijkert Knoppers

    Rijkert Knoppers

    Freelance wetenschapsjournalist Rijkert Knoppers (1952) studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en werkte daarna bij WISE (World Information Service on Energy) en de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Sinds 1985 schrijft hij voor NRC-Handelsblad, Milieu Magazine, Technisch Weekblad, Gawalo, Duurzaam Gebouwd, EOS en andere vakbladen. In boekvorm verscheen onder meer: Woestijnstroom, de belofte van Kramer Junction (Aeneas 2008) en Rijden onder Spanning, waarheen met de elektrische auto? (Siemes, 2013). www.rijkertknoppers.nl (foto: Paul Tolenaar)


    Bekijk Rijkert Knoppers's recensies
  • Bea Koetsier

    Bea Koetsier

    Bea Koetsier

    Sinds 2017 schrijf ik recensies en artikelen voor Natura, het landelijke blad van de KNNV. Ben al tientallen jaren (van kind af aan) breed geïnteresseerd in de natuur. Vogels zijn mijn passie. Er zijn er wereldwijd zo veel vogels in allerlei formaten, kleuren en zang. Over hun gedrag en intelligentie valt nog zo veel te ontdekken. Filosofische vragen boeien mij ook. Wat kunnen wij bijvoorbeeld leren van onze mededieren? De ecologische crisis geeft te denken. Nemen wij wel voldoende verantwoordelijkheid? 
    Maar ook: Wij onderschatten de natuur. Op dit moment ondermijnt een virus ondermijnt moeiteloos onze ‘systemen’. Hebben wij de mens niet te veel op een voetstuk gezet? Hoe kun je je idealen realiseren in deze wereld waar alles om economie lijkt te draaien?

    In de keuze van de te recenseren boeken houden we rekening met de gevarieerde interesses van de KNNV leden. Het schrijven van recensies ervaar ik als een uitdaging en dat alleen al omdat de ruimte in het blad helaas beperkt is.

    Toch probeer ik zo zorgvuldig mogelijk een beeld te geven van het betreffende boek. Een hulpmiddel daarbij kan een mij aansprekend citaat zijn.


    Bekijk Bea Koetsier's recensies
  • Istvan Kops

    Istvan Kops

    Istvan Kops

    (1972) Studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden en werkt als adviseur juridische zaken bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Istvan schrijft over literatuur en thrillers en is o.a. recensent, redacteur, interviewer bij en oprichter en bedenker van Thrillzone.nl. en recensent bij Hebban. De interesse van Istvan gaat vooral uit naar hedendaagse Nederlandstalige literatuur waarover hij schrijft in zijn eigen blog: dutchliteraturejunkie.wordpress.com


    Bekijk Istvan Kops's recensies
  • Maria Koskamp

    Maria Koskamp

    Maria Koskamp

    Maria Koskamp (1990) studeerde aan de lerarenopleiding Nederlands en de master Educational Needs tot taal- en leesconsulent. In het dagelijks leven is ze docent Nederlands en helpt ze scholen met het opzetten van hun taal- en leesbeleid. Daarnaast werkt ze als redacteur en tekstcorrector voor verschillende uitgeverijen en schrijft ze (kinder)verhalen. Ze is een actief boekenblogger op www.yourstrulythestoryteller.nl en leest en recenseert boeken onder dezelfde naam op Instagram. Ze leest graag historische romans, literatuur, young adult, biografieën, waargebeurde verhalen en non-fictie.


    Bekijk Maria Koskamp's recensies
  • Jan Koster

    Jan Koster

    Jan Koster

    Jan Koster is mede-eigenaar van een kantoor dat zich bezighoudt met administratieve en fiscale dienstverlening. Zijn werk en opleiding brengen met zich mee dat er veel moet worden gelezen. Sinds enkele jaren heeft hij daarnaast weer volop tijd om voor zijn plezier te lezen. Het liefst leest hij literatuur, daarnaast ook non-fictie en af en toe thrillers en andere genres. Hij beheert zijn eigen website waarop hij van (vrijwel) alle gelezen boeken recensies plaatst, zie jkleest. Voor De Leesclub van Alles is Jan algemeen redacteur


    Bekijk Jan Koster's recensies
  • Adrianus Koster

    Adrianus Koster

    Adrianus Koster

    Dr. Adrianus (Ed) Koster is een ervaren publicist en politiek wetenschapper met onderzoekservaring in Malta en Nederland. Kenner van de ontwikkelingen in de Rooms-Katholieke Kerk en actief in het consumentensegment van de ICT-journalistiek. Auteur van een groot aantal boeken en artikelen in het Engels, Nederlands, Duits en Maltees, waaronder De eenzame fietser. Insiders over de politieke loopbaan van Dries van Agt. Freelance columnist, recensent en redacteur.

    Publiceerde vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw honderden boekrecensies, onder andere voor de Prisma Lectuurvoorlichting en de NBLC ten behoeve van het bibliotheekwezen en in binnen- en buitenlaKndse tijdschriften.

    Begon in 2009 met www.leeskost.nl, Kosters Bijzondere Boekensite en verzorgt sinds jaar en dag een de veertiendaagse boekenrubriek LeesKost op MeerRadio, ooit uitgeroepen tot de beste lokale omroep van Nederland.   


    Bekijk Adrianus Koster's recensies
  • Richard Kroes

    Richard Kroes

    Richard Kroes

    (53) studeerde geschiedenis en klassieke archeologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel werkt hij in Leiden bij een archeologisch adviesbureau. Zijn specialismen zijn de vroege geschiedenis van de islam, de sji’ietische islam, de kruistochten en alles wat te maken heeft met Bijbel en Koran. Hij schrijft over boeken o.a. over de Islam op zijn eigen weblog https://apoftegma.wordpress.com/ en http://sargasso.nl/.


    Bekijk Richard Kroes's recensies
  • Julia Krul

    Julia Krul

    Julia Krul

    (1982) heeft twee passies: cultuurgeschiedenis en (jeugd)literatuur. Ze studeerde Oudheidkunde aan de VU in Amsterdam, promoveerde in 2014 te Münster in de Assyriologie en doet nu onderzoek naar de Babylonische godsdienst in het eerste millennium v. Chr. Daarnaast was ze een aantal jaar recensent en redacteur van Recensieweb, volgde ze de cursus Jeugdliteratuur aan de Schrijversvakschool Amsterdam en schrijft ze uittreksels van kinderboeken voor NBD Biblion. Voor De Leesclub van Alles recenseert ze uitsluitend jeugdromans, bij voorkeur geen historische.


    Bekijk Julia Krul's recensies
  • Lalagè

     Lalagè

    Lalagè

    In 1981 werd ik geboren en ik las mijn eerste boekje toen ik nog in de wieg lag. Ik ben een boekenwurm gebleven en deel mijn leeservaringen graag met anderen. Het meeste lees ik onvertaalde literatuur in het Nederlands of het Engels. Maar om mijn blik te verruimen, ben ik begonnen aan een leesreis om de wereld: ik probeer uit zoveel mogelijk landen van de wereld een boek te lezen. Verder bespreek ik ook regelmatig non-fictie. Mijn nickname is Lalagè. Ooit lazen we op school bij Latijn een gedicht van Horatius, waarin deze Griekse naam werd genoemd. Het betekent letterlijk 'kletskousje'. Mijn boekenblog vind je op http://lalageleest.wordpress.com en ik twitter onder de naam @lalage_.


    Bekijk Lalagè's recensies
  • Kim Landwer Johan

    Kim Landwer Johan

    Kim Landwer Johan

    Kim Landwer Johan (1995) woont in de stad van Flipje en zijn jamfabriek samen met haar vriend en zoontje. Naast haar werk als verpleegkundige op een recovery, leest ze graag romans, waargebeurde verhalen en thrillers. Daarnaast kijkt ze graag een serie en houdt ze van lekker eten.


    Bekijk Kim Landwer Johan's recensies
  • Cyril Lansink

    Cyril Lansink

    Cyril Lansink

    Cyril Lansink studeerde ooit politicologie en filosofie. Hij promoveerde op een proefschrift met de titel Vrijheid en Ironie; Kierkegaards ethiek van de zelfwording. (Uitgeverij Peeters/Damon). Na zijn academische loopbaan was hij onder meer freelance recensent voor Intermediair en bracht zo menig populairwetenschappelijk boek onder de aandacht. Onlangs verscheen er van zijn hand Wat op het spel staat; Verkenningen in existentiele ethiek, een bundeling wijsgerige essays over de zinvragen van het leven, bij Uitgeverij Fagus. Zie ook www.cyrillansink.nl


    Bekijk Cyril Lansink's recensies
  • Marijke Laurense

    Marijke Laurense

    Marijke Laurense

    (1957) groeide op in een doopsgezind domineesgezin in Bolsward en Delft en studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap in Groningen en Bremen. In 1993 promoveerde ze in Groningen op haar boek ‘Literaire intolerantie’, een filosofisch en sociologisch onderzoek naar de historische tegenstelling tussen hoge en lage literatuur. Ze werkte vervolgens als docent en studieadviseur aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Universiteit Utrecht. Sinds 2011 schrijft ze recensies en interviews voor de pagina’s religie & filosofie en de zaterdagbijlage Letter & Geest en Tijdgeest van dagblad Trouw. Kijk ook op: https://marijkelaurense.nl/journalistiek/

     


    Bekijk Marijke Laurense's recensies
  • Mark Leegsma

    Mark Leegsma

    Mark Leegsma

    Mark Leegsma (Rotterdam, 1980) studeerde psychologie en filosofie in Amsterdam en Londen. Hij was een dikke twee jaar hoofdredacteur van iFilosofie, waar hij nog altijd voor schrijft. Verder schreef hij voor de website van Brainwash en sprak hij voor Felix & Sofie. In 2017 verscheen van Marks hand de interviewbundel Extreem in de klas, over polarisatie en radicalisering in middelbaar en beroepsonderwijs. Begin 2019 kwam Filosofie bij herstelondersteuning uit, een bundel filosofische essays over de herstelbeweging in de geestelijke gezondheidszorg waarover hij de eindredactie voerde. Sinds 2018 werkt Mark onder begeleiding van René ten Bos (RUN) aan een proefschrift over de vraag of en hoe er over catastrofes gedacht kan worden zonder catastrofaal te denken, met bijzondere aandacht voor de Franse filosoof Henri Bergson (1859-1941). Op zijn site anti-abstractie.nl houdt Mark een blog bij en is daar te bereiken voor vragen en opdrachten.


    Bekijk Mark Leegsma's recensies
  • Karin de Leeuw

    Karin de Leeuw

    Karin de Leeuw

    Karin de Leeuw, meisjesnaam van Lierop, (1958) studeerde (koloniale) geschiedenis en kunstgeschiedenis van China en Zuidoost-Azie in Amsterdam en Leiden. Voor haar levensonderhoud was ze schoonmaakster in de legendarische boekhandel 'Huis aan de Drie Grachten' en in antiquariaten. Daar leerde ze boeken verslinden. Als stagiaire in het Rijksmuseum mocht ze een bijdrage leveren aan een catalogus over porselein uit een Oosindievaarder en ontdekte wat schrijven betekent. Ze is er nooit meer mee opgehouden. Ze werkte als journalist en (eind)redacteur voor historische tijdschrift Skript, universiteitsbladen en bedrijfsmagazines. Sinds twintig jaar publiceert ze als freelancer en schrijft brieven.


    Bekijk Karin de Leeuw's recensies
  • Suzanne de Leeuw

    Suzanne de Leeuw

    Suzanne de Leeuw

    Suzanne de Leeuw is promovenda op de afdeling Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na een dag waarin ze zich door een stapel wetenschappelijke artikelen heeft gewerkt, leest ze graag thuis nog verder. Zowel boeken die sociologische thema’s waar ze in het dagelijks werk niet aan toe komt verder uitdiepen, als romans om te ontspannen en te verdwijnen in een andere wereld ver van de wetenschappelijke feiten.


    Bekijk Suzanne de Leeuw's recensies
  • Jona Lendering

    Jona Lendering

    Jona Lendering

    (1964) reisde uitgebreid door het Midden-Oosten, is als historicus werkzaam bij Livius Onderwijs en is redacteur van Ancient History Magazine. Hij is de auteur van verschillende boeken. Zijn De klad in de klassieken werd door het NRC Handelsblad geprezen als "een overtuigende liefdesverklaring" aan zijn vak, de oudheidkunde.


    Bekijk Jona Lendering's recensies
  • Ger Leppers

    Ger Leppers

    Ger Leppers

    Ger Leppers (1953) volgde colleges filosofie en psychologie aan de universiteit van Nancy II, en studeerde Franse, Portugese en Braziliaanse literatuur in Amsterdam.Hij was enkele jaren verbonden aan de toenmalige Vakgroep Frans van de Universiteit van Amsterdam, en werkte vervolgens bijna drie decennia als ambtenaar voor de Raad van de Europese Unie te Brussel. Sedert 2004 schrijft hij boekrecensies voor het dagblad Trouw, vooral over de Frans- en Portugeestalige literatuur. Daarnaast publiceerde hij essays in Nederlandse, Franse en Duitse literair-filosofische tijdschriften.


    Bekijk Ger Leppers's recensies
  • Rachel Levy

    Rachel Levy

    Rachel Levy

    Rachel Levy (1973) is journalist, redacteur en researcher. De kracht van het geschreven woord heeft haar altijd gefascineerd. Taal als medium van informatie en educatie. Taal als drager van amusement, kunst en cultuur – literatuur. Maar ook: woorden ingezet als wapen. Rachel Levy studeerde Semitische Talen en Internationale Betrekkingen (MA) aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in internationaal recht. Rachel Levy recenseerde eerder voor Recensieweb, de voorloper van De Leesclub van Alles.


    Bekijk Rachel Levy's recensies
  • Joop Liefaard

    Joop Liefaard

    Joop Liefaard

    (’s-Gravendeel 1947, woont in SP - Ribeirão Preto, Brazilië). Volgde de HBS aan het Christelijk Lyceum in Dordrecht en daarna de sociaalpsychologische studierichting aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. In 1979 verliet hij de Koninklijke Luchtmacht en werkte daarna als personeelsfunctionaris. Hij beëindigde zijn actieve loopbaan in de waterschapswereld waar hij als Manager Personeel en Organisatie bij het polderdistrict Betuwe in Elst (Gld) werkzaam was (later opgegaan in Waterschap Rivierenland). Hij heeft een levenslange passie voor boeken en lezen. Schrijft recensies voor het Algemeen Dagblad, Hebban.nl, de lees- en boekenclub De Perfecte Buren en voor zijn eigen boekenblog. Na zijn pensionering is hij geëmigreerd naar Brazilië.


    Bekijk Joop Liefaard's recensies
  • Tea Lierop van

    Tea Lierop van

    Tea Lierop van

    (1953) is fervent lezer, liefhebber en recensent van literatuur, klassiekers, non-fictie, historische romans, filosofie. Als anesthesieverpleegkundige gewerkt in Nederland en Zwitserland. Propedeuse Frans tolk/vertaler. Enthousiast deelnemer aan online leesclubs en besprekingen van klassieke werken. metdeneusindeboeken.blogspot.com.


    Bekijk Tea Lierop van's recensies
  • Twan van Lieshout

    Twan van Lieshout

    Twan van Lieshout

    Twan van Lieshout (1984) studeerde in Nijmegen en Madrid, en is historicus, politicoloog en econoom. Hij schrijft, onderzoekt, leest en woont in Madrid. Hij houdt een blog bij over Spaanse cultuur en politiek. In 2018 won hij met zijn politiek essay Weg van het redelijke midden de Banning Prijs. Eerder recenseerde hij voor o.a. recensieweb en Tijd&Taak. Op leesgebied is Twan een omnivoor: hij consumeert vrijwel alles wat hij tegenkomt, maar heeft een sterke voorkeur voor boeken over politiek, economie, geschiedenis en (politieke) biografieën.


    Bekijk Twan van Lieshout's recensies
  • Ankie Lok

    Ankie Lok

    Ankie Lok

    Ankie Lok (1981) is freelance journalist en redacteur. Ze is gevestigd in Rotterdam, maar de banden met het Noorden en met Amsterdam raken nooit meer los. Als journalist schrijft ze achtergrondverhalen over natuur, cultuur en geschiedenis. Als redacteur neemt ze manuscripten en drukproeven onder handen. Met een artikel over de grutto werd ze genomineerd voor de Noorderpersprijs Journalistiek. Verhalen en meer info: www.noorderschrift.nl.


    Bekijk Ankie Lok's recensies
  • Pieter Maessen

    Pieter Maessen

    Pieter Maessen

    studeerde politieke wetenschappen in Leiden en werkte als journalist voor onder meer Het Parool en NRC Handelsblad. Hij promoveerde op een proefschrift over de interactie tussen regering, parlement en belangengroepen.

    Maessen was woordvoerder en persvoorlichter op de ministeries van Defensie en VROM en had een praktijk als communicatieadviseur met een specialisme op het gebied van ruimtelijk-economische ontwikkeling. In 2013 verscheen van hem De Poldermetropool. Wat iedereen moet weten over de Randstad. Sinds 2016 is hij speechschrijver op het Ministerie van Economische Zaken. Ik schrijf boekbesprekingen over politieke en bestuurlijke onderwerpen en over ruimtelijk-economische ontwikkelingen in Nederland.


    Bekijk Pieter Maessen's recensies
  • Carmen Meuffels

    Carmen Meuffels

    Carmen Meuffels

    Carmen Meuffels (1988) leest sinds haar jeugd, maar vooral sinds haar studie Nederlands aan de Universiteit Utrecht, met veel plezier veel literatuur. Van Faverey tot Grunberg, van Couperus tot Giphart: oud en modern, hoog en laag, alles wordt gelezen. Ze heeft een voorliefde voor oorspronkelijk Nederlandstalige romans, maar kan eigenlijk vrijwel alle genres wel waarderen, met uitzondering van thrillers en science fiction. Met de komst van haar kinderen groeide ook haar interesse voor (veelal pedagogische) non-fictie, die zij ook bespreekt op haar blog http://www.mothersandsons.nl.


    Bekijk Carmen Meuffels's recensies
  • Paula van Mourik

    Paula van Mourik

    Paula van Mourik

    Paula van Mourik is geboren op 10 september 1973, getrouwd, 2 kinderen (2006 en 2009). Ze heeft de opleiding tot maatschappelijk werker gevolgd, maar is kort na het afstuderen terechtgekomen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid waar ze inmiddels alweer 22 jaar werkt.

    Van jongs af aan is Paula gek op lezen, zonder veel voorkeur voor een genre. Alleen fantasy spreekt mij niet aan. Ze heeft een boekenaccount op Instagram en houdt daar bij wat ze heeft gelezen en schrijft korte recensies over deze boeken. Naast het lezen van verhalen luistert ze ook graag naar audioboeken. Vooral tijdens het koken of het vouwen van de was.

    Een leven zonder boeken kan Paula zich niet voorstellen. Het mooiste geschenk dat je een kind kan geven is leren lezen. Er gaat een wereld voor je open.


    Bekijk Paula van Mourik's recensies
  • Bertram Mourits

    Bertram Mourits

    Bertram Mourits

    (1969) is hoofdredacteur non-fictie en poëzie bij Uitgeverij Atlas Contact. Hij schrijft zo nu en dan over poëzie, kunst en literatuur voor diverse literaire tijdschriften, en iets regelmatiger over popmuziek voor Heaven en NRC Handelsblad. In 2001 verscheen Zestig, een nieuwe datum in de poëzie en met Pieter Steinz schreef hij drie delen Luisteren & Cetera. Het web van de popmuziek.


    Bekijk Bertram Mourits's recensies
  • Remco Nieberg

    Remco Nieberg

    Remco Nieberg

    Remco Nieberg studeerde wijsbegeerte in Amsterdam en specialiseerde zich in esthetica en cultuurfilosofie. Omdat hij literatuur net zo belangrijk vindt als filosofie, zocht hij daar naar de raakpunten. Hij schrijft literatuurrecensies voor literair weblog Tzum.


    Bekijk Remco Nieberg's recensies
  • Jan Willem Nienhuys

    Jan Willem Nienhuys

    Jan Willem Nienhuys

    Jan Willem Nienhuys (1942) is wiskundige, boekenvertaler en skepticus. Nienhuys studeerde wiskunde in Nederland en aan de Tulane University in New Orleans. Sinds 1973 doceerde hij wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast assisteerde Nienhuys verschillende schrijvers bij het schrijven van hun boek en vertaalde hij boeken naar het Nederlands. Nienhuys zet zich actief in als skepticus. Zo schreef hij verscheidene artikelen over pseudowetenschappen, met name over kwakzalverij. Sinds eind jaren 1980 is hij bestuurslid en sinds 2003 secretaris van de Stichting Skepsis. Bovendien schrijft Nienhuys als redactielid artikelen voor het tijdschrift Skepter. Van juli 2008 tot 6 november 2010 was hij hoofdredacteur van de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.


    Bekijk Jan Willem Nienhuys's recensies
  • Marjon Nooij

    Marjon Nooij

    Marjon Nooij

    Marjon Nooij (1962) heeft gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige. Haar grote hobby lezen heeft ze uitgebouwd door het onafhankelijk schrijven van recensies, onder andere voor Tzum en Bazarow. Ze leest graag literatuur - Vertaald of Nederlands - klassiekers, non-fictie, filosofie en historische romans. In mei 2017 is ze het literaire weblog Sanis libris, vita lacuna (metdeneusindeboeken.blogspot.com) begonnen om de recensies kunnen delen. Ze koestert de kleine uitgeverijen, zet zich in om aandacht voor Schwob te genereren en is moderator bij de Schwobleesclub bij Boekhandel Het Logboek te Beilen.


    Bekijk Marjon Nooij's recensies
  • Joris Oddens

    Joris Oddens

    Joris Oddens

    Joris Oddens is postdoctoraal onderzoeker bij het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. In 2012 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam. De handelseditie van zijn proefschrift Pioniers in schaduwbeeld. Het eerste parlement van Nederland 1796-1798 verscheen in datzelfde jaar bij uitgeverij Vantilt. In zijn onderzoek richt Oddens zich momenteel voornamelijk op de achttiende en de negentiende eeuw. Veel van zijn publicaties behandelen aspecten van het Nederlandse revolutietijdvak. Hij is daarnaast breed geïnteresseerd in de politiek en cultuur van Europa sinds de vroegmoderne tijd. Sinds 2013 schrijft hij voor Geschiedenis Magazine korte besprekingen van Nederlandstalige boeken op cultuurhistorisch gebied.


    Bekijk Joris Oddens's recensies
  • Jan Oldenburg

    Jan Oldenburg

    Jan Oldenburg

    De in 1959 in Delft geboren Jan Oldenburg is verknocht aan literatuur sinds hij als kind zijn eerste boek kreeg. Geen boek uit de kleine bibliotheek van zijn vader dat hij niet las met een aandacht die hem zelfs de vertalers deed waarderen. Een studie Literair Vertalen aan de UvA en cursussen op dit gebied aan verschillende Europese universiteiten waren een logisch gevolg. Briefwisselingen met een bekende vertaler van Braziliaanse literatuur waren een mede-oorzaak van zijn migratie naar het Amazonegebied, waar hij sinds 2006 woont en werkt. Zijn ervaringen als net begonnen immigrant, verwerkte hij in Boêmio, een in het Portugees geschreven semi-autobiografie, die hij momenteel deels in een Nederlandse versie bewerkt tot Inkt op papier. Ook publiceerde hij vertalingen van gedichten van, op een enkele uitzondering na, moderne dichters uit de regio waar hij woont. Hij begeleidt deze dichters met tips en adviezen over het schrijven en in een andere taal publiceren van hun werk. Dit beviel hem zodanig dat hij nu ook Nederlandstalige schrijvers terzijde staat bij hun creatieve arbeid.


    Bekijk Jan Oldenburg's recensies
  • Meindert Peters

    Meindert Peters

    Meindert Peters

    Meindert Peters is postdoctoraal onderzoeker aan de faculteit voor middeleeuwse en moderne talen, en ‘Junior Research Fellow’ aan New College, beide aan de Universiteit van Oxford. Zijn onderzoeksinteresses liggen in het literaire modernisme (Kafka, Rilke, Baum), Duitse filosofie (Nietzsche, Benjamin, Heidegger), hedendaagse dans, en theorieën over het lichaam en cognitie. Samen met andere onderzoekers uit Oxford werkt hij momenteel aan een tentoonstelling over Kafka’s leven en nalatenschap, een tentoonstelling die plaats zal vinden in Oxford’s Bodleian Library in 2024. Peters werkte eerder als professioneel balletdanser. Voor Bazarow Magazine doet Peters komende tijd verslag over Kafka in Oxford.


    Bekijk Meindert Peters's recensies
  • Quis leget haec?

     Quis leget haec?

    Quis leget haec?

    Mijn boeken en muziek houden mij dagelijks bezig en gelukkig. Tussendoor werk ik in de verzekeringsbranche om mijn liefhebberijen te bekostigen.

    Mijn blog Quis leget haec? houd ik bij om een paar redenen. Ik vind het handig om terug te lezen waar een boek ook al weer over ging. Als ik weet dat ik er iets over ga schrijven doet het mij bewuster lezen. Ik maak aantekeningen en ik krijg zo meer mee van de inhoud. Verder is het een soort leesdagboek. Nu lijkt het of ik dit blog voornamelijk voor mijzelf bijhoud en eigenlijk is dat ook zo. Ik ben niet uit op grote bezoekersaantallen en ik hoef mijn blog niet overal te profileren. Dat neemt niet weg dat ik reacties zeer waardeer en ik zal dan ook altijd antwoorden. Quis leget haec?, wie zal het lezen? We zullen zien, maar wees welkom.


    Bekijk Quis leget haec?'s recensies
  • Tessa Radix

    Tessa Radix

    Tessa Radix

    Mijn naam is Tessa, 25 jaar en samen met mijn vriend en twee katten woon ik in het mooie Drenthe. Ik werk als onderwijsassistent binnen het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Daarnaast volg ik de deeltijd opleiding tot logopedist. In mijn vrije tijd lees ik veel en hou ik sinds twee jaar een Instagram-account en blog bij waar ik mijn liefde voor boeken deel. Ik lees het liefst thrillers en historische romans, maar vind YA en jeugdboeken ook erg fijn lezen. 


    Bekijk Tessa Radix's recensies
  • Gaëtan Regniers

    Gaëtan Regniers

    Gaëtan Regniers

    Gaëtan Regniers (1980) studeerde geschiedenis en Oost-Europese talen en culturen. Als aspirant fundamenteel onderzoek bij het FWO bestudeert hij Russische literatuur in  vertaling. Hij is als onderzoeker verbonden aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. 


    Bekijk Gaëtan Regniers's recensies
  • Maarten Reijnders

    Maarten Reijnders

    Maarten Reijnders

    Maarten Reijnders (1976) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de London School of Economics en is freelance journalist. Hij schrijft onder meer voor de tech-lifestyle-site Bright.nl (www.bright.nl) en Wordt Vervolgd, (https://www.amnesty.nl/over-amnesty/bladen/wordt-vervolgd) het tijdschrift van Amnesty International. Zijn boekrecensies die in dat laatste blad worden gepubliceerd, verschijnen ook op De Leesclub van Alles. In 2016 verscheen zijn boek Complotdenkers (www.complotdenkers.nl) waarvoor hij zich onderdompelde in de wereld van samenzweringsgelovigen. Meer weten over Maarten Reijnders? Kijk op www.rohypnol.nl.


    Bekijk Maarten Reijnders's recensies
  • Chris Reinewald

    Chris Reinewald

    Chris Reinewald

    (1955) opgeleid als schilder en graficus aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, werkt als cultuurjournalist met als specialisme (toegepaste) kunst, design, cultuur. Hij was hoofdredacteur van het designblad ITEMS en van het vakblad Museumvisie. Daarnaast publiceerde hij in onder meer in Tableau, EOS en Het Financieele Dagblad en nu in Museumtijdschrift. Auteur van monografieën over kunstenaars en vormgevers Maria van Kesteren, Aat Veldhoen, Bas Oudt, Aldo Bakker en ‘The Dutch Adventures of Keith Haring’, ‘100 jaar realisme’ Museum MORE. In 2019 verscheen zijn oorlogs/familieroman ‘Hard Zijn.’ Op zijn Facebook cultuurblog Alleroogen recenseert hij tentoonstellingen en boeken. www.chrisreinewald.nl.


    Bekijk Chris Reinewald's recensies
  • Sonja Renaud

    Sonja Renaud

    Sonja Renaud

    (1976) studeerde Moderne Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Heeft gewerkt bij Boekhandel Kooyker in Leiden. Werkzaam bij de rechtbank van Den Haag als Medewerker Tolken- en Vertaalbureau. In 2016 begonnen als tekstschrijver en corrector bij Tekstbureau Renaud in Leiden. Schrijver in hart en nieren met een passie voor Geschiedenis. www.tekstbureaurenaud.nl


    Bekijk Sonja Renaud's recensies
  • Sanne Rombouts

    Sanne Rombouts

    Sanne Rombouts

    Sanne Rombouts is praktisch filosoof bij Praktijk Slijpsteen en volgt de master Wijsbegeerte. Daarnaast schrijft ze recensies voor iFilosofie. Na een studie Bewegingswetenschappen rondde Sanne een voorbereidingsprogramma op de filosofische master aan de Universiteit Antwerpen af en doorliep de opleiding tot filosofisch practicus aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Ze put uit zowel de praktische als de academische filosofie om bij te dragen aan het 'beter leren denken' door individuen en groepen. 


    Bekijk Sanne Rombouts's recensies
  • Gert Jan Roskammer

    Gert Jan Roskammer

    Gert Jan Roskammer

    Gert Jan Roskammer (1989) is anglist en redacteur. Hij studeerde Engelse taal en cultuur en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2018 is hij werkzaam als redactielid bij ISVW Uitgevers en haar online tijdschrift iFilosofie. Zijn voornaamste interessegebieden zijn sociologie, cultuurwetenschap, gender studies en queer theory.


    Bekijk Gert Jan Roskammer's recensies
  • Jolanda Rovers

    Jolanda Rovers

    Jolanda Rovers

    Met een achtergrond in communicatie gaf Jolanda Rovers (1957), naast haar werk als auditor van kwaliteitsmanagementsystemen, jarenlang trainingen in het bedrijfsleven. Met name op het gebied van klantgerichte communicatie. Ze leest veel en tegenwoordig ook voor aan haar twee kleinkinderen. Ze heeft een brede belangstelling qua literatuur en, zeker nu zij langzamerhand met pensioen gaat, voor verschillende soorten vrijetijdsbesteding: podcasts en audioboeken luisteren, (e-)boeken lezen, culturele activiteiten, tuinieren en allerlei textiele werkvormen.


    Bekijk Jolanda Rovers's recensies
  • Wouter Schaart

    Wouter Schaart

    Wouter Schaart

    Wouter Schaart (1985) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is docent Nederlands. Eerder was hij werkzaam als recensent van Nederlandstalige literatuur bij Recensieweb. Als avontuurlijk ingestelde lezer baant hij zich een weg door literaire werken van alle tijden en uit alle windstreken, met een lichte voorkeur voor hedendaagse literatuur uit Latijns-Amerika. Tot zijn favorieten behoren auteurs als Jorge Luis Borges, Gabriel García Márquez, Haruki Murakami, Michail Boelgakov, David Mitchell, Zadie Smith of Valeria Luiselli.


    Bekijk Wouter Schaart's recensies
  • Mieke Schepens

    Mieke Schepens

    Mieke Schepens

    (Steensel, 1957) Mijn doelstelling is om iedere dag weer het meeste uit die dag te halen. Iedere dag komt maar één keer tenslotte. Ik ben me daarvan bewust. Na het afsluiten van HAVO heb ik een directiesecretaresse-opleiding gevolgd bij Instituut Schoevers in Tilburg, maar werd uiteindelijk chef de bureau bij een Frans-Nederlandse bank in Eindhoven. Nadat ik samen met mijn man een groothandel begon in beveiligingsproducten stopte ik bij deze bank. Ik volgde ook nog een opleiding tot projectmanager en een schrijfcursus.

    Sinds een aantal jaren woon ik in Zeeuws-Vlaanderen niet ver van de zee. Hier is de lucht beter voor mijn gezondheid.
    Mijn dag bestaat uit veel lezen. Een eerlijke recensie is de enige recensie waar iemand zijn of haar voordeel mee kan doen. Mijn recensies kun je vinden op mijn blog graaggelezen.blogspot.com. Deze recensies deel ik daarna zoveel mogelijk.

    Genres: thrillers, detectives, romans, young adult, kinder- en jeugdboeken, filosofie, fictie en non-fictie.
    Ik lees papieren boeken, geen Ebooks.


    Bekijk Mieke Schepens's recensies
  • Marc Schoorl

    Marc Schoorl

    Marc Schoorl

    Van Marc Schoorl (Wassenaar, 1962) verschenen in onder meer De Gids, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer literaire artikelen en beschouwingen. De laatste tien jaar werkte hij vooral aan zijn ‘grote trilogie’ Autobiografie van een romanpersonage. Deel 1 is Zes broers en een zus dat in december 2020 verscheen. Het werd deels als feuilleton gepubliceerd op Bazarow.com. Deel 2, Zo Vader, zo zoon, is sinds vorig jaar juli verkrijgbaar en deel 3 verschijnt binnenkort. Eind augustus 2021 verscheen Glas in lood, 100 jaar W.F. Hermans.

    Voor Bazarow schrijft Marc elke zondagochtend een column over zijn wetenswaardigheden als schrijver.


    Bekijk Marc Schoorl's recensies
  • Addie Schulte

    Addie Schulte

    Addie Schulte

    Addie Schulte (1965) is journalist en historicus. Hij werkte twintig jaar bij Het Parool op diverse redacties en schreef samen met Bas Soetenhorst boeken over de PvdA en de VVD in crisis. Hij werkt tegenwoordig als zelfstandig journalist en publiceerde onder andere in Trouw, Maarten!, Geschiedenis Magazine, Follow the Money, NIW en Bernie. Het liefst schrijft hij over politiek, geschiedenis en het toekomstdenken. Boekrecensies zijn een vast onderdeel van zijn bestaan. Sinds 2006 beheert hij www.boekenstrijd.nl, een weblog met boekbesprekingen op het gebied van geschiedenis, politiek en aanverwante terreinen. Daarnaast is hij aquirerend redacteur van de Nederlandse Boekengids.


    Bekijk Addie Schulte's recensies
  • Pim Seelen

    Pim Seelen

    Pim Seelen

    (1990) kan niet slapen als de dikke Steinz niet op zijn nachtkastje ligt. Hij studeerde Algemene cultuurwetenschappen en Letterkunde in Nijmegen en verdiepte zich in de journalistiek met verschillende mastercursussen in Antwerpen. Hij recenseerde Nederlandstalige literatuur voor Recensieweb en was eindredacteur bij 8weekly. Met zijn tekstbureau werkte hij mee aan een twintigtal boeken; zelf schreef hij het 1ste grote tv quizboek (2009). Momenteel zit hij weer in de schoolbanken om zijn eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands te halen. Goede verhalen beperken zich volgens hem niet tot literatuur en hij leest daarom ook graag over sport, kunst en taal.


    Bekijk Pim Seelen's recensies
  • Nico van der Sijde

    Nico van der Sijde

    Nico van der Sijde

    Nico van der Sijde (1959) studeerde literatuurwetenschap en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar promoveerde hij bovendien cum laude op de taalfilosofie en kunstfilosofie van Jacques Derrida. Vervolgens ging hij andere dingen doen: docent communicatie bij de Hogeschool Drenthe, daarna senior-adviseur praktijkgericht onderzoek bij de Hanzehogeschool Groningen. Maar is altijd een fanatiek leesliefhebber gebleven. Ook schrijft hij graag over boeken, op hebban.nl en goodreads.com. Aan negatieve recensies doet hij niet: mooie boeken verdienen volgens hem jubelende stukken, maar slechte boeken leest hij niet uit en zwijgt hij dood. Hij leest heel graag experimentele en ongewone boeken, maar ook de oude klassiekers of vergeten meesterwerken die ineens worden herontdekt. Want hij is steeds op zoek naar perspectieven die zijn zo beperkte blik op de wereld verruimen en verrijken: perspectieven die hij alleen in echt ongewoon goede boeken denkt te kunnen vinden.


    Bekijk Nico van der Sijde's recensies
  • Joke Simmelink

    Joke Simmelink

    Joke Simmelink

    Joke Simmelink (1992) was al voor ze kon lezen dol op boeken. De studie Nederlands Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen lag dan ook voor de hand. Behalve een Master Literair Bedrijf, behaalde ze ook haar eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands. Nu woont ze in Eindhoven en geeft ze les op een middelbare school. Naast haar drukke baan als docent leest ze vooral Nederlandse literatuur en fantasy. Ook slaat ze regelmatig een kookboek open om de keuken onveilig te maken.


    Bekijk Joke Simmelink's recensies
  • Marjan Slob

    Marjan Slob

    Marjan Slob

    Marjan Slob is zelfstandig filosoof, essayist, recensent en columnist voor De Volkskrant. Zij diept in opdracht thema’s uit voor denktanks en ministeries over wetenschap, technologie, democratie en natuur. Haar meest recente ‘vrije’ werk is Hersenbeest: filosoferen over het brein en de menselijke geest (Lemniscaat, 2016). Ze is redacteur DLVAlive Utrecht.


    Bekijk Marjan Slob's recensies
  • Julie Smit

    Julie Smit

    Julie Smit

    Opgegroeid met PinkeltjeHarlekijn in ZwitserlandAlleen op de wereldMariska de Circusprinses en noem de kinderklassiekers maar op uit de jaren 50-60. Volwassen geworden met o.a. Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Victor Hugo, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Fjodor Dostojevski. Nog steeds lezende en eigenaar van Smitakis Boekenlust.nl. Want lezen is reizen. Verbaas, verwonder, schrik, huil, lach; elke roman brengt wel iets. Lezen is de wereld in een notendop.


    Bekijk Julie Smit's recensies
  • Stef Smulders

    Stef Smulders

    Stef Smulders

    Stef Smulders is een Nederlander die in 2008 met man en hond naar Italië verhuisde om daar de B&B Villa I Due Padroni te beginnen. In 2014 deed hij verslag van zijn belevenissen in het boek Italiaanse Toestanden - Leven en overleven in Italie. In 2016 verscheen het vervolg Meer Italiaanse Toestanden en een jaar later alweer een derde deel Nog Meer Italiaanse Toestanden. Daarna maakte Stef een uitstapje naar het genre van het zeer korte verhaal  en in 2021 verscheen een bundel van zijn beste zkv's onder de titel Bezoekuur en 99 andere korte verhalen. Stef publiceert zijn verhalen over Italie regelmatig op de website DitisItalie.nl.


    Bekijk Stef Smulders's recensies
  • Zoë Spaaij

    Zoë Spaaij

    Zoë Spaaij

    Zoë is studente Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam en heeft onder andere interviews en recensies geschreven voor iFilosofie en het Museumtijdschrift. Zij heeft in Utrecht haar bachelorsstudies Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte behaald. Zij is op filosofiegebied vooral geïnteresseerd in culturele antropologie, wijsgerige antropologie, esthetica en politieke filosofie, maar doet graag uitstapjes naar andere takken van de filosofie of naar andere wetenschapsgebieden. 


    Bekijk Zoë Spaaij's recensies
  • Ansuya Spreksel

    Ansuya Spreksel

    Ansuya Spreksel

    Ansuya Spreksel studeerde Literatuurwetenschap en Wijsbegeerte in Amsterdam. Ze is afgestudeerd op het werk van David Foster Wallace. Ze publiceerde eerder o.a. een kort verhaal in het boek Nyx, Vrouwen in de nacht (2018) van Uitgeverij Chaos.  Momenteel werkt ze aan haar debuutroman bij Uitgeverij Thomas Rap. Over deze roman schrijft ze: "Tien jaar geleden kwam ik voor het eerst in lange tijd terug in het huis waar ik ben opgegroeid en ging niet meer naar buiten. Sindsdien zit ik hier, opgesloten met de voordeur open. Net als Boo Radley uit 'To Kill a Mockingbird' keerde ik terug naar huis om vervolgens nooit meer door een sterveling op straat gezien te worden."

    Het boek verschijnt eind 2024.⁠


    Bekijk Ansuya Spreksel's recensies
  • Jacqueline Stil

    Jacqueline Stil

    Jacqueline Stil

    Jacqueline Stil (49) woont in Zwolle en heeft een zoon van 16. Van kinds af aan wilde ik schrijfster worden. Dat heeft zich ontwikkeld tot voorlichtingskunde en journalistiek. Ik heb een passie voor boeken en ben zeer blij dat ik deze nu met recensies kan uitleven en delen. Gestudeerd heb ik ook: voorlichtingskunde/kleinhuishouding, maatschappij geschiedenis/journalistiek, beleid en theologie.  Ik heb erg veel profijt van deze brede ontwikkeling. 


    Bekijk Jacqueline Stil's recensies
  • Jan Stoel

    Jan Stoel

    Jan Stoel

    Jan Stoel (1954) heeft vijfentwintig jaar in het primair onderwijs gewerkt, waarvan zeventien als directeur van een basisschool. Daarna is hij zeventien jaar werkzaam geweest in de culturele sector, in de cultuureducatie. Passies: literatuur, geschiedenis, non-fictie en beeldende kunst. "De laatste jaren heb ik me vooral gericht op het recenseren van literatuur, het interviewen van schrijvers en het schrijven van artikelen die verband houden met literatuur. Als ik een boek lees wil ik alles weten over dat boek en wil ik me verdiepen in de auteur, zijn achtergronden, zijn inspiraties en zijn eerder werk. Een boek lezen is voor mij eigenlijk meer een studiemoment." stoelj@planet.nl


    Bekijk Jan Stoel's recensies
  • Esther Thole

    Esther Thole

    Esther Thole

    Esther Thole is freelance wetenschapsjournalist en redacteur Chemische Wetenschappen/Functionele Moleculaire Systemen bij NEMO Kennislink. Ze schrijft voor onder meer de vakbladen C2W, C2W Life Sciences, Medicines en de reeks 'Chemische Feitelijkheden'. Ze studeerde met veel plezier scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, en rolde daarna de ‘communicatie’ in. Schrijven werd een hoofdtaak en dat bleek zo leuk dat ze alweer jaren geleden besloot als zelfstandig wetenschapsjournalist en tekstschrijver te gaan werken. Dan kun je namelijk in heel veel verschillende onderwerpen duiken en doet ze het liefst. Als het gaat over chemie, life sciences, voeding, kunst of (wetenschaps)geschiedenis heb je haar aandacht meteen te pakken. LinkedIn


    Bekijk Esther Thole's recensies
  • Jannie Trouwborst

    Jannie Trouwborst

    Jannie Trouwborst

    (1947) volgde de opleiding tot informatiespecialist aan de Frederik Müller Academie in Amsterdam, werkte in openbare, wetenschappelijke en speciale  bibliotheken. Studeerde Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Begeleidde leesclubs en schrijft op haar blog over Nederlandstalige literatuur (fictie en non-fictie) en daarnaast essays en artikelen over boeken en lezen. Is vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, natuurliefhebber, wandelaar en fotograaf. Schreef in het verleden recensies voor Literair Nederland en nu nog geregeld voor Leestafel.info. Heeft een voorliefde voor filosofie, letterkunde en sociaal-maatschappelijke en –culturele vraagstukken. http://mijnboekenkast.blogspot.nl/ Ze wil op De Leesclub van Alles haar focus gaan verleggen naar Nederlandstalige non-fictie.


    Bekijk Jannie Trouwborst's recensies
  • Patricia Ulzen van

    Patricia Ulzen van

    Patricia Ulzen van

    Patricia van Ulzen (1962) is opgeleid als kunsthistoricus aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar belangstelling is breed en omvat alle culturele verschijnselen van de twintigste en eenentwintigste eeuw, met een bijzondere interesse in stadscultuur. Stadscultuur was ook het onderwerp van haar proefschrift Dromen van een metropool: De creatieve klasse van Rotterdam 1970-2000, Rotterdam (Uitgeverij 010) 2007, Engelstalige editie Imagine a Metropolis. Haar meest recente publicaties zijn Rotterdam en het bombardement: 75 jaar herinneren en vergeten (met Susan Hogervorst), Amsterdam (Boom) 2015, J.C. Ebbinge Wubben, museumdirecteur met een missie 1945-1978, Boijmans Bulletin, Rotterdam (Museum Boijmans Van Beuningen) 2016 en DIY Klarenstraat: Zelfbouw en de herontdekking van de portiekflat / A new perspective on the post-war social housing block, Heijningen (Jap Sam Books) 2017. Zij werkt nu aan een publicatie over het pas gerestaureerde beeld van Naum Gabo voor de Rotterdamse Bijenkorf.


    Bekijk Patricia Ulzen van's recensies
  • Jonas Vandroemme

    Jonas Vandroemme

    Jonas Vandroemme

    (1986) studeerde Germaanse talen en Vergelijkende Moderne Letterkunde in Gent, Oost-Vlaanderen. Overdag is hij een copywriter, ’s nachts een lezer. Ondanks studies met een klemtoon op literaire fictie, staan vooral meeslepende non-fictiewerken tussen hem en voldoende nachtrust. Hij leest hoofdzakelijk titels over geschiedenis en filosofie, met uitwaaiers naar kunst en politiek. Die boeken krijgen steevast een recensie op vreemderdanfictie.wordpress.com


    Bekijk Jonas Vandroemme's recensies
  • Evert van der Veen

    Evert van der Veen

    Evert van der Veen

    Evert is gemeentepredikant geweest in de Protestantse Kerk in Nederland. Momenteel is hij als ambulant predikant beschikbaar voor de landelijke kerk, gaat zondags voor in kerkdiensten en verzorgt ook diensten met poëzie rond vele thema’s.
    Hij is medewerker van enkele bladen en schrijft graag recensies over boeken op het gebied van geschiedenis, maatschappij, politiek, cultuur, religie en ethische vragen. Zijn bijzondere aandachtsgebied is verlies, afscheid en rouw. Hij houdt lezingen over o.a. deze onderwerpen en is verbonden aan sprekersbureau Athenas.

    Zelf schreef hij o.a. deze boeken: Gevoelige snaren, In goed vertrouwen, Mensen van voorbij en Aan de grenzen van het leven.


    Bekijk Evert van der Veen's recensies
  • Sarah Verhasselt

    Sarah Verhasselt

    Sarah Verhasselt

    Sarah Verhasselt (1988) studeerde af als Master in de Taal-en Letterkunde (Nederlands-Frans) aan de Universiteit Gent en volgde daarna een Master Literatuurwetenschappen aan de KU Leuven. Ze recenseerde voor verschillende literaire tijdschriften en websites (Kunsttijdschrift Vlaanderen, De Leeswolf, Cutting Edge, Literair Gent). Momenteel werkt ze als docent Nederlands in het volwassenenonderwijs. Ze heeft een voorliefde voor Franse literatuur en probeert in haar vrije tijd ook zelf verhalen op papier te zetten.


    Bekijk Sarah Verhasselt's recensies
  • Erick Vermeulen

    Erick Vermeulen

    Erick Vermeulen

    Erick Vermeulen is vanaf 2013 redacteur en vertaler van populairwetenschappelijke boeken en publicaties. Hij studeerde scheikunde in Utrecht en belandde in 1990 in Maastricht als wetenschapsredacteur bij het maandblad Natuur & Techniek. Zijn passie voor wetenschap strekt zich uit van keiharde natuurkunde tot fascinerende biologie en van archeologie tot technologie, vakgebieden die ook de revue passeren in de wetenschapskalenders die hij vanaf 2013 samenstelt. Tot de te veel hobby’s behoren lezen (Tolkien), muziek en games.


    Bekijk Erick Vermeulen's recensies
  • Marnix Verplancke

    Marnix Verplancke

    Marnix Verplancke

    Marnix Verplancke studeerde filosofie aan de Universiteit Gent. Hij zette zijn eerste stappen in de journalistiek in 1992, bij het toen nog piepjonge Filosofie Magazine. Nadien ging hij freelancen voor de VRT-radio en voor verscheidene Vlaamse en Nederlandse kranten en tijdschriften. Vandaag publiceert hij op regelmatige basis in De Morgen, Knack en Trouw over literatuur, filosofie en wetenschap. Hij zat in de jury's van de Gouden Uil (2000 tot 2004) en de Libris Literatuurprijs (2015), naast die van een aantal kleinere prijzen zoals de Socratesprijs en de Bronzen Uil. Hij is voorzitter van de non-fictiecommissie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.


    Bekijk Marnix Verplancke's recensies
  • Steffie Verspeek-Dielis

    Steffie Verspeek-Dielis

    Steffie Verspeek-Dielis

    Steffie Verspeek-Dielis (1981) studeerde Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Larenstein te Velp. Ze is projectleider implementatie subsidieregelingen bij de Rijksoverheid. Ze houdt van afwisseling en dat uit zich ook in de genres die ze leest. Van kinderboeken en Young Adult tot Literatuur, Romans, Thrillers en Non-fictie. Om haar liefde voor lezen te delen schrijft ze graag recensies.


    Bekijk Steffie Verspeek-Dielis's recensies
  • Hans Vervoort

    Hans Vervoort

    Hans Vervoort

    Hans Vervoort (1939) behoort tot de laatste generatie schrijvers die zijn opgegroeid in Nederlands-Indië. Hij werkte als opinieonderzoeker en als uitgever van tijdschriften (o.a. Vrij Nederland en Opzij). Tussendoor schreef hij verhalenbundels (o.a. Heden Mosselen Morgen Gij en Geluk is voor de dommen) en romans (zoals Zonder Dollen, Zwarte Rijst, Met Stijgende Verbazing, Eerlijk is Vals). Latere publicaties zijn Kind van de Oost, een bundeling autobiografische jeugdverhalen en Retourtje Tropen, een reis door Sumatra en Java. En de trilogie Het Bedrijf (2007-2010) over zijn jaren bij bladenuitgeverij Weekbladpers. Weg uit Indië, zijn eerste kinderboek verscheen in februari 2012 bij Conserve.


    Bekijk Hans Vervoort's recensies
  • Suzan Voncken

    Suzan Voncken

    Suzan Voncken

    (1991) studeerde Engelse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht. Vervolgens deed ze een master Literatuur en cultuurkritiek en die heeft ze in 2015 succesvol afgerond. Voor beide studies schreef ze een scriptie over hoe psychologische theorieën verweven zijn met literatuur. Hiervoor bestudeerde ze schuldtheorieën en Freuds psychoanalyse. Na het afstuderen is ze zich gaan focussen op het schrijven van recensies voor haar blog suusleest.com. Hoewel ze hier vooral schrijft over nieuwe boeken en literatuurprijzen, is haar passie voor Engelstalige klassiekers nooit verdwenen en verdiept ze zich regelmatig in een 19e-eeuwse roman.


    Bekijk Suzan Voncken's recensies
  • Janny de Vries

    Janny de Vries

    Janny de Vries

    Altijd een passie gehad voor groen, tuinieren en natuur. Biologie was het vak waar ik heel goed in was op de middelbare school en waarbij ik een roos kreeg van de docent omdat ik als enige ooit in zijn carrière een 10 haalde op de toets. Wat is dan een logische vervolgstap? Het werd HBO-Biotechnologie. Ik belandde op het laboratorium, maar daar lag mijn hart toch niet. 

    Een thuiscursus tuinarchitectuur gedaan, waarbij ik veel plantenkennis en Latijnse namen van planten heb geleerd. Met de komst van onze twee zoons lag de focus op de opvoeding, tijd met ze doorbrengen, creatieve leuke dingen doen en een grote betrokkenheid bij school. Een administratieve baan paste mij goed in deze tijd.

    Ondertussen sloot ik mij aan bij een volkstuinvereniging. Hier kon ik mijn groene interesse uitoefenen. Groentes en fruit kweken en het contact en de gezelligheid hebben met medetuinders. Met de oogst maakte ik vervolgens de heerlijkste dingen.

    Na een verhuizing binnen Almere naar een droomplek met veel grond kon ik een moestuin aan huis opstarten. Samen met mijn man heb ik mij nog nooit zo goed vermaakt en zoveel ideeën uit kunnen werken. Vanaf het begin wisten we al dat dit een plek moest worden die niet alleen voor onszelf zou zijn maar die we willen delen met andere mensen. Vandaar www.ecotheetuin-almere.com

    Voorkeur voor het recenseerwerk is dan ook alles wat met groen en natuur te maken heeft.


    Bekijk Janny de Vries's recensies
  • Vera Weterings

    Vera Weterings

    Vera Weterings

    Vera combineerde een studie Geschiedenis met Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden en behaalde bij het Nederlands Instituut voor Marketing haar diploma NIMA Marketing A. Zij werkte voor het Rijksmuseum van Oudheden, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Vrouwenlexicon), de Bibliotheek A tot Z, de Bibliotheek Gouda, Picturae en 1001 Vrouwen. Momenteel is zij als stafmedewerker Marketing, PR en Communicatie werkzaam bij CBG|Centrum voor familiegeschiedenis, is ze bestuurslid bij Stichting Archiefpublicaties en zit ze in de redactie van het Archievenblad. Daarnaast schrijft ze regelmatig boekrecensies en artikelen voor Hereditas Nexus.


    Bekijk Vera Weterings's recensies
  • Annette Wierper

    Annette Wierper

    Annette Wierper

    Na jaren als consultant in de industrie gewerkt te hebben runde Annette Wierper gedurende 25 jaar haar eigen bureau Oaktext Journalistieke Produkten in Journalistiek, PR, Communicatie en mediarelaties. In 2008 begon ze aan de studie Nederlandse Taal en Cultuur en Literatuurwetenschap aan de Amsterdamse VU. Tijdens deze studie raakte zij als redacteur en recensent betrokken bij Recensieweb, een door bijzonder hoogleraar Literaire Kritiek Dr. Elsbeth Etty geïnitieerd en door letterenstudenten uitgevoerd project. Recensieweb kreeg enige jaren geleden onderdak bij De Leesclub van Alles. De Master Literatuurwetenschap (cum laude) smaakte Annette naar meer en op 16 oktober 2019 promoveerde zij in Leiden op een biografie van Charlotte Jacobs (1847-1916), zuster van Aletta Jacobs en eerste vrouwelijke apotheker van Nederland en Nederlands-Indië. Nu deze klus geklaard is pakt Annette met plezier het recenseren van Nederlandstalige literatuur weer op. Omdat stilzitten, zeg maar, niet echt haar ding is.


    Bekijk Annette Wierper's recensies
  • Silke Wimme

    Silke Wimme

    Silke Wimme

    'Silke behaalde een master Vergelijkende Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Gent en was bijna vijf jaar recensent bij Perfecte Buren. Naast lezen heeft ze een passie voor Azië en reizen. Zij houdt van afwisseling en leest dan ook graag verschillende genre: non-fictie, literatuur, romans en thrillers. Vaak zijn andere culturen en Azië wel als rode draad terug te vinden in haar keuze." 


    Bekijk Silke Wimme's recensies
  • Piet Windhorst

    Piet Windhorst

    Piet Windhorst

    Piet Windhorst (Goes, 1943) is oud-docent Nederlands aan het Herman Wesselink College te Amstelveen. Bij de leerlingen de liefde voor de literatuur bijbrengen was voor hem een uitdaging. Zijn HBO-studie theologie leidde naast en na zijn onderwijstaak tot een functie als pastoraal werker.
    In 2013 vroeg Adrianus Koster hem als mede-recensent voor www.leesost.nl en met veel plezier pakte hij deze taak op. Het liefst recenseert hij literaire romans, maar hij vindt het ook leuk om af en toe een thriller te bespreken. LeesKost biedt hem ook ruimte voor het behandelen van religieuze boeken.
    Piet vindt het recenseren is een mooie en interessante hobby: je blijft bij in de literatuur en je kunt onze lezers goede voorlichting geven over nieuw uitgekomen boeken.


    Bekijk Piet Windhorst's recensies
  • Marcia van der Zwan

    Marcia van der Zwan

    Marcia van der Zwan

    Marcia van der Zwan is freelance videomaker en probeert zich in haar werk zoveel mogelijk op literatuur te focussen. Ze heeft oa. al auteurs als Murat Isik, Connie Palmen, Paolo Giordano en Daisy Johnson voor haar lens gehad. Daarnaast werkt Marcia als moderator/interviewer op literaire evenementen, leest ze mee voor diverse literaire prijzen en geeft ze workshops boekvloggen aan middelbare scholieren. Niet alleen door haar professionele leven loopt literatuur als een rode draad. In haar vrije tijd beheert ze de website boekvinder.be en deelt ze haar passie voor de wereld der letteren via instagram. Ze leest graag literatuur, korte verhalen, poëzie en non-fictie en is een trouwe supporter van #leeseenvrouw. 


    Bekijk Marcia van der Zwan's recensies
  • Joke Zwier

    Joke Zwier

    Joke Zwier

    Joke Veenstra-Zwier (1962)

    Al van jongs af aan ben ik gek op lezen en neem overal een boek mee naar toe. Sinds 2016 schrijf ik regelmatig recensies op websites van onder andere Hebban en Goodreads. Mijn favoriete genres zijn thrillers, feelgood, young adult, fantasy, fictie en non-fictie en culinair. Ik wissel graag verschillende genres met elkaar af. Naast lezen hou ik van motorrijden, tuinieren, bakken, breien, sporten en lekker eten.


    Bekijk Joke Zwier's recensies

    Partner tijdschriften en websites

  • Archeologie Magazine

    Archeologie Magazine

    Archeologie Magazine

    Ontdek het verleden Ontdek het verleden met Archeologie Magazine. Geniet van boeiende, rijk geïllustreerde artikelen over eeuwenoude beschavingen, reportages over archeologische opgravingen in binnen- en buitenland, columns van toparcheologen en authentieke historische recepten. www.archeologiemagazine.nl. Artikelen op DLVA o.a. van Lou Lichtenberg

  • Bergen Magazine

    Bergen Magazine

    Bergen Magazine

    Hier begint jouw bergvakantie

    Vier jij graag vakantie in de bergen? Lees dan Bergen Magazine. Ontdek de mooiste wandelparadijzen in de Alpen, de Pyreneeën en daarbuiten. Geniet van adembenemende foto’s en bevlogen reportages. En profiteer van uitgebreide praktische informatie, zodat je je bergvakantie perfect kunt plannen. www.bergenmagazine.nl.

    Artikelen op DLVA o.a. van:

    Harald Pauli

    Bert Vonk Astrid van Amerongen  

  • C2W

    C2W

    C2W

    is het platform voor professionals in de chemie en life science. Het vakblad C2W is het officiële orgaan van de KNCV, de Koninklijke Nederlandse Chemie Vereniging. C2W biedt nieuws en achtergronden, interviews en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van chemie, life science, (bio)proces- en laboratoriumtechnologie. Artikelen o.a. van Arjen Dijkgraaf, Puck Moll en Ilse Naus

  • De Qualia

    De Qualia

    De Qualia

    De Qualia is het tijdschrift van de faculteit Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen en staat volledig onder redactie van filosofiestudenten. Voor meer informatie zie: www.dequalia.nl of op facebook

  • Didactief

    Didactief

    Didactief

    Didactief is een onafhankelijk vakblad voor opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. Het bericht over actuele ontwikkelingen in onderwijs en onderwijsonderzoek. Daarnaast wil Didactief het debat over onderwijs stimuleren. Lezers zijn vooral leraren en leidinggevenden in het basis- en voortgezet onderwijs. Het tijdschrift verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus, in een oplage van circa 10.000 exemplaren. De website wordt wekelijks ververst en trekt maandelijks meer dan 10.000 unieke bezoekers. De redactie van Didactief is gevestigd in Amsterdam. Didactief beschikt over een netwerk van correspondenten op alle Nederlandse universiteiten en vrijwel alle hogescholen. Zij voorzien de redactie van input over onderwijsonderzoek. Dit onderzoek kan gaan over alles wat onderwijsgerelateerd is: primair-, voortgezet- en speciaalonderwijs, taal- en rekenonderwijs, burgerschapseducatie, de Cito-toets, jeugdpsychologie, professionalisering, de onderwijsinspectie, en nog veel meer. De redactie publiceert naast een blad en een website ook boeken over onderwijsonderzoek en organiseert regelmatig evenementen waarin onderwijsonderzoek wordt gepromoot. https://didactiefonline.nl/

  • EVMI

    EVMI

    EVMI

    EVMI is een vakblad gericht op de voedingsmiddelenindustrie. Via het magazine, de website, wekelijkse digitale nieuwsbrieven en jaarlijkse congressen houden we professionals uit de industrie op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de foodsector. Ook biedt EVMI inzicht en advies door middel van achtergrondartikelen en interviews met experts.
    www.evmi.nl

  • Foodlog

    Foodlog

    Foodlog

    Foodlog is een onafhankelijk nieuwsplatform over voedsel, gezondheid en eten & drinken. Elke dag duidt Foodlog - vaak als eerste - het laatste nieuws. Foodlog heeft sinds de start in 2005 een groot netwerk opgebouwd. Inmiddels werken ruim 500 professionals mee aan het aanreiken van nieuws en discussies. Het zijn wetenschappers, artsen, boeren, voedingsmiddelenmakers, journalisten, studenten, voedselveiligheidsspecialisten, retailers én kritische consumenten. Op De Leesclub van Alles publiceren we eerder verschenen recensies van Foodlog. Met bijdragen o.a. van Huib Stam, Lizet Kruyff, Karlijn Remmers, Cécile Janssen, Marjolein Streur en velen anderen.

  • Hematon

    Hematon

    Hematon

    Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloedkanker of lymfklierkanker en mensen die een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan. Hematon ondersteunt hen in het leven met en na kanker. We zijn er ook voor hun naasten en donoren. Onze speerpunten zijn lotgenotencontact, informatievoorziening en opkomen voor de belangen van onze achterban. Op De Leesclub van Alles staan recensies uit Hematon Magazine van boeken over ondere andere. ziektebeelden, patiëntenzorg en (auto)biografieën van mensen met kanker of andere ziektes.

  • ISVW

    ISVW

    ISVW

    De Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) is in 1916 opgericht. De school heeft geen winstoogmerk en heeft als doel filosofie te bevorderen. De ISVW biedt opleidingen, cursussen en trainingen aan, vooral op het eigen landgoed en deels in het land. Landgoed ISVW omvat 13 conferentiezalen en 107 hotelkamers en een uitgeverij, ISVW Uitgevers. De inkomsten uit het conferentieoord komen geheel ten goede aan de filosofie en zorgen ervoor dat hoogwaardige filosofiecursussen en -opleidingen doorgaans onder de kostprijs kunnen worden aangeboden.

  • Natura

    Natura

    Natura

    Hét tijdschrift over veldbiologie

    Natura is hét tijdschrift over veldbiologie in Nederland. Elk nummer staat vol nieuws uit het veld, bijzondere waarnemingen en inspirerende voorbeelden van inventarisaties en beheer. Natura is het ledenmagazine van de Koninklijke Nederlandse vereniging voor Veldbiologie en verschijnt vier maal per jaar. Meer informatie op https://www.knnv.nl/natura. Artikelen op DLVA

  • Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

    Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

    Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

    Het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde is hét Nederlandstalige vakblad voor natuurkundigen, vol nieuws uit de natuurkunde. Een greep uit de onderwerpen: onderzoek aan de frontlinie, natuurkunde en kunst, onderwijs, bijzondere loopbanen, interviews met prominente wetenschappers en een kijkje in de keuken bij bedrijven. Jaarlijks verschijnt vlak voor de zomer een extra dik themanummer. Leden van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging ontvangen het tijdschrift maandelijks.

    Artikelen op DLVA o.a. van Fiona van der BurgtHans Muller en Hans Wilschut.

  • NEMO Kennislink

    NEMO Kennislink

    NEMO Kennislink

    NEMO Kennislink doet verslag van de grootse zoektocht die wetenschap heet. Binnen wetenschap en technologie speuren onderzoekers naar antwoorden op grote vragen en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Onze redacteuren volgen deze onderzoekers en hun vorderingen en vertellen daarover op een toegankelijke manier. Of het nu gaat om de oorsprong van taal, het meten van zwaartekrachtgolven, de invloed van ICT op ons leven, nieuwe vormen van energie en materie, de werking van ons brein, de geschiedenis van immigratie of de nieuwste geneeskunde. Met NEMO Kennislink snap je beter hoe het zit.

    NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, de onafhankelijke stichting die wetenschap ontsluit voor een breed publiek.

    www.nemokennislink.nl                                                                                                                      

  • Readalicious

    Readalicious

    Readalicious

    Al sinds 2017 kun je recensies en artikelen over boeken en schrijven lezen op Readalicious. Readalicious behandelt verschillende genres: van chicklit tot non-fictie, en van fantasy tot thrillers. Daarnaast kun je ook lezen over boekverfilmingen en het schrijven van boeken.

  • Redactie Bakkers in Bedrijf,

    Redactie Bakkers in Bedrijf,

    Redactie Bakkers in Bedrijf,

    Bakkers in bedrijf is een onafhankelijk, praktisch magazine voor alle professionele bakkers in Nederland: ambachtelijk, industrieel, in het grootwinkelbedrijf, in de horeca, in de foodservice of op school. Maandelijks lees je in ons blad artikelen over achtergronden rond brood, banket, chocolade en ijs.
    www.bakkersinbedrijf.nl

  • rekto:verso

    rekto:verso

    rekto:verso

    rekto:verso is een cultuurmagazine op papier en online dat de wereld beschouwt vanuit kunst en cultuur. Het biedt nieuwsgierige cultuurliefhebbers een verdiepende blik op film, podium, muziek, literatuur en beeldende kunst, en betrekt hen dichter bij actuele culturele kwesties. rekto:verso wil dieper graven dan kranten en radio, maar toegankelijker zijn dan de vaktijdschriften. Als tijdschrift voor cultuur en kritiek willen we bereiken dat de samenleving meer aandacht krijgt voor de kunsten, en de kunsten meer aandacht voor de samenleving.

  • Skepter

    Skepter

    Skepter

    Skepter is het kwartaaltijdschrift van de Stichting Skepsis. De stichting, in 1987 opgericht, stelt zich ten doel kritisch onderzoek te verrichten naar beweringen die op basis van de huidige stand van de wetenschappelijke kennis hetzij uiterst onwaarschijnlijk zijn, hetzij met die kennis in tegenspraak zijn. In het tijdschrift houden onderzoekers en journalisten niet alleen ‘paranormale’ en ‘pseudowetenschappelijke’ ideeën tegen het licht, maar ook dubieuze of overdreven claims van de reguliere wetenschap. Websites: www.skepsis.nl en www.kloptdatwel.nl.

    Artikelen op DLVA:

    Hans van Maanen

  • Sociologie Magazine

    Sociologie Magazine

    Sociologie Magazine

    Onderzoekt jouw wereld!

    Sociologie Magazine kijkt met een scherpe, wetenschappelijke blik naar het hier & nu. In iedere editie staat een thema centraal. Bijvoorbeeld: de liefde, revolutie, identiteit, lichaam & geest, of eetpatronen.

    De artikelen in Sociologie Magazine kenmerken zich door leesbaarheid, kennis van zaken en een scherp oog voor trends in de samenleving.

     

     

  • Splijtstof

    Splijtstof

    Splijtstof

    Splijtstof is het het onafhankelijk wijsgerig tijdschrift van de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit. Splijtstof is een leerschool voor studenten die zich als redacteur nog verder willen onderdompelen in de taal, maar vooral ook een podium waarop zowel beginnende als doorgewinterde filosofen de kans hebben hun schrijfkunsten en gedachtespinsels te etaleren. Artikelen onder andere van:

  • Sportgeschiedenis.nl

    Sportgeschiedenis.nl

    Sportgeschiedenis.nl

    Sportgeschiedenis.nl is de website van Micha Peters (@PetersMicha) en Jurryt van de Vooren (@jRRT). We doen al meer dan twintig jaar onderzoek naar de maatschappelijke en politieke geschiedenis van de sport, zowel nationaal als internationaal. Dit doen we op eigen initiatief of in opdracht. Enkele recente onderzoeken, publicaties en activiteiten: De kosten van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi lagen hoger dan alle voorgaande Winterspelen vanaf 1924 bij elkaar opgeteld. Publicatie in het NRC Handelsblad De organisatie van de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion, elk jaar op 4 mei Het boek Atletiek en Amsterdam, in opdracht van het Stadsarchief Amsterdam en de gemeente Amsterdam. In de zomer van 2017 volgt het deel over hockey en Amsterdam De oudste bewegende schaatsbeelden via een digitale reconstructie samengesteld uit beelden uit 1889 en 1890. In opdracht van Het Parool en de NOS. Ook is Sportgeschiedenis.nl betrokken bij de Nico Scheepmaker Beker van het beste sportboek. Artikelen op DLVA: Micha Peters en Jurryt van de Vooren

  • TW - techniek en wetenschap in perspectief

    TW - techniek en wetenschap in perspectief

    TW - techniek en wetenschap in perspectief

    Technisch Weekblad informeert breed geïnteresseerde technici over de ontwikkelingen binnen alle ingenieursdisciplines, waaronder civiele techniek, werktuigbouw, nanotechnologie, ICT, bouwkunde, maritieme techniek en chemische technologie. Het accent ligt daarbij op noviteiten en innovatieve toepassingen. TW biedt lezers (product)nieuws, interviews, achtergronden, informatie over de arbeidsmarkt en vacatures. Jaarlijks publiceert TW de R&D top 30, de Ingenieursbureaus Top 50 en het TW Salarisonderzoek. TW verschijnt in 51 edities, waarvan sommige een special bevatten. www.tw.nl. Artikelen op DLVA van o.a. Erwin Boutsma Mischa Brendel Rijkert Knoppers  

  • Vismagazine

    Vismagazine

    Vismagazine

    Vismagazine is het vakblad voor iedereen die professioneel vis verwerkt, verhandelt en verkoopt. Vismagazine volgt de actuele ontwikkelingen in de branche op de voet, maar informeert ook over alle wetenswaardigheden van collega-ondernemers in de vissector.
    www.vismagazine.nl

  • Vlees+

    Vlees+

    Vlees+

    Vlees+ is een onafhankelijk mediaplatform voor vleesprofessionals. Door middel van informatieve artikelen, tips en adviezen in het vakblad, de website en in de digitale nieuwsbrief, willen wij het ondernemerschap van slager, traiteur en leverancier naar een hoger peil brengen. Vlees+ biedt vleesprofessionals een kijkje in de keuken van slagers en traiteurs, maar laat ook andere versspecialisten en leveranciers aan het woord. Daarnaast wordt aandacht besteed aan aanverwante producten, zoals toonbanken, weegschalen en meetapparatuur, en industrie. We schrijven over de hele productieketen.
    www.vleesplus.nl

  • Volzin

    Volzin

    Volzin

    Volzin is het magazine voor religie en samenleving. Volzin is voor mensen die vanuit een open en nieuwsgierige houding op zoek zijn naar de betekenis van de christelijke inspiratie, voor zichzelf en voor de samenleving. Moderne zinzoekers die tegelijkertijd benieuwd zijn naar de bron van waaruit anderen leven. Mensen ook die denken, voelen en handelen met elkaar willen verbinden. www.volzin.nu

  • Vooys

    Vooys

    Vooys

    Vooys is een literair-wetenschappelijk tijdschrift over literatuur en haar raakvlak met het brede veld van de geesteswetenschappen. Het biedt een podium aan gevestigde wetenschappers én aanstormend talent. De redactie bestaat uit studenten van diverse opleidingen binnen de faculteit Geesteswetenschappen van de universiteiten van Nederland. Juist de samensmelting van verschillende disciplines maakt Vooys tot een uniek blad: Vooys is letterkunde in de breedste zin des woords. Artikelen op DLVA

  • Wandelmagazine

    Wandelmagazine

    Wandelmagazine

    Hét vertrekpunt voor iedere wandelaar

    Wandelmagazine is al ruim 35 jaar een begrip onder wandelliefhebbers. Je leest alles over lange & korte wandelingen dichtbij huis, maar ook over wandelparadijzen elders in Europa. Met veel aandacht voor natuur, landschap, cultuur & geschiedenis.

    http://www.wandelmagazine.nu/

  • Wordt Vervolgd

    Wordt Vervolgd

    Wordt Vervolgd

    Wordt Vervolgd is het journalistiek onafhankelijke mensenrechtenmagazine van Amnesty International. Het verschijnt tien keer per jaar met nieuws- en achtergrondverhalen die andere media laten liggen. Met reportages, beeldverhalen, spraakmakende interviews en scherpe columns van onder andere Arnon Grunberg en Linda Polman. Neem nu een abonnement via www.amnesty.nl/abo. Artikelen op De Leesclub Van Alles

    Overige Partners

  • Boeken Lezen

    Boeken Lezen

    Boeken Lezen

    "Boekenblog Boeken_Lezen, Alles over het lezen van boeken: Als liefhebbers van het lezen van boeken hebben vinden we het leuk om zo nu en dan informatie over onze hobby online te delen.

  • De Alice Indie Boekprijs 2019

    De Alice Indie Boekprijs 2019

    De Alice Indie Boekprijs 2019

  • De Maakbare Mens

    De Maakbare Mens

    De Maakbare Mens

    Dankzij nieuwe medische technologie kunnen we onze gezondheid en levenskwaliteit steeds meer verbeteren. Tegelijk leiden ze tot nieuwe bezorgdheden, vragen en keuzes. De Maakbare Mens informeert over de mogelijkheden en risico’s, zodat je keuzes kunt maken die jou en anderen ten goede komen. De Maakbare Mens stimuleert het publiek debat over het gebruik van deze technologieën, met waarden als autonomie, solidariteit en gelijkheid als uitgangspunt. Meer informatie: www.demaakbaremens.org

  • Nederlands Letterenfonds

    Nederlands Letterenfonds

    Nederlands Letterenfonds

  • Papieren Helden

    Papieren Helden

    Papieren Helden

    Papieren helden is een literair tijdschrift. Met als uitgangspunt Verhalen voor nu. Dus voor en niet van. Opdat we goede verhalen vertellen in een tijd die dat heel erg hard nodig heeft. Dat er een zekere urgentie is om nu de pen op te pakken. Een beweging die door middel van kunst de wereld beter maakt. 

  • Twin Digital

    Twin Digital

    Twin Digital

  • Twin Media

    Twin Media

    Twin Media

  • Virtùmedia

    Virtùmedia

    Virtùmedia