"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Beroepen in de Nederlandse Sagrada Familia

donderdag, 7 oktober 2021

Het mysterie van het steenhouwertje een boek dat bij het thema van de Kinderboekenweek 2021  ‘Worden wat je wil’ past? Jazeker!

Er verschijnen heel wat kinderboeken die op leuke originele manieren allerlei beroepen presenteren. Het doel dat de organisatie van de Kinderboekenweek 2021 voor ogen heeft: kinderen lekker laten fantaseren over wat ze willen worden. Vooral fantaseren en dromen wat je wil worden staat hierbij voorop.

Op zoek gaan naar boeken die te maken hebben met allerlei beroepen hoeft niet. Er is zo’n groot aanbod; als je op zoek gaat op internet dan kom je heel veel passende titels tegen.

Het boek Het mysterie van het steenhouwertje zal geen associaties opwekken met beroepen. Toch is dat zo. Op een unieke wijze worden er hier een aantal beroepen genoemd. Al deze beroepen hebben te maken met Mark, alias Superhavik die door alle ruimtes van de Koepelkathedraal zoekt naar de dief die een robijn heeft gestolen. En onderweg komt hij mensen tegen die op al die plekken aan het werk zijn. De beroepen die langskomen zijn geen alledaagse beroepen. Glas-in-lood-zetters, goudsmid, steenhouwer, schilder, metselaar, vergulder, houtsnijder, architect, opzichter, orgelbouwers. 

Schrijven Magazine

Al deze beroepen zijn te ontdekken in het verhaal of in de illustraties. Dus we zien al die mensen aan het werk in het boek over de Koepelkathedraal. En na de Kinderboekenweek blijft dit boek actueel. Zeker als voorbereiding op een bezoek aan de Koepelkathedraal in Haarlem, de Nederlandse Sagrada Familia staat er op Kinderboeken.nl. In de herfstvakantie?

Rita Pontororing


Column Edwin Stok: De veelvoudige ironie van de duurdere boeken, kunst en cultuur

zaterdag, 18 mei 2024

Er schuilt heel wat ironie in de plannen van de rechtse coalitie van Nederland. De BTW op boeken, k...


Tiktok kinderboek: Meester Jesper. De Tiktok Battle

zaterdag, 18 mei 2024

Door Nico Voskamp Meester Jesper is een fenomeen. Op Wikipedia startte hij in 2020 zijn TikTo...


Citaat van de week: Kinderen

vrijdag, 17 mei 2024

"Waar ik wel in geloof, met elke vezel van mijn lichaam, is het kind. Ik geloof in de kansen die ve...


Nieuws: Schrijvers over het nieuwe kabinet

vrijdag, 17 mei 2024

In de kranten en op de socials laten Nederlandse schrijvers zich massaal uit over het nieuwe kabine...