"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Het begint met een vonk

Vrijdag, 29 oktober, 2021

Geschreven door: Kelly Moran
Artikel door: Ingrid den Oudsten

Maddy heeft mijn hart gestolen

[Recensie] Kelly Morgan is een Amerikaanse auteur uit South Carolina. Ze heeft de Catherine Award gewonnen en stond in de Happy Ever After top 10 van USA Today met haar feelgoodromans. Dit boek is deel vijf uit de “Het begint met…” Redwood Ridge serie en is goed los te lezen, maar ik heb begrepen dat het leuker is om de boeken op volgorde te lezen omdat je dan de personages van het dorp beter leert kennen.

Parker Maloney is de vrijgezelle sheriff van Redwood Ridge, een idyllisch dorpje in de bergen van Oregon. Parker heeft al een dalmatiër, maar wil wel graag een vriendin om een gezin te stichten. Hij vindt het dan ook geen probleem dat de Dragonders, burgemeester Marie O’Grady en haar twee zussen, hem proberen te koppelen. Per slot van rekening zijn al hun koppelpogingen tot nu toe succesvol geweest. Totdat blijkt dat zijn beoogde partner Madeline Freemont is. Op de middelbare school heeft Maddy het leven van Parker behoorlijk zuur gemaakt. En nog steeds bezorgt zij hem de kriebels, zowel in positieve als negatieve zin.

Het verhaal is vlot geschreven en leest lekker weg. Je ziet het dagelijkse leven in het dorpje voor je en diverse personages zijn goed beschreven, maar Maddy heeft mijn hart gestolen. Zij is sinds kort weer, stiekem, teruggekomen naar Redwood. Ze verbergt zich zoveel mogelijk voor de inwoners omdat ze met de nek wordt aangekeken vanwege het onrecht dat haar vader en haar verloofde het dorp hebben aangedaan. Je voelt de zware last op haar schouders en de eenzaamheid van haar verbanning. Maddy is onzichtbaar, sterk, ontroerend, grappig en met een groot gevoel voor boetedoening en rechtvaardigheid. Je snapt waarom de Dragonders haar geschikt vinden voor Parker.

Wat opvalt aan deze roman is een uitgebreide beschrijving van de erotische scènes. Meerdere pagina’s achter elkaar worden de uitspattingen in bed expliciet beschreven met vreemd, bijna plastisch, woordgebruik. Voor mij had dit niet gehoeven en vind ik het een minpunt van dit boek.

Het Weer Magazine

Vanwege het feit dat dit feelgoodverhaal een diepere laag krijgt door de uitsluiting van Maddy, wat dit met haar doet en haar reactie hierop, beoordeel ik het boek met 3,5 ster.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Redwood Ridge 5 - Het begint met een vonk

Het begint met een lach