"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Voetbal en filosofie. Gaat dat wel samen? Bazarow Magazine nr. 17 verschenen

zaterdag, 17 september 2022

[Nieuws] Het is Boekenweek van Jongeren, maar het gaat niet goed met het lezen door jongeren. “Twee op de vijf Nederlandse jongeren lezen niet. Een zorgwekkend aandeel, constateren experts, die ook zien dat de laaggeletterdheid in Nederland rap toeneemt – met mogelijk verregaande gevolgen.” Zo opende NU.nl deze week een alarmerend artikel over de ontlezing in Nederland. Nu al is een op de zes Nederlanders laaggeletterd. Dit zijn mensen die moeite hebben met het lezen van brieven van de overheid of de bijsluiters bij hun medicijnen. Het aantal groeit. Nieuwe cijfers laten zien dat jongeren steeds minder lezen. Nu leest twee op vijf niet meer. In 2012 was dat nog een op de vijf. Wonderwel biedt gamen misschien een oplossing.

Lees er alles over in Bazarow Magazine.

Het is Boekenweek van Jongeren, maar het gaat niet goed met het lezen door jongeren. “Twee op de vijf Nederlandse jongeren lezen niet. Een zorgwekkend aandeel, constateren experts, die ook zien dat de laaggeletterdheid in Nederland rap toeneemt – met mogelijk verregaande gevolgen.” Zo opende NU.nl deze week een alarmerend artikel over de ontlezing in Nederland. Nu al is een op de zes Nederlanders laaggeletterd. Dit zijn mensen die moeite hebben met het lezen van brieven van de overheid of de bijsluiters bij hun medicijnen. Het aantal groeit. Nieuwe cijfers laten zien dat jongeren steeds minder lezen. Nu leest twee op vijf niet meer. In 2012 was dat nog een op de vijf. Wonderwel biedt gamen misschien een oplossing.

Lees er alles over in Bazarow Magazine. Verder natuurlijk voorpublicaties, interviews en winacties. En voetbal en filosofie. Wat hebben die twee met elkaar te maken? Lees het in het nieuwe nummer van Bazarow Magazine. Open hier editie 17. Abonneren is gratis. Veel leesplezier!

Boekenkrant

Team Bazarow


Column Edwin Stok: De veelvoudige ironie van de duurdere boeken, kunst en cultuur

zaterdag, 18 mei 2024

Er schuilt heel wat ironie in de plannen van de rechtse coalitie van Nederland. De BTW op boeken, k...


Tiktok kinderboek: Meester Jesper. De Tiktok Battle

zaterdag, 18 mei 2024

Door Nico Voskamp Meester Jesper is een fenomeen. Op Wikipedia startte hij in 2020 zijn TikTo...


Citaat van de week: Kinderen

vrijdag, 17 mei 2024

"Waar ik wel in geloof, met elke vezel van mijn lichaam, is het kind. Ik geloof in de kansen die ve...


Nieuws: Schrijvers over het nieuwe kabinet

vrijdag, 17 mei 2024

In de kranten en op de socials laten Nederlandse schrijvers zich massaal uit over het nieuwe kabine...