"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Lezing journalist Olaf Koens 'Alle Oekraïners die ik ken'

Op woensdag 7 juni geeft journalist Olaf Koens een lezing bij boekhandel Broese in Utrecht over zijn nieuwste boek Alle Oekraïners die ik ken. Na de inval van Rusland in buurland Oekraïne trok Koens door het belegerde land om verslag te doen van de oorlog. Als correspondent van RTL Nieuws heeft Koens tijdens zijn werk veel kennis vergaard van Oost-Europa, en zijn ontmoetingen met de Oekraïnse bevolking – strijdbaar, rouwend, of hoopvol – zijn samengekomen in Alle Oekraïners die ik ken.


Over Alle Oekraïners die ik ken:

Wanneer Rusland buurland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten, reist Olaf Koens in tegengestelde richting, dwars door een land vol bittere en blijmoedige ontmoetingen. Hij spreekt familie en vrienden, hij reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria. In een uitpuilende evacuatietrein realiseert Koens zich dat hij van niemand weet hoe ze heten. Hij neemt een besluit: voortaan vraagt hij aan iedereen die hij ontmoet wie ze zijn en wat ze drijft. Het zijn alle Oekraïners die hij kent.

Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet.

Wil jij bij deze lezing aanwezig zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: klantenservice@broese.nl
Toegang kost €7,50 per persoon, inclusief koffie/thee en een borrel.

Informatie

  • Begin:

    07-06-2023 19:00
  • Einde:

    07-06-2023 21:30
  • Locatie:

    Boekhandel Broese, Utrecht
  • Online / offline:

    Offline
  • Adres:

    Oudegracht 112-b
    3511 AW Utrecht