Presentatie poëziebundel 'Aanblik' van Paul Meeuws

Op 11 december presenteert dichter Paul Meeuws zijn nieuwe poëziebundel Aanblik.

Aanblik gaat over kijken, over het proeven met de ogen, over het aftasten van een portret en het verkennen van een landschap door de lijst van een schilderij. Alles begint met een eerste aanblik. Wat daar op volgt, is nauwelijks te voorspellen. De kijker wil het geziene doorgronden. De bekekene heeft ook zo zijn wensen. En wat als we de blik van een ander volgen? Na de De geluiden staat ook in de tweede dichtbundel van Paul Meeuws één zintuig centraal. Met zijn scherpe blik wijst Meeuws onvermoede details aan in doodgewone taferelen. Hij voert de lezer bovendien mee naar musea en het schildersatelier in een poging om zo dicht mogelijk bij de oorsprong van het beeld te komen.

Tijdens de presentatie zijn er toespraken van Koen van Gulik (uitgever bij de Wereldbibliotheek) en Matthijs de Ridder (poëzieredacteur bij de Wereldbibliotheek), draagt Liesbeth Lagemaat voor uit de bundel en is er muziek van Jurriaan en Michiel Meeuws.

De middenzaal van pand-P biedt een beperkt aantal zitplaatsen. De organisatie vraagt mensen daarom om zich ruim op tijd op te geven op het volgende emailadres: manindemaan2020@kpnmail.nl.

Informatie

 • Begin:

  11-12-2022 15:00
 • Einde:

  11-12-2022 16:10
 • Locatie:

  Theatercafé Pand -P, Eindhoven
 • Online / offline:

  Offline
 • Bedrijfsnaam:

  Stichting Man in de Maan
 • Adres:

  Leenderweg 65
  5614 HL Eindhoven