"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Eens in je leven

Zaterdag, 26 november, 2022

Geschreven door: Marijke Vos
Artikel door: Demi Stein

Feelgood zoals het hoort te zijn

[Recensie] Holly is een personage waar je gelijk verbinding mee voelt. Haar leven loopt op rolletjes, ze heeft de perfecte verloofde en alles lijkt goed te gaan. Toch voel je al aan dat er iets staat te komen. De manier hoe Holly alles aanpakt is leuk neergezet. Ergens doet ze altijd haar best om perfect te zijn, anderzijds wil ze toch ook wel uniek, creatief en zichzelf kunnen zijn. Dit zorgt voor hilarische situaties. Ze heeft bijvoorbeeld ouders die absoluut niet classy of perfect zijn, terwijl de ouders van John exclusief, netjes en geordend zijn. Marijke Vos weet je met humor in de chaos van Holly mee te nemen en zorgt ervoor dat je het boek liever niet neerlegt. Je wilt immers weten in wat voor gekke situaties Holly nog meer terechtkomt en hoe ze daar dan weer uit weet te komen.

Onweerstaanbaar knap
John is een personage waarvan ik in het begin al direct de kriebels kreeg. Hij is blijkbaar perfect, onweerstaanbaar knap en zijn carrière is fantastisch. Toch kreeg ik gauw het gevoel dat hij vast niet zo perfect is als hij lijkt en irriteerde ik mij ook aan zijn zakelijke en strakke houding. Persoonlijk vind ik het knap schrijfwerk als een auteur ervoor weet te zorgen dat je dit soort gevoelens krijgt over één specifiek personage.

Feelgood vind ik over het algemeen een tikkeltje voorspelbaar en dat was ook nu het geval. Ik had al vrij gauw een vermoeden hoe het leven van Holly uiteindelijk zou eindigen in dit boek en mijn vermoeden klopte. Er zat echter nog een kleine plot in die ik niet heb zien aankomen en de weg ernaar toe is simpelweg heerlijk.

Dit boek heb ik als zeer positief ervaren en is voor mij echt een feelgood zoals hij hoort te zijn. Liefde, drama, humor en ongemakkelijke scenes. Wat wil je nog meer? Ik kan dit boek dan ook zeker aanraden aan eenieder die graag vaker feelgood boeken leest, dit is er zeker één die je dan ook gelezen wil hebben.

Het Weer Magazine

Voor het eerst verschenen op meerboekenblog.nl

Boeken van deze Auteur: