Nieuwe podcast van uitgeverijen over popgeschiedenis

donderdag, 8 december 2022

v.l.n.r. Sonja Geurts (uitgever Cultuur & Historie bij Koninklijke Van Gorcum), Peter Schavemaker (radiomaker en muziekjournalist) en Marti Heutink (directeur-uitgever WBOOKS). Foto afkomstig van de LinkedIn-pagina van Peter Schavemaker.

[Nieuws] De uitgeverijen WBOOKS en Koninklijke Van Gorcum gaan samen een podcastreeks maken bij de muziekboeken die ze uitgeven. Popreconstructie gaat dieper in op de muziek en artiesten uit de boeken. Er zijn interviews met de schrijver en waar mogelijk hebben ook de besproken artiest of andere betrokkenen bij de muziek een rol. En natuurlijk wordt er muziek gedraaid.

Radiomaker, muziekjournalist en schrijver Peter Schavemaker (100 jaar Hilversum mediastad) maakt de podcasts. In januari 2023 verschijnt de eerste aflevering, over het volgend jaar februari te verschijnen Bruce Springsteen Compleet. Het standaardwerk, geschreven door Michel Margotin en Jean-Michel Guesdon, belooft het verhaal te vertellen over alle 344 songs van de Amerikaanse zanger.

“Door de krachten te bundelen, kunnen we met regelmaat een nieuwe podcastafleveringen presenteren en ontstaat een serie”, aldus Marti Huetink, directeur-uitgever van WBOOKS over de samenwerking. “De twee uitgeverijen gezamenlijk hebben op het gebied van de geschiedenis van popmuziek inmiddels een indrukwekkende bibliotheek opgebouwd.”

Het Weer Magazine

Kor IJszenga, zijn collega van Koninklijke Van Gorcum, vult aan: “Het is bijzonder dat twee uitgeverijen de handen ineenslaan. Met de podcast Popreconstructie willen we in deze mooie samenwerking een uniek platform bouwen dat de luisteraar op een plezierige wijze informeert en de uitgaven van onze beide uitgeverijen onder de aandacht brengt.”

Uitgeverij WBOOKS brengt vooral boeken over kunst en geschiedenis uit. Naast het nog te verschijnen standaardwerk over Bruce Springsteen bracht de uitgever ook al overzichtsboeken over Queen, David Bowie en Prince uit, alledrie geschreven door Benoit Clerc. Michel Margotin en Jean-Michel Guesdon schreven eerder Jimi Hendrix Compleet. Alle boeken zijn vertaald uit het Frans.

Koninklijke Van Gorcum is opgericht in 1800. De Drentse uitgeverij brengt vooral wetenschappelijke boeken uit, maar ook non-fictie over populaire onderwerpen zoals popmuziek. De uitgeverij publiceerde boeken over The Kinks van Dick van Veelen en Status Quo van Jan Bouke Hingstam. Dit jaar verscheen Bombastisch, ondansbaar en weergaloos van Siebe Thissen en Fred de Vries, over de progrock van de jaren 70.  

Jochem Wijma


Uit de hoek 98: Vertellers en verkenners

zondag, 5 februari 2023

v.l.n.r. Sonja Geurts (uitgever Cultuur & Historie bij Koninklijke Van Gorcum), Peter Schavemak...


Veel steun voor kinderboekenschrijver Pim Lammers

zondag, 5 februari 2023

v.l.n.r. Sonja Geurts (uitgever Cultuur & Historie bij Koninklijke Van Gorcum), Peter Schavemak...


Longlist Managementboek van het Jaar 2023

vrijdag, 3 februari 2023

v.l.n.r. Sonja Geurts (uitgever Cultuur & Historie bij Koninklijke Van Gorcum), Peter Schavemak...


Antiquariaat komt met prijs voor mensen die zich inzetten voor het boek

donderdag, 2 februari 2023

v.l.n.r. Sonja Geurts (uitgever Cultuur & Historie bij Koninklijke Van Gorcum), Peter Schavemak...