Alleen zacht

Zaterdag, 5 januari, 2019

Geschreven door: Leen de Pelseneer
Artikel door: Katelijne van Alem

Een dag in de flat van Kat

De auteur

Reine de Pelseneer is in 1982 geboren in Zandhoven en woont nu in Antwerpen. Ze werkt gedeeltelijk als redactiemedewerker en daarnaast als schrijver van kinderboeken en poëzie. Ze houdt heel erg van schrijven en kan eigenlijk niet zonder!

Illustrator

Leen de Pelseneer heeft al diverse kinderboeken geïllustreerd. Daarnaast is ze ook begonnen aan het illustreren van onder andere kwartetspellen en informatieve boeken. Sinds 2005 werkt ze als freelance illustrator en grafisch designer. Haar studio staat in Antwerpen.

Wordt Vervolgd

Achterflaptekst

“Vaak ben ik alleen, een kat die dwaalt in een flat, maar met de dingen om me heen beleef ik altijd wat.

In dit ABC-boek ga je samen met Kat op ontdekking in een flat vol leuke spullen. De kleurrijke illustraties en pittige versjes maken kinderen op een speelse manier vertrouwd met het alfabet.”

Verhaal

Op iedere pagina beleven we een nieuw avontuur van Kat. Wonend in de flat luistert hij naar muziek, speelt hij met het eendje, verstopt hij zich bij de waslijn of gaat hij zitten op de step. Wij beleven de avonturen in fijne versjes mee, wat valt er veel te zien in huis!

Vormgeving

Mooi ABC-boek, waar op elke pagina de letter van het alfabet in het middelpunt staat. Hele mooie prenten vullen de pagina’s, uitgewerkt in vele details. De kat valt door zijn zwarte kleur goed op, de tekeningen zijn in zachte tinten. Het lettertype is prettig en doordat de teksten in rijmvorm zijn, leest het heerlijk weg. Het boek is zowel goed voor te lezen als zelf te lezen. Ook fijn om een paar rijmpjes voor te lezen voor bijvoorbeeld het slapen gaan. Het is een herkenbaar boek, het nodigt uit om in je eigen huis op zoek te gaan naar de voorwerpen, een heerlijk alledaags vormgegeven boek.  Een vrolijk, gezellig boek!

Alfabet

Door op iedere pagina een nieuwe letter van het alfabet uit te werken, leren kinderen op een speelse manier het alfabet. Wat is er allemaal te vinden in huis met een bepaalde letter? Of kun je als een Kat rondlopen in huis en de voorwerpen ook bij jou thuis vinden. De letters zelf zijn ook mooi vormgegeven, zo kunnen kinderen ze ook naschrijven. Iedere pagina is een feestje op zich, leuke en grappige gebeurtenissen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles