Aron en Aardappel 

Zaterdag, 4 juni, 2022

Geschreven door: Josh Lacey
Momoko Abe
Artikel door: Katelijne van Alem

“Op zijn verlanglijstje stond altijd: een huisdier en verder niets”

[Recensie] Aron wil heel erg graag een huisdier. Maar van zijn ouders mag het niet. Op een dag krijgt Aron een cadeautje van zijn vader en daarin zit een aardappel-huisdier. De papa van Aron haalt graag grapjes uit, en zo ook met dit aardappel-cadeautje. Aron legt de aardappel weg, maar vindt hem er toch verdrietig en eenzaam uitzien. En daarom gaat Aron spelen met zijn aardappel! Allerlei avonturen ontstaan, zoals kijken naar de zwemles, mee van de glijbaan en samen lezen.

Maar op een gegeven moment is Aardappel weg…

Huisdier
Aron wil heel graag een huisdier. Heb jij een huisdier of zou je deze graag willen? Misschien kun je om je heen ook iets anders moois vinden om voor te zorgen, net zoals Aron met zijn aardappel.

Illustratro Momoko Abe brengt het verhaal geweldig tot leven. Eigenlijk zou je allemaal een aardappel als huisdier willen na het lezen van dit boek! En dat kan makkelijk, want een aardappel hebben heel veel mensen in huis! De prenten zijn geweldig, speels en vol humor.

Wordt Vervolgd

Heerlijk om dit verhaal steeds opnieuw voor te lezen, auteur Josh Lacey heeft ervoor gezorgd dat de tekst prettig voor te lezen is aan jonge kinderen. De prenten en de tekst vormen samen één geheel, waardoor voor iedereen goed te begrijpen is!

Zorgen
Aron zorgt erg goed voor zijn Aardappel. Daardoor vinden papa en mama dat Aron een echt huisdier mag krijgen. Maar Aron is gehecht geraakt aan zijn aardappel.

Dit onderwerp wordt mooi neergezecht in dit prachtige prentenboek. Wanneer je ergens voor zorgt, ontstaat er een band en wil je niet altijd zomaar iets anders.

Wanneer de aardappel in de tuin wordt begraven, komt er een uiteindelijk een groen steeltje naar boven. Ook dan zorgt Aron opnieuw voor de plant, totdat hij op een dag een spitvork krijgt en allemaal nieuwe aardappels onder de grond ziet!

Leuk om thuis ook uit te proberen, en mooi om te zien hoe blij alle kinderen met een aardappel zijn! Terug naar het kleine, om ook dat te kunnen waarderen in het leven, vind ik erg mooi!

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow.com