De Baas

Woensdag, 13 maart, 2019

Geschreven door: Vi Keeland
Artikel door: Perfecte Buren

Claudia; Het kan iedereen overkomen een date die nog saaier is dan saai. Terwijl Reese probeert om haar vriendin te bereiken zodat zij Reese kan terugbellen met een noodgeval, waardoor Reese ertussen uit kan knijpen, vangt een wel erg knappe man haar gesprek op. Ongevraagd laat hij zijn mening blijken en terwijl Reese hem duidelijk maakt dat ze daar niet op zit te wachten, lopen ze beide terug naar hun tafel. De date van Reese is er helaas niet beter op geworden totdat plotseling de man van daarnet aan haar tafel verschijnt en zichzelf voorstelt als Chase Parker. Wat er daarna gebeurt, geeft de avond een compleet andere wending, waardoor de date van Reese ineens een stuk interessanter wordt. Eenmaal thuis gaat Reese ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien totdat hun wegen zich opnieuw kruisen tijdens haar eerste werkdag bij een nieuwe baan.

Annelien; De baas is een ‘what you see is what you get’ type boek. Zowel de omslag als de achterflap maken duidelijk dat dit boek draait om romantiek, feelgood en seks. Keeland heeft wel haar best gedaan het boek en de hoofdpersonages, Reese en Chase, iets meer diepgang mee te geven en daar heeft ze goed aan gedaan. Het boek voldoet nog steeds aan de eerder genoemde verwachtingen, maar deze verdieping in Reese en Chase zorgt er wel voor dat het boek minder plat is en nog iets meer om het lijf heeft dan alleen romantiek en seks.

Claudia; Nadat ik het korte verhaal In de lift van Vi Keeland had gelezen, was ik ontzettend benieuwd naar meer van deze schrijfster. Ik vond het erg jammer dat het maar een kort verhaal betrof en na wat zoeken op internet kwam ik tot de ontdekking dat de Nederlandse vertaling van De baas al snel zou verschijnen. Na het lezen van dit boek ben ik nog steeds enthousiast over de schrijfstijl van Vi Keeland. Ik ben een groot fan van het new adult genre en dit boek past hier perfect tussen. Het is naast een boek vol romantiek ook een boek met hier en daar grappige en soms ongemakkelijke momenten. Vanaf de allereerste bladzijden totdat ik het boek dichtsloeg zat ik vol in het verhaal.

Annelien; Overigens vind ik het zeker geen minpunt dat je bij De baas meteen weet waar je aan toe bent, zeker omdat het prima geschreven is in dit genre. Geen moeilijke woorden, het verhaal leest vlot en je draagt zowel Reese als Chase een warm hart toe. Verder is niet alleen de hoofdlijn van het verhaal erg voorspelbaar maar ook de lijntjes die er doorheen verweven zitten. Ook dit vind ik geen groot nadeel bij een boek als De baas. Uiteindelijk is het een boek om mee te ontspannen en lekker bij weg te dromen. Ook al weet je al hoe het verhaal zal eindigen, je blijft het boek erbij pakken om verder te kunnen lezen.

Wordt Vervolgd

Claudia; Zowel Chase als Reese zijn erg leuke personages om te leren kennen. Beiden hebben zowel hun sterke als zwakke punten, waardoor lezers zich goed kunnen identificeren met deze personages. Je leert alle personages die voorkomen precies voldoende kennen om het verhaal goed te kunnen volgen zonder dat het te saai en gedetailleerd wordt. Dit vind ik persoonlijk erg prettig aan een new adult verhaal. Deze boeken hoeven niet te gedetailleerd te worden, maar moeten er juist voor zorgen dat ik even ontspan zonder te veel na te denken.

Annelien; Reese en Chase hebben beide gebeurtenissen uit het verleden waar zij mee moeten leven. Je leest dit boek voornamelijk vanuit het oogpunt van Reese. Af en toe lees je vanuit Chase maar meestal gaan deze momenten over zeven jaar geleden. Dit zorgt er wel voor dat je de achtergrond van Chase meer ervaart en tegelijk nog iets meer sympathie voor hem krijgt.

Wat ik wel een minpunt vind zijn de foutjes aan het begin van het boek. Zo staat op de achterflap dat Chase zich voordoet als de neef van Reese. Dit gebeurt ook wel, maar pas later en tegenover een andere man dan degene waarmee Reese op date is tijdens de eerste pagina’s. Daar doet Chase zich voor als een oud vriendje van vroeger op school. Ook staat er even verderop in het boek dat Reese een screenshot maakt van de profielfoto van Chase op Facebook. Vlak daarna blijkt dat ze de foto per ongeluk als achtergrond op haar bureaublad heeft ingesteld (kan dit überhaupt per ongeluk??) en dat dat gebeurd moet zijn toen zij de foto had gedownload. Tussen een screenshot maken of een foto downloaden zit een heel verschil. Dit soort foutjes vind ik enorm slordig in een boek, deze hadden makkelijk voorkomen kunnen worden, en dat stoort mij. Gelukkig bleef het hierbij zodat ik me tijdens de rest van het verhaal gewoon op de personages en het verhaal kon richten.

Claudia; Ondanks dat ik het boek erg leuk vond om te lezen, kwam het gehele verhaal niet heel origineel op mij over. Begin vorig jaar heb ik het boek Flirten met de baas geschreven door Natasha Madison gelezen. Alhoewel beide boeken allebei originele scènes bevatten, is de verhaallijn wel grotendeels hetzelfde. Het boek krijgt van mij dan ook 3.5 ster. Het boek was erg leuk om te lezen en ik wil zeker nog meer boeken van Vi Keeland lezen, maar het is jammer dat ik al eerder een soortgelijk verhaal heb gelezen.

Annelien; Erotiek komt genoeg aan bod in dit boek en Keeland is niet bang voor duidelijk taalgebruik. Omdat het geen overdaad was en niet alleen maar constant over seks ging, vond ik dit niet storend. Af en toe viel Keeland een beetje in herhaling, zoals wanneer Chase de haren van Reese vastpakte, om zijn hand draaide en haar hoofd naar achteren trok. Op een gegeven moment weet je het dan wel en begint zo’n beschreven handeling eerder irritant dan opwindend te worden. Toch denk ik dat Keeland veel vrouwen kan bekoren met dit boek. Ik vond De baas een heel lekker tussendoortje en dit boek krijgt dan ook 4 sterren van mij.

Eerder verschenen op Perfecte Buren.