De groene meisjes

Donderdag, 29 augustus, 2019

Geschreven door: Merel Wildschut
Artikel door: Lalagè

Lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven

[Recensie] Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016? Misschien wil je wel wat groener gaan leven. Je bent dan niet de enige, want de blog van De groene meisjes heeft wel meer dan 150.000 unieke bezoekers per jaar! En nu is hun boek klaar. Ik kreeg het voor mijn verjaardag van mijn zusje, want wij zijn milieubewust opgevoed en vinden het allebei nog steeds leuk om na te denken over hoe we onze levensstijl kunnen verbeteren.

Het eerste deel gaat over veganisme en er staan een aantal recepten bij, die vooral heel eenvoudig zijn, want deze groene meisjes houden niet van urenlang kokkerellen. Voor wie dat wel wil zijn er genoeg andere boeken…. Ze leggen ook uit hoe je als veganist prima uit eten kunt gaan, met een beetje voorbereiding.

Daarna gaat het over kleding, cosmetica, de inrichting van je huis en reizen. Merel en Jamie houden erg van reizen en zoals je weet is vliegen een ramp voor het milieu. Ze leggen uit hoe ze dat voor zichzelf verantwoorden. Zo maakt iedereen zijn of haar eigen keuzes.

Het boek van de groene meisjes staat vol met praktische tips, maar ze zijn nergens belerend. Merel en Jamie laten gewoon zien hoe leuk het kan zijn om creatieve manieren te vinden om bijvoorbeeld minder afval te produceren.  Het is de kunst om bewust te leven, maar het ook leuk te houden voor jezelf. Aan de foto’s te zien lukt dat Merel en Jamie heel goed. Ik vind dat ze in dit boek de juiste balans hebben gevonden. Zelfs ik als verstokte milieufreak heb er veel van geleerd. Ik wist echt niet dat er in shampoo soms minuscule stukjes plastic zitten… Dit boek is dus geschikt voor iedereen en het is een mooie aanvulling op de blog van de groene meisjes.

Boekenkrant

Eerder verschenen op Lalagèleest


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.