De kroon en het hart

Zaterdag, 25 september, 2021

Geschreven door: Jana Hoch
Artikel door: Demi Stein

Hét moderne paarden en royalty’s verhaal

[Recensie] Grace is zestien jaar oud en heeft eigenlijk niks met paarden. Om haar huidige leven even te ontlopen besluit ze om stage te gaan lopen in de stoeterij van de koninklijke familie.

Waar ze hoopte dat het ontspannen weken zouden zijn, heeft ze op haar eerste dag al ruzie met Edward, de paardentrainer. Edward verdenkt Grace ervan dat ze een geheim bij zich draagt en houdt haar daarom altijd in de gaten. Grace wordt hier helemaal gek van maar besluit zich te focussen op de positieve dingen van haar zomerstage. Tot plots de prins voor haar neus staat. Haar stage bij de koninklijke familie loopt heel anders dan ze had verwacht en zet haar leven op zijn kop.

Jana Hoch is in 1992 geboren in Hannover en woont daar nog steeds in de buurt. Ze maakt haar debuut met The royal horses reeks, waarbij deel één sinds kort in het Nederlands is uitgekomen.

Toen ik aan dit boek begon was ik een beetje angstig dat dit het typische black beauty verhaal zou zijn. Meisje ontmoet ontembaar paard, hebben een connectie, alles komt goed. Maar wat ben ik omver geblazen!

Boekenkrant

Allereerst is de schrijfstijl van Jana Hoch heerlijk. Het is smeuïg, leest makkelijk weg en zorgt er zeker voor dat je graag door wil lezen. Het verhaal zelf zorgt hier ook voor. Grace is anders dan andere meisjes, maar heeft absoluut niet het cliché karakter wat ik eigenlijk verwacht had. Dit maakt het verhaal al een stuk interessanter!

Als dan het deel aanbreekt waar we allemaal op wachten, het meisje ontmoet het paard en de jongen, wordt het alleen nog maar leuker. Het is helemaal niet cliché, maar juist heerlijk, grappig en op momenten ook ontroerend.

Het einde van dit verhaal zag ik ook helemaal niet aankomen en heeft mij omver geblazen. Deel twee staat bij deze dan ook alvast zeer hoog op mijn wenslijstje, want hoe dit verhaal verder loopt, ‘moet’ ik echt weten!

Verder is het wel een typische Young Adult zoals we verwachten. Problemen die actueel zijn, liefde, vriendschap, angsten en een prettige maar laag drempelige schrijfstijl. Zeker geschikt voor de doelgroep!

Eerder verschenen op Meer Boeken Blog

Boeken van deze Auteur:

De kroon en de droom