De rommelzolder

Woensdag, 27 oktober, 2021

Geschreven door: Klaartje Gras e.v.a.
Artikel door: Ramona van den Berg

Verhalenbundel van 17 korte spannende verhalen

[Recensie] Wij van Perfecte Buren krijgen allemaal een blind-date boek. De rommelzolder is dat voor ons. Op de cover kijkt een in een kist zittend kind ons aan. Dit boek is een verhalenbundel waarin 17 korte spannende verhalen zitten voor kinderen vanaf 8 jaar.
Er zitten voor mij bekende en onbekende schrijvers tussen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik via een verhalenbundel het altijd wel fijn vind om kennis te maken met voor mij nieuwe schrijvers. Je weet vaak al vrij snel of iemands schrijfstijl je past of niet.

Wat me meteen opvalt na het lezen van verschillende verhalen is dat er een enorme diversiteit in zit. Geen enkel verhaal lijkt op elkaar. Het enige wat overeenkomt is de zolder. Wie was er vroeger niet bang om de zolder op te gaan? En wie vond het leuk om bij opa en oma de zolder op te gaan om tussen alle oude spullen in te kijken. De leidraad in de verhalen is dus echt de zolder. Hiermee haal je misschien wel voor de jongere lezer de angst wat weg, want we lezen niet alleen maar verhalen vol mysterie en spanning. Er komt ook de nodige dosis humor voor in sommige verhalen.

Britt is nog geen acht, maar qua leesniveau is dit boek goed te lezen voor haar. En een verhaaltje is precies lang genoeg. Omdat ze in eerste instantie dacht dat het een eng boek was heeft ze ervoor gekozen om het boek niet te lezen voor het slapen gaan. Maar na een aantal verhaaltjes te hebben gelezen kwamen we erachter dat het niet eng is.

Ik vind de cover goed gevonden. Iedereen heeft wel op zijn zolder een soortgelijke kist/koffer staan waar spullen in zitten die je wilt bewaren. Dus de foto in context met de titel vind ik een schot in de roos.

Boekenkrant

Wij geven dit boek 4 sterren. Het zijn leuke herkenbare verhalen, er zit voor ieder wel iets bij.

Eerder verschenen op Perfecte Buren