De terugkeer

Zaterdag, 14 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Denise de Groot

Luguber en spookachtig, maar niet echt spannend

[Recensie] “Ik weet wat er met je zusje is gebeurd”, een zin die centraal staat in het boek en iets waar je als lezer achter wil komen. Hierdoor wil je verder blijven lezen. Je wil bij zo snel mogelijk achter de waarheid komen.

Rillingen over je rug

Het boek begint met twee rechercheurs die twee lijken vinden, een moeder en een zoon die op een verschrikkelijke manier zijn omgebracht. Acuut gevaar heerst er niet in dit boek, toch lopen de rillingen over je rug. De setting is goed beschreven, een oude stad met spookachtige plaatsen.

In het verhaal lees je over Joe, die terugverhuist naar zijn oude woonplaats. De reden is niet meteen duidelijk, want de beschrijvingen van het stadje zijn weinig positief.

Flashback uit de jeugd

Wie wordt het al snel duidelijk dat Joe iets mee heeft gemaakt in zijn jeugd. Hij ontmoet personen uit zijn verleden en dat zijn bepaald geen vrienden van hem. Af en toe lees je een flashback uit zijn jeugd, waar deze personen ook een rol in spelen.

Wordt Vervolgd

Vermist en gestorven

Was hij in zijn kinderjaren geen held die voor de slachtoffers van pesterijen opstond, daar is in het heden verandering in gekomen. Hij wil gerechtigheid. Zijn zusje is in het verleden een paar dagen vermist geraakt. Ze is teruggevonden, maar uiteindelijk wel gestorven.

Inbraak, een vechtpartij en corruptie

In het begin lijkt het er op dat het een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. Maar naarmate het verhaal vordert krijg je het gevoel dat er iets niet klopt. Joe krijgt te maken met een inbraak, een vechtpartij en corruptie, ga je vermoeden dat zijn zusje niet gewoon is doodgegaan. Stukje bij stukje kom je te weten wat er met haar is gebeurd.

Plottwist over de dader

Hoewel het verhaal luguber is, is het nergens écht spannend. Op het eind heb je nog een plottwist over de dader, maar echt bang word je niet van dit boek.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles.