Dit konijntje is koud, meneer

Dinsdag, 1 juni, 2021

Geschreven door: Douwe van Domselaar
Artikel door: Evert van der Veen

Verhalende observaties

[Signalering] Douwe van Domselaar werkte in de marketing en ging later over naar het onderwijs. Hij was redacteur van het vakblad Maatschappij & Politiek en werkte mee aan twee studieboeken over onderwijs.

In dit boek met de opmerkelijke titel Dit konijntje is koud, meneer zijn verhalen gebundeld van uiteenlopende inhoud en verschillende lengte. Sommige verhalen zoals “Artis Blues” en “Myheritage DNA” hebben een onverwacht en intrigerend einde. Het verhaal “Tijgerprint” is aandoenlijk en gaat over een vrouw die uiteindelijk in een beginnende fase van dementie verkeert waardoor heel de voorgaande vertelling in een ander licht komt te staan.

Een verhaal met een geheel andere, zelfs wat zwoele, sfeer is “Ons kleine geheimpje” dat zich op het strand afspeelt.

Uit al deze verhalen blijkt dat Douwe belangstelling heeft voor mensen en zich verhalenderwijs verdiept in hun onderlinge relaties en de wijze waarop ze met elkaar gaan. Ook wat er in het verborgene in mensen omgaat, krijgt in de verhalen in deze bundel ruime aandacht. Daarin komt naar voren dat mensen meer denken dan zij uitspreken, hetzij uit verlegenheid of uit fatsoen.

Boekenkrant

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles