Dokter Diertje en het hinkende hert

Zaterdag, 17 november, 2018

Geschreven door: Yoko Heiligers
Artikel door: Katelijne van Alem

Fiederie, fiedera, fiederel. Dokter Diertje, dank je wel

De auteur en illustrator

[Recensie] Yoko Heiligers volgde de opleiding tot illustrator aan de kunstacademie, waarna ze voor diverse opdrachtgevers illustreerde. Ze bedenkt en illustreert eigen prentenboeken. Ze is een echte dierenvriend en geeft daarom graag dieren de hoofdrol in haar werk. Ze gebruikt in haar illustraties de techniek van een combinatie van lijntekeningen en (digitale) collages.

Achterflaptekst

“Goedemorgen en beterschap! Wat is er aan de hand, waar doet het pijn?

Geschiedenis Magazine

Het is druk in de praktijk van Dokter Diertje. Merel is zijn stem kwijt, Pissebed stinkt heel erg en o jee, daar komt Hert hinkend aan. Kan Dokter Diertje de dieren van het Grote Bos helpen?”

Verhaal

Alle avonturen van Dokter Diertje mag je meebeleven in dit boek. We zien wat Dokter Diertje doet om de stem van Merel beter te maken. En hij heeft ook een oplossing voor Pissebed die heel erg stinkt. Daarna helpt Dokter Diertje het hinkende Hert en gaan we samen naar het Grote Bos, om egel te helpen.

Vormgeving

Mooie boskleurige pagina’s, waar steeds een klein beetje tekst op staat. De sfeer van het bos komt goed over en de kleuren en tekenstijl zijn heel levendig. Leuk om voor te lezen aan je kind en om later je kind zelf te laten lezen. Het boek is op A4- formaat, handzaam in gebruik. De tekeningen zijn grappig, je kunt zien dat er humor in verwerkt zit, evenals in het boek zelf qua tekst.

Thema

Het thema dokter zou verder uitgewerkt kunnen worden, daarnaast leren de kinderen de dieren uit het bos kennen. Wat zouden zij verzinnen om de dieren te helpen? Dokter Diertje is een serie, dus het is ook leuk om de avonturen steeds opnieuw mee te kunnen beleven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: