Een dag op onze blauwe planeet

Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Ella Bailey
Artikel door: Denise de Groot

“Een kleine tuimelaar ademt diep in…”

[Recensie] Een dag op onze blauwe planeet is een prachtig exemplaar voor in je boekenkast. Dit boek past prima bij een thema onder water, of is gewoon leuk als je van dolfijnen en andere zeedieren houdt.

Het verhaal volgt een kleine tuimelaar in de Stille Oceaan. Onderweg komt de dolfijn allerlei zeedieren tegen. Deze staan dan ook mooi vorm gegeven in het boek.

Je leest over het avontuur van de dolfijn, maar ook lees je over zijn leven. Hierdoor leer je onbewust veel over dolfijnen. Zo heb ik geleerd dat elke dolfijn een unieke fluittoon heeft. Deze wordt in het boek gebruikt om een groep dolfijnen om hulp te roepen. Leuk feitje! Ik vind het een mooi aspect dat de informatie ook echt een rol heeft in het verhaal.

De kleine dolfijn wordt vrienden met een babywalvis, die helaas zijn moeder kwijt is. Zo moedig als deze dolfijn is, gaan ze samen op zoek naar de moeder walvis.

Trouw

Over de dieren die de twee vrienden onderweg tegen komen is helaas weinig informatie te lezen. Een gemiste kans, want de mooie illustraties van deze dieren roepen wel vragen op.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles