Egel op ontdekking

Zaterdag, 4 april, 2020

Geschreven door: Rosalie Hazeleger
Myriam Berenschot
Artikel door: Katelijne van Alem

“En ontdekken doe je met vallen en opstaan, glimlacht Beer dan”

De auteur

[Recensie] Rosalie Hazeleger is geboren in 1992 en is altijd al gek op lezen, ondanks haar dyslexie. Ze debuteert met Egel op ontdekking en blijft tussendoor werken aan meer verhalen over Egel en zijn dierenvrienden. Ze komt bijna iedere week in boekenwinkels, kringloopwinkels en de bibliotheek. Ze woont in Utrecht en heeft haar werkplek in Museum Speelklok. Ze begon te schrijven in 2017, toen ze startte met de cursus kinderboeken schrijven.

De illustrator

Myriam Berenschot woont in Groningen en is freelance illustrator. Ze vond vroeger illustreren al het leukste wat er is. Naast kinderboeken illustreert ze ook onder andere educatieve uitgaven en geboortekaartjes. 

Wordt Vervolgd

Verhaal

Egel wil de hele wereld zien. Hij wil sterk en stoer zijn en zèlf nieuwe dingen ontdekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat doe je als je erachter komt dat de wereld meer dan 190 landen kent? Wanneer weet je of je verliefd bent? En hoe ontdek je of je iets echt durft?

Gelukkig helpen Uil, Beer, mevrouw Zwijn en andere dierenvrienden Egel graag.

Ontdekken

Egel beleeft allemaal mooie avonturen in dit boek. Zo gaat hij voor het eerst naar de grote stad en ontdekt hij wat de toekomst is. De verhalen zijn leuke onderwerpen om samen met je kind of in een groepje kinderen te bespreken. Zo kun je het bijvoorbeeld hebben over hoe jij je toekomst ziet en wat jij van de grote stad vindt!

Bos

Egel woont in een gezellig bos met zijn vrienden. Kom jij weleens in het bos en welke dieren zie je daar? Misschien kun je de huisjes van deze dieren vinden? Dit geweldige boek spreekt zeer tot de verbeelding en zou een mooi startpunt kunnen zijn voor eigen avonturen in het bos.

Vormgeving

Een zeer vriendelijk en stevig vormgegeven boek. Door de kaft zit je meteen in het bos en heb je zin het boek open te slaan. De verhalen zijn prettig om voor te lezen, maar ook om later zelf te lezen. Het zijn korte hoofdstukken, soms kun je verhaaltjes ook los van elkaar lezen maar er zit wel een rode draad in het boek. De illustraties zijn zacht en lieflijk, zeer passend bij het verhaal. Ik vind het boek echt een aanrader! De pagina’s wisselen in achtergrondkleur, wat het een vrolijk boek maakt om in te kijken. Fijn afwisselend! De verhalen ontroeren en gaan veel over vriendschap, een heerlijk boek om in huis te hebben.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles