‘Gebroken meisjes’

Dinsdag, 18 december, 2018

Geschreven door: Simone St. James
Artikel door: Perfecte Buren

Gebroken meisjes is een spannende thriller die zich rond het meisjesinternaat Idlewild Hall afspeelt. Dit meisjesinternaat is al lang gesloten en grotendeels vervallen. Twintig jaar terug is Deb, de zus van journalist Fiona Sheridan, vermoord teruggevonden op het sportveld van Idlewild Hall. De vriend van Deb is voor de moord veroordeeld en zit een lange gevangenisstraf uit. Toch kan Fiona de moord op haar zus niet vergeten, ze zoekt het terrein van Idlewild Hall nog regelmatig op.

Wanneer blijkt dat iemand het terrein opgekocht heeft om het internaat te restaureren is Fiona’s interesse snel gewekt. Ze besluit er een serie van artikelen aan te wijden en gaat op onderzoek uit. Dat onderzoek wordt bemoeilijkt omdat de dossiers van de meisjes uit het internaat zijn verdwenen. Toch lukt het Fiona om stapje voor stapje de ongelukkige geschiedenis van Idlewild Hall te ontrafelen. Ze wordt hierbij geholpen door Jamie, haar vriend die bij de politie werkt.

Bij grondwerkzaamheden op het terrein wordt een oud skelet van een meisje ontdekt. Het meisje blijkt vermoord te zijn. Is er een verband met de moord op Deb? Fiona laat zich door niets en niemand weerhouden om de oude moord op te lossen. Maar is dat wel verstandig? Er waren geesten rond op Idlewild Hall die haar dat tot elke prijs willen beletten.

Het verhaal komt wat langzaam op gang. Dat komt doordat de personages in de verschillende verhaallijnen beschreven moeten worden. Het boek speelt in de jaren vijftig en in het heden. In de jaren vijftig gaat het over vier meisjes die onverwacht vriendschap sluiten in het meisjesinternaat waar ze zijn weggestopt. Elk van de vier heeft een bijzonder verhaal, samen zijn ze in staat om het regime op Idlewild Hall het hoofd te bieden. In het heden gaat het verhaal over Fiona, die de moord op haar zus nog steeds niet heeft verwerkt. Wanneer het oude skelet van een vermoord meisje wordt gevonden, neemt ze initiatief en is ze wel in staat om haar leven vorm te geven. De ontknoping is gruwelijk spannend en onverwacht. Een goede thriller dus, vier sterren.

TijdvoorTijdschriften

Jeannie Bertens

Eerder verschenen op Perfecte Buren.